Αρχική Άλλες ειδήσεις Διακρίσεις μαθητριών του Δημ. Σχ. Βασιλικής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών

Διακρίσεις μαθητριών του Δημ. Σχ. Βασιλικής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών

0

physics

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

—–

ΠΕΡΙΦ. Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

6/ΘΕΣΙΟ Δ.Σ. ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

 

ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ»

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 506 πρωτευσάντων μαθητών και μαθητριών της Ε’ τάξης και των 586 πρωτευσάντων της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου (μεταξύ των οποίων υπάρχουν και ισοβαθμήσαντες), του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών Δημοτικού 2016 «Αριστοτέλης». Ανάμεσα στους μαθητές που πρώτευσαν, είναι δύο μαθήτριες του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής. Είναι η μαθήτρια της Στ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρα Αποστόλοβα και της Ε Δημοτικού Γιαζάι Εσμεράλντα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δυο μαθήτριες για να λάβουν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό χρειάστηκε να ταξιδέψουν με έξοδα των οικογενειών τους και με συνοδεία του Διευθυντή κ. Πάνου Γαζή και των γονιών τους στα Γιάννενα όπου και διαγωνίστηκαν.

Η συμμετοχή των μαθητών στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς δε στοχεύει στην όποια συγκυριακή βαθμολογική κατάταξή τους, ούτε οι καλές επιδόσεις είναι αυτοσκοπός. Η συμμετοχή τους στοχεύει στην εξοικείωσή τους με ένα ευρύτερο του σχολείου τους περιβάλλον άμιλλας, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιλαμβάνουν απαραίτητα και ερωτήσεις πειραματισμού (όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες).

Ως Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής, συγχαίρω την Αλεξάνδρα και την Άντα για την πρωτιά τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Φυσικής «Αριστοτέλης» 2016 και τους εύχομαι ολόψυχα πάντα επιτυχίες. Μας έκαναν όλους υπερήφανους για την επιτυχία τους. Η βράβευση θα γίνει στο σχολείο μας την Τρίτη στις 14 Ιουνίου 2016 στις 11.00 π.μ., ημέρα που θα αποχαιρετήσουμε τους μαθητές της Στ΄ τάξης και των άλλων τάξεων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Συγχαίρω και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας που συμμετείχαν στην α΄ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από αυτούς, εάν πήγαιναν στη β΄ φάση (πάνε μόνο οι δύο πρωτεύσαντες από κάθε τμήμα) θα είχαν κι αυτοί καλά αποτελέσματα όπως η Αλεξάνδρα και η Άντα. Όμως,  ο αγώνας για τη μάθηση συνεχίζεται… Τέλος, πολλά συγχαρητήρια ανήκουν και στους δασκάλους τους, τον κ. Παπαδόπουλο Κωνσταντίνο και την κα Ευφροσύνη Σταυρακάκη.

  Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΠΑΝΟΣ ΑΙΜ. ΓΑΖΗΣ

Προηγούμενο άρθροΑναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής του Δημήτρη Μπεκιάρη
Επόμενο άρθροΩράριο λειτουργίας του ΧΑΔΑ από Δευτέρα 13.6 και υποχρεώσεις ιδιωτών