Αρχική Άλλες ειδήσεις Ξεκινούν οι εγγραφές νηπίων και μαθητών της Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου

Ξεκινούν οι εγγραφές νηπίων και μαθητών της Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου

0

Δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας.

Σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2017-2018 οι εγγραφές των νηπίων και των μαθητών Α’ τάξης Δημοτικού Σχολείου θα πραγματοποιηθούν από 2 Μαΐου έως και 19 Μαΐου 2017.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ

Στο νηπιαγωγείο φοιτούν δύο ηλικίες νηπίων:

  1. Η πρώτη ηλικία (νήπια) περιλαμβάνει τα παιδιά, τα οποία στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία πέντε (5) ετών (έτος γέννησης 2012).

Η φοίτηση των νηπίων πρώτης ηλικίας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

  1. Η δεύτερη ηλικία (προνήπια) περιλαμβάνει τα παιδιά, τα οποία στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών (έτος γέννησης 2013).

Η φοίτηση των προνηπίων είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ.

Μετά την εγγραφή όλων των νηπίων (Α΄ ηλικίας), οι κενές θέσεις συμπληρώνονται από νήπια Β΄ ηλικίας (προνήπια).

Για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο απαιτούνται:

  1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Aπό το σχολικό έτος 2017-18 και εφεξής, για την εγγραφή των νηπίων (Α΄ και Β΄ ηλικίας) στα Δημόσια Νηπιαγωγεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά θα αναζητηθεί από τα Νηπιαγωγεία μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του ΥΠΠΕΘ.
  2. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).
  4. Οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο κατά την κρίση του Προϊσταμένου (αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ, ΟΤΕ, μισθωτήριο συμβόλαιο κ.α.) ή υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα, από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του νηπίου.
  5. Υπεύθυνη Δήλωση του γονέα ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου εγγράφονται οι μαθητές, οι οποίοι στις 31 Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν ηλικία έξι (6) ετών (έτος γέννησης 2011).

Για την εγγραφή στην Α’ τάξη απαιτούνται:

  1. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Από το σχολικό έτος 2017-18 και εφεξής, για την εγγραφή των μαθητών στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος του ΥΠΠΕΘ
  2. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.  
  3. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).
  4. Οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο, κατά την κρίση του Δ/ντή του σχολείου (αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ, ΟΤΕ, μισθωτήριο συμβόλαιο κ.α.), φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
  5. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΚαβαλάρηδες στον Άη Γιώργη στο χωριό του Αγίου Πέτρου στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΚάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο