Αρχική Ειδήσεις Το My Lefkada στο ρωσικό πυραυλικό καταδρομικό Mockba

Το My Lefkada στο ρωσικό πυραυλικό καταδρομικό Mockba

0

DSCN1525

Επίσκεψη στη ναυαρχίδα του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του διεθνούς κοινωνικού φόρουμ «Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά» που φιλοξενήθηκε στην Λευκάδα 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2014 το My Lefkada επισκέφθηκε τη ναυαρχίδα του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, το πυραυλικό καταδρομικό «Mockba».

Καθελκύστηκε το 1979. Ονομαζόταν Slava που σημαίνει δόξα. Από το 1983 μέχρι 1990 ταξίδευε στον Ατλαντικό Ωκεανό. Μεταξύ 1990 και 1995 ανακατασκευάστηκε και πήρε το σημερινό του όνομα Mockba. Από το 1997 βρίσκεται στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό Ωκεανό και στην Μεσόγειο Θάλασσα. Το μήκος του είναι 186 μέτρα και το πλάτος του 20 μέτρα. Χωρητικότητας 11.000 τόνων. Το πλήρωμα αριθμεί τα 440 άτομα. Πέραν των μόνιμων αξιωματικών Ρώσοι φαντάροι υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία στο καταδρομικό.

Ο τρίτος κατά σειρά αξιωματικός του πυραυλοφόρου καταδρομικού ξενάγησε τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης στο κατάστρωμα της ναυαρχίδας παρουσιάζοντας τα πυραυλικά, αντιαεροπορικά και υποβρύχια συστήματα που διαθέτει. Στο εσωτερικό της ναυαρχίδας φιλοξενούνται οι τιμητικές του διακρίσεις σε μουσειακό χώρο, όπου υπάρχει και βιβλίο στο οποίο έχουν γράψει οι σημαντικότερες προσωπικότητες που το έχουν επισκεφθεί. Επίσης υπάρχει εκκλησία η οποία λειτουργείται από τον Ιερέα που υπάρχει στο καταδρομικό.

Ακολουθούν φωτογραφίες από το κατάστρωμα και το εσωτερικό της ναυαρχίδας του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Προηγούμενο άρθροΤο My Lefkada στην έκθεση του Τμήματος Τροχαίας Λευκάδας
Επόμενο άρθροΑρχίζουν οι «Διάλογοι Γονέων»!