Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός 16ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος

16ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος

0

aktios-3

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας, μέσω του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, σε συνεργασία με την ΕΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ, και υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, διοργανώνουν τον 16o Ημιμαραθώνιο  «Άκτιο Δρόμο» την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στην Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Άκτιος Δρόμος μετά από ένα χρόνο διακοπής θα πραγματοποιηθεί και πάλι φέτος με στόχο να γιγαντωθεί τα επόμενα χρόνια , διαφημίζοντας έτσι τον τόπο μας.

Η εκκίνηση του Άκτιου Δρόμου θα γίνει στις 09.30 από την προβλήτα του Ακτίου ( παλιά θέση αναχώρησης φέρυ μποτ από Άκτιο για Πρέβεζα). Οι αθλητές θα  κατευθυνθούν προς τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας χωρίς  να χρειαςθεί ανέβουν τις ανηφόρες προς Άγιο Νικόλαο αφού θα ακολουθήσουν ένα ασφαλτοστρωμένο παράδρομο με πιό  στρωτό δρόμο και υπέροχη θέα στην θάλασσα.

Όταν φτάσουν στην διασταύρωση Αγίου Νικολάου Λευκάδας Βόνιτσας θα κατευθυνθούν προς την Βόνιτσα (ελάχιστα ανηφορικός και κατηφορικός δρόμος) όπου στο ύψος της εκκλησιάς του Αγίου Νεκταρίου στην είσοδο της Πόλης θα κατευθυνθούν αριστερά και περνώντας πίσω από το Κάστρο της Βόνιτσας ( απαράμιλλης ομορφιάς τοπίοθα τερματίσουν στην παραλία μπροστά από το Δημαρχείο.

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν και αγώνες 500 μέτρων για παιδιά δημοτικού και 1000 μέτρων για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Γίνεται μια προσπάθεια η νεολαία να στραφεί ακόμη περισσότερο προς τον αθλητισμό και να μάθει την ιστορία και την αξία του Άκτιου Δρόμου.

Ο δρόμος των 500 μέτρων για παιδιά Δημοτικών σχολείων θα ξεκινήσει στις 10.00 πμ. από το γήπεδο ποδοσφαίρου της Βόνιτσας με τερματισμό το Δημαρχείο στην παραλία της Βόνιτσας.

Ο Δρόμος των 1000 μέτρων θα ξεκινήσει απο το γήπεδο της Βόνιτσας στις 10.15 με τερματισμό το Δημαρχείο στην παραλία της Βόνιτσας.

Για όλα τα παιδιά θα υπάρχει μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.

Προσκαλούμε όλους τους δρομείςαθλητές να πάρουν μέρος στον Άκτιο Δρόμο και εγγυόμαστε η φιλοξενία αλλά και ο αγώνας να σας μείνει αξέχαστος.  

Περιμένουμε και τους μικρούς φίλους απο τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας αλλά και από τους όμορους Δήμους να συμμετάσχουν στους αγώνες των 500 και 1000 μέτρων και να χαρούν με την συμμετοχή τους και όλου

Δήλωστε συμμετοχή στον Άκτιο Δρόμο στο link: http://goo.gl/forms/SbIqCoLZiL

Επίσης μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή  στο email: kekomekada@gmail.com ή με fax: 26430 22232,ή τηλεφωνικός στο 2643022232  μέχρι  και την Παρασκευή   02 Οκτωβρίου  2015.

Θα δεχτούμε συμμετοχές μέχρι την ημέρα έναρξης του αγώνα με την παραλαβή  των αριθμών (BIB Number & παραμάνες)

Η Ιστορία του Άκτιου Δρόμου:

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, ο στόλος του Οκταβιανού, με επικεφαλής τον Αγρίππα, νίκησε τους συνασπισμένους στόλους του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας Ζ΄, βασίλισσας της Αιγύπτου. Η νίκη αυτή έδωσε τέλος στη ρωμαϊκή εμφύλια διαμάχη και σηματοδότησε την έναρξη μίας νέας περιόδου (PaxRomana), που εγκαινιάστηκε με τη μονοκρατορία του Αυγούστου σε ολόκληρο το μεσογειακό χώρο. Επιπλέον, ο θάνατος της Κλεοπάτρας αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του αρχαίου κόσμου, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το τέλος των ελληνιστικών βασιλείων της Μεσογείου.

Ο Οκταβιανός Αύγουστος, σε ανάμνηση της νίκης του, ίδρυσε τη Νικόπολη και αναδιοργάνωσε τα Άκτια, τους ετήσιους τοπικούς αγώνες των Ακαρνάνων. Οι αγώνες αθλητικοί, μουσικοί και θεατρικοίμε την ονομασία Νέα Άκτια, τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια κατά την επέτειο της ναυμαχίας, διαρκούσαν 4-5 ημέρες και θεωρούνταν ισότιμοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύντομα απέκτησαν μεγάλη αίγλη και εντάχθηκαν στον κύκλο των σημαντικότερων πανελλήνιων αγωνιστικών διοργανώσεων.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη του αγώνα [εδώ].

Προηγούμενο άρθροΗ σημασία του πρωινού γεύματος για τους μαθητές
Επόμενο άρθροΤα Λαθύρια της Καρυάς και η Φάβα τους…και μερικές ακόμα σκέψεις