Αρχική Ειδήσεις Αθλητισμός 1η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΕUROPE 2017 για τον Τηλέμαχο Αραβανή

1η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΕUROPE 2017 για τον Τηλέμαχο Αραβανή

0

Ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας.


Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΕUROPE 2017

Νέα Μάκρη 10-12 Ιουλίου

1ος Άνδρας – Έφηβος Τηλέμαχος Αραβανής

5ος Άνδρας – Έφηβος Νίκος Διγενής

                                 overall    1η Γεωργία Χειμώνα

                                               2ος Τηλέμαχος Αραβανής

                                               3ος Σταύρος Παπαδόπουλος

                                               6ος Νίκος Διγενής

                                               29 συμμετοχές

Τεράστια η επιτυχία των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας στο Πανελλήνιο. Πολλά μπράβο από το Δ.Σ. στους αθλητές και στην προπονήτρια Νόνικα Οικονομοπούλου, που μας έκαναν υπερήφανους και απέδειξαν ότι οι προσπάθειες όλων πιάνουν τόπο. Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια, σε έναν ιδανικό για το άθλημα της ιστιοπλοΐας τόπο που όλα το παιδιά της Λευκάδας θα έπρεπε πρώτα απ’ όλα να δοκιμάσουν.

Οι παρακάτω σκέψεις της προπονήτριας είναι η καλύτερη αναφορά στην τεράστια αυτή επιτυχία:

«Για την Πανελλήνια νίκη του Τηλέμαχου Αραβανή λίγες λέξεις έχω να πω, πειθαρχία, ήρεμη δύναμη, προσπάθεια και πάνω από όλα θέληση. Αυτός ο αγώνας ήταν η επιβράβευση ετών δουλειάς στο νησί της Λευκάδας και ομαδικής προσπάθειας.

Επίσης, ήταν η αποκορύφωση του φετινού καλοκαιριού, αφού προηγήθηκαν επιτυχίες των αθλητών μας τόσο συμμετέχοντας σε αγώνες ανοιχτής θάλασσας με τα χρώματα του Ομίλου, όσο και στο φεστιβάλ Ιστιοπλοΐας της Βασιλικής, γεγονός που κράτησε ψηλά το ηθικό και ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα!

Το Europe είναι μονοθέσιο σκάφος παρεμφερές αλλά πιο τεχνικό από το Laser one,  με το οποίο προπονούνται και συμμετέχουν σε αγώνες οι αθλητές του ΝΟΛ  Νίκος και Τηλέμαχος. Ωστόσο θέλαμε να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και σε αυτό το σκάφος. Γνωρίζω το Europe πολύ καλά γιατί επί σειρά ετών έκανα ολυμπιακή προετοιμασία και ήμουν μέλος της εθνικής μας ομάδας. Περίμενα χρόνια την κατάκτηση αυτού του τίτλου από τους αθλητές μου και με έκαναν περήφανη!

Οι δυνατής εντάσεως άνεμοι που έπνεαν στη Νέα Μάκρη τις δύο πρώτες μέρες των αγώνων βοήθησαν στο να διεξαχθούν 6 ιστιοδρομίες απαιτώντας από τους αθλητές πολύ καλή φυσική κατάσταση, αλλά και σωστή τεχνική. Σωστές επιλογές τακτικής επίσης, τους οδήγησαν στις πρώτες θέσεις μεταξύ διακεκριμένων αθλητών.

Συγχαρητήρια σε Τηλέμαχο και Νίκο που τιμήσατε το Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας.

Θα θελα να προσθέσω ότι νιώθω τυχερή που για το υπόλοιπο του καλοκαιριού τα νέα αυτά παιδιά θα βοηθήσουν στις προπονήσεις των τμημάτων του ΝΟΛ για παιδιά, εμπνέοντας με το παράδειγμά τους μικρούς ιστιοπλόους.

Όσον αφορά στη συνέχεια με μεθοδική δουλειά για τον Τηλέμαχο βάζουμε στόχο το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Laser 4.7 του 2018 που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, ενώ για το Νίκο εύχομαι καλή δύναμη στις σχολικές του υποχρεώσεις και κάθε επιτυχία».

 

Προηγούμενο άρθροΔεν θα γίνω του χεριού σου: Το νέο τραγούδι του Λευκαδίτη τραγουδιστή Γιάννη Δευτεραίου
Επόμενο άρθροΣυναυλία του Μουσικού Συνόλου Λευκάδας στην πλατεία του Άϊ Γιάννη