Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Κάλεσμα ΟΤΑ-ΔΑΣ Νομού Λευκάδας στην απεργία της Πέμπτης

Κάλεσμα ΟΤΑ-ΔΑΣ Νομού Λευκάδας στην απεργία της Πέμπτης

0
ota-das

ota-das

OTA ΛΕΥΚΑΔΑΣ

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζει και νέο ξεζούμισμα των εργαζομένων και νέα λεηλασία στο εισόδημα μας. Στο προϋπολογισμό προσθέτει και νέες μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς μας. Που σημαίνει ότι με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου και νέα λαιμητόμο θα έρθει στα κεφάλια μας.

Ξαναβάζει στο τραπέζι του Προκρούστη το ασφαλιστικό, αυξάνοντας τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, μειώνοντας τις εργοδοτικές εισφορές, τις εισφορές του κράτους, πετσοκόβει τις παροχές υγείας. Το θέμα των ΒΑΕ εξακολουθεί να είναι στα προαπαιτούμενα παρά τους ελιγμούς της κυβέρνησης. Να μην αφήσουμε την ασφάλιση στα χέρια των αρπακτικών! Θέλουν να είναι καθορισμένα τα ποσά που θα πληρώνουμε, αλλά να μη γνωρίζουμε τι συντάξεις και τι παροχές θα έχουμε! Η επίθεση στη κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους! Τόσο όσους βγαίνουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια, όσο και τους νέους που θα έχουν τους χειρότερους όρους ασφάλισης.

Αφήνουν ελεύθερους τους πλειστηριασμούς, θέλοντας να υφαρπάξουν ότι περιουσιακό στοιχείο έχει απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριά. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Μιλάνε για συναίνεση και πολιτική σταθερότητα για να μας φτάσουνε στο πάτο. Να σπάσουμε το κλίμα της «κοινωνικής συνοχής» και του «εθνικού διαλόγου» που προβάλει η κυβέρνηση, για να ισοπεδώσει τα δικαιώματα μας. Μας κοροϊδεύει. Για το μόνο που νοιάζεται είναι το πώς θα εξασφαλίσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή υπηρετεί.! Η ανάπτυξη που επιδιώκει να φέρει θα στηριχθεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας. Δεν θα έχουμε κανένα όφελος από αυτήν την ανάπτυξη!

Κάθε μέρα και ένα ψέμα! Πρώτα η κατάργηση με ένα νόμο των μνημονίων, μετά η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η εγγύηση της πρώτης κατοικίας, το πρόγραμμα-φάντασμα της Θεσσαλονίκης, τα ισοδύναμα της ντροπής, τώρα η σωτηρία του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος που είναι δήθεν εθνική υπόθεση. Δεν έχουν τσίπα! Είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία! Μαζεύουν όλο το πλούτο από το λαό για να τον παραδώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο! Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την κατάργηση των δικαιωμάτων μας, να αρκεστούμε στα ελάχιστα!

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει για εμάς και τα παιδιά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
στις 10πμ στον ΑΗ ΜΗΝΑ

Προηγούμενο άρθροΕπανέναρξη μαθημάτων στο Λύκειο Βασιλικής μετά το σεισμό της 17ης Νοέμβρη
Επόμενο άρθρο2 νέα και σύγχρονα σχολεία ολοκληρώνονται στο Αργοστόλι