Αρχική Ειδήσεις Σπύρος Μαργέλης: Ο Δήμος πρέπει να καταθέσει πλήρη φάκελο με μελέτες για...

Σπύρος Μαργέλης: Ο Δήμος πρέπει να καταθέσει πλήρη φάκελο με μελέτες για τον σεισμό

0

margelis

Ευκαιρία να τρέξει το οδικό έργο Αμβρακία-Άκτιο που ευνοεί την Λευκάδα.

“Ο σεισμός είναι μία ευκαιρία να κάνουμε κάτι παραπάνω σ’ αυτό τον τόπο και έχουμε χρέος από κάνουμε”, υπογράμμισε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 14-12-2015, ο Σπύρος Μαργέλης.

Ο κ. Μαργέλης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν συγκεκριμένες ενέργειες με χρονοδιάγραμμα, καθώς ανέφερε ότι όλα όσα είπε και ο Δήμαρχος καθώς και ο κύριος Σέρβος για τα κλιμάκια που έχουν έρθει στο νησί είναι σε θεωρητικό επίπεδο και αναρωτήθηκε αν υπάρχουνε μελέτες για όλα όσα πρέπει να γίνουν.

Ο ίδιος εξέφρασε τη σιγουριά του ότι τα υπουργεία δεν πρόκειται να κάνουν μελέτες,  απλώς τις  αναθέτουν και αυτό μπορεί να γίνει μελλοντικά συμπληρώνοντας  ότι θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πόσα χρήματα έχουν μπει στα ταμεία του δήμου, καθώς και το αν υπάρχουν σε εκκρεμότητα συλλογικές αποφάσεις οι οποίες  αφορούν χρηματοδοτήσεις και άλλα ζητήματα στο νησί.

Ο  ίδιος βασιζόμενος στην εμπειρία του,  υπογράμμισε  ότι αν αφήσουμε την όλη κατάσταση στην τύχη της τότε θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα, λέγοντας  ότι μη νομίζετε πως κάθε υπουργός και κάθε Γενικός Γραμματέας  ξυπνάει και κοιμάται με το μυαλό του Λευκάδα,καθώς έχει πολλές άλλες υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τον Σπύρο  Μαργέλη  ο Δήμος χρειάζεται  να φτιάξει έναν πλήρη φάκελο που θα αγγίζει τα όρια ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος φέροντας για παράδειγμα ότι θα πρέπει να υπάρχουν φωτογραφίες αναλυτικά για το πως είναι κατάσταση στη Λευκάδα, επίσης να έχει προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, τεχνική περιγραφή για τα έργα που πρέπει να γίνουν, καθώς και στοιχειώδη κόστη.

Ο κύριος Μαργέλης αναφέρθηκε και στην εκκρεμότητα ένταξης του δρόμου από τη Λευκάδα μέχρι τη Βόνιτσα τον αυτοκινητόδρομο Αμβρακία Άκτιο, παράκαμψη του άγιου Νικολάου και σύνδεση με το αεροδρόμιο του Ακτίου με τον ίδιο να λέει ότι μια που έγινε ο σεισμός της Λευκάδας είναι μία ευκαιρία όλοι να τρέξουμε αυτό το έργο, μιας είναι ώριμο και βρίσκεται στη διαχειριστική αρχή, χαρακτηρίζοντας το σημαντικό για τον τόπο όταν θα ολοκληρωθούν οι μεγάλοι οδικοί άξονες.

Πηγή: lefkadatoday.gr/

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική εκδήλωση από τον ΣΥΜΟΛ