Αρχική Ειδήσεις Η Μαριάννα Κοντοέ μιλά στο My Lefkada για το Powertex

Η Μαριάννα Κοντοέ μιλά στο My Lefkada για το Powertex

0

11209423_889781337744619_715239955522269107_n

Συνέντευξη στην Ειρήνη Βονιτσάνου.

Η Μαριάννα Κοντοέ γεννήθηκε στο Ίλιον της Αττικής. Ζώντας αρκετά χρόνια στην Ολλανδία και λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος του Γερμανού άνδρα της, ήρθε σε επαφή με πολλές διαφορετικές κουλτούρες και μορφές τέχνης. Παρακολούθησε διάφορα καλλιτεχνικά σεμινάρια στην Ευρώπη και πειραματίστηκε με αρκετά και διαφορετικού είδους υλικά. Είναι αντιπρόσωπος του powertex στην Ελλάδα και στην Κύπρο και παραδίδει σεμινάρια για το συγκεκριμένο υλικό και τα προϊόντα του, με σκοπό να μεταδώσει τις γνώσεις της σε ανθρώπους με μεράκι και ανάγκη να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο. Εμείς γνωρίσαμε την κ. Κοντοέ στα σεμινάρια που έδωσε στα τέλη του φθινοπώρου στην Λευκάδα και στο Χειρο_ποιείν και την ρωτήσαμε για το powertex, ένα υλικό με άπειρες δυνατότητες, που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι που μετέτρεψαν το hobby τους σε επάγγελμα, έτσι απλά!

Moon-Dance

Πως ξεκινήσατε να ασχολείστε με το powertex και τι ακριβώς είναι αυτό το υλικό;

Με το Powertex άρχισα να ασχολούμαι τυχαία. Έφτιαχνα βέβαια διάφορα πράγματα. Με διάφορα υλικά. Αλλά όταν ήρθα σε επαφή με Powertex και κατάλαβα τις δυνατότητες του, το πόσο πολύπλευρο υλικό είναι…κόλλησα πραγματικά. Και μετά από μικρό χρονικό διάστημα έκανα πραγματικά το hobby μου επάγγελμα. Το Powertex είναι ένα οικολογικό, υδατοδιαλυτό, άοσμο και όχι εύφλεκτο υλικό, υποκατάστατο του πολυεστέρα. Λειτουργεί σαν σκληρυντής οποιουδήποτε απορροφητικού υλικού, κόλλα και χρώμα. Έχει πολλές δυνατότητες εφαρμογής. Σε εικαστικά ή χρηστικά έργα, κοσμήματα, διακοσμητικά έργα εξωτερικού χώρου, διάφορες άλλου είδους διακοσμήσεις, όπως γάμος, ανθοδετική, κτλ.
once-upon-a-time
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του που σας οδήγησαν να το χρησιμοποιείτε σταθερά σαν υλικό στις δημιουργίες σας; Έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων υλικών;
Είναι ποιοτικά πολύ καλό υλικό. Κάτι που με έκανε να το προτιμήσω από άλλους σκληρυντές. Μιας και έχω εκπαιδευτεί και δοκιμάσει όλους τους σκληρυντές που υπάρχουν στην Ευρώπη. Το ότι είναι ένα οικολογικό προϊόν υδατοδιαλυτό και ταυτόχρονα αδιάβροχο, κάτι που οι άλλοι υδατοδιαλυτοί σκληρυντές δεν είναι, ήταν οι λόγοι που ήθελα από την αρχή να δουλεύω με Powertex. Μετά από 5 χρόνια δουλειάς και τσεκαρισμένο και από μένα προσωπικά, μέσω των έργων μου, το πιστεύω πιο πολύ.
Together-We-Will-Live-Forever
Πως μπορεί κάποιος να προμηθευτεί το υλικό και πως μπορεί να μάθει σχετικά με τη χρήση του; Είναι εύκολο για κάποιον ερασιτέχνη να δημιουργήσει ένα “έργο”;
Κάποιος μπορεί να προμηθευτεί το προϊόν από εμένα ή όλους τους συνεργάτες μου, που συνήθως είναι άτομα που έχω εκπαιδεύσει να δουλεύουν με Powertex. Τα άτομα αυτά κάνουν και οι ίδιοι μαθήματα στο χώρο τους. Όπως π.χ. στην Λευκάδα η Χριστίνα Φλέσσα που έχει εκπαιδευτεί και παραδίδει μαθήματα στο Χειρο_ποιείν, Ιωάννου Μελά 25. Ο καθένας που έχει διάθεση και έναν καλό δάσκαλο μπορεί μέσα σε λίγες ώρες να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης, να βγάλει τον καλλιτέχνη…από μέσα του.
PA310030
Πριν λίγο καιρό βρεθήκατε στη Λευκάδα και στο Χειρο_ποιείν. Πως σας φάνηκε η Λευκάδα και πως περάσατε εκείνο το διήμερο στο νησί μας;
Πέρασα ωραία στη Λευκάδα. Και για πρώτη φορά κατάλαβα τι είναι οι ασκοί του Αιόλου. Μου αρέσει πολύ το νησί σας…τόσο που σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω μια έκθεση…κάποτε.
PA310036
Που μπορεί κάποιος να σας βρει;
Έχω ένα εργαστήρι στην Αθήνα που παραδίδω μαθήματα αυτοτελή, κάθε είδους, που πάντα έχουν σχέση με το Powertex και τα προϊόντα του. Αγάλματα, μπούστα, παλαίωση, γάμος, κόσμημα, φωτιστικά…και εκπαιδεύω άτομα που κάνουν το hobby τους επάγγελμα, όπως και εγώ. Το site μου είναι www.powertex.gr και είμαι αντιπρόσωπος Ελλάδας και Κύπρου. Στο facebook η σελίδα μου είναι powertex.gr και Μαριάννα Κοντοέ.
spring
the-horsman old-man
Προηγούμενο άρθροΤα οικονομικά φοιτητικά επιδόματα του Κληροδοτήματος ΘΩΜΑ ΚΑΠΟΓΕΩΡΓΑΚΗ
Επόμενο άρθροΚαταρρίχηση στην εγκαταλελειμμένη ΝΑΤΟϊκή βάση της Λευκάδας