Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ σχετικά με το σεισμό: Ανύπαρκτος Δήμος και Περιφέρεια

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ σχετικά με το σεισμό: Ανύπαρκτος Δήμος και Περιφέρεια

0

pasok

Διαβάστε το δελτίο τύπου της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας.

Ο σεισμός της 17ης Νοεμβρίου που συγκλόνισε τη Λευκάδα, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο γυναικών και εκτεταμένες υλικές ζημιές σε κτίρια, οικοδομές, στο οδικό δίκτυο, στο δίκτυο υδροδότησης, καθώς και σε πολλές τουριστικές επιχειρήσεις, κυρίως στο Νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού.

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες του πρώτου μήνα του νέου έτους και δυστυχώς, σε κανένα από τα μέχρι σήμερα δημοτικά συμβούλια που έλαβαν χώρα, δεν έχει έρθει ως τακτικό θέμα προς συζήτηση, το ζήτημα της αποκατάστασης των ζημιών.

Τα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν στο δημοτικό συμβούλιο στις 18 Ιανουαρίου, απλά καταδεικνύουν με το πιο γλαφυρό τρόπο, το μέγεθος της αγανάκτησης των συμπολιτών μας και την χαρακτηριστική κωλυσιεργία του Δήμου και της Περιφέρειας, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Η έναρξη της τουριστικής περιόδου πλησιάζει, η Λευκάδα ακόμη δεν έχει κηρυχθεί σεισμόπληκτη και σχεδιασμός για την αποκατάσταση των μεγάλων καταστροφών δεν φαίνεται να υπάρχει. Ακόμα και η εκταμίευση των πιστώσεων που υπεγράφησαν από τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης αναφορικά με τα σχολικά κτίρια που χρήζουν επισκευής, είναι σχεδόν αδύνατο να προβλεφθεί πότε ακριβώς θα γίνει.

Τα κονδύλια που απαιτούνται για μελέτες και έργα αποκατάστασης είναι πολύ μεγάλα. Το μόνο που έχουμε αυτή τη στιγμή ως δεδομένο, είναι η αγωνία των πολιτών για το μέλλον, αποτέλεσμα κυρίως της κακής διαχείρισης του ζητήματος τόσο σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, όσο και σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης. Οι ευθύνες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι μεγάλες και είναι βέβαιο πως ο λαός της Λευκάδας, σύντομα θα τους δώσει την απάντηση που πρέπει.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΟι θέσεις της Λαϊκής Ενότητας για τους αγρότες
Επόμενο άρθροΣεισμόπληκτοι νοτιοδυτικής Λευκάδας: Ζητείται υπεύθυνος