Αρχική Ειδήσεις Σπ. Φρεμεντίτης- Μ. Μελάς για την ανοιχτή συζήτηση για το σεισμό στο...

Σπ. Φρεμεντίτης- Μ. Μελάς για την ανοιχτή συζήτηση για το σεισμό στο Δράγανο

0

dragano-7-620x3301

Σπύρος Φρεμεντίτης-Μάκης Μελάς μιλούν στον Prisma 91,6 για την ανοιχτή συζήτηση για τους σεισμόπληκτους στο Δράγανο

Με αφορμή την ανοιχτή εκδήλωση στο δημοτικό σχολείο Δραγάνου με αντικείμενο την ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία της αποκατάστασης των προβλημάτων από τον σεισμό της 17ης Νοεμβρίου, ο Σπύρος Φρεμεντίντης μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 δίνοντας αναλυτικό ρεπορτάζ.

Το παρών στην συγκέντρωση, έδωσαν ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Θεόδωρος Χαλικιάς, ο δήμαρχος Λευκάδας, Κων/νος Δρακονταειδής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων αλλά και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής όπου με αγωνία περίμεναν την έκβαση της εκδήλωσης.
Η περιφέρεια χρηματοδοτήθηκε 15 εκατομμύρια . για την Λευκάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα έργα του δημόσιου χώρου. Δρόμους, λιμάνια , τις ζημιές στα δύο σχολεία και κάποιες από τις εκκλησίες. Αυτή η διαδικασία αν δε γίνει όπως πρέπει στην πορεία θα έχουμε χειρότερα προβλήματα. Ακολούθησε λοιπόν διάφορα στάδια μέχρι να φτάσουμε στο περιφερειακό συμβούλιο για να κάνουμε την κατανομή αυτών των έργων και σήμερα να μπορεί η Τεχνική μας υπηρεσία να ανακοινώσει τα έργα τα οποία θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θοδωρής Γαλιατσάτος στην τοποθέτηση του.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι κινήσεις που γίνονται στα θέματα του δημόσιου χώρου να είναι τέτοιες που θα δώσουν την ευκαιρία η οικονομία της περιοχής να λειτουργήσει εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου με τον καλύτερο τρόπο. Και εν γένει η οικονομία να λειτουργήσει που σημαίνει ασφαλές δίκτυο, που σημαίνει ασφαλείς λιμενικές εγκαταστάσεις και να μπορούμε να εργαζόμαστε χωρίς προβλήματα.

Ακούστε την παρέμβαση του Σπύρου Φρεμεντίτη:

Επίθεση Μάκη Μελά σε Δρακονταειδή

Επίθεση στον δήμαρχο Λευκάδας Κωσταντίνος Δρακονταειδής έκανε μέσα από τον Prisma  91,6 Μάκης Μελάς λέγοντας ότι σε αντίθεση με την περιφέρεια η οποία φαίνεται να έχει κινηθεί προς την αποκατάσταση κάποιων ζημιών ο Δήμος Λευκάδας παραμένει άπραγος.

Μάλιστα ανέφερε ότι δεν καταλαβαίνει την απόφαση του δημάρχου να παραχωρήσει την κατασκευή των δρόμων στο υπουργείο χωρίς να έχει έρθει σε καμία συνεννόηση με την τοπική κοινωνία.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι το γενικό ξεβράκωμα το έκανε  ο Σπύρος Γαλιατσάτος υπεύθυνος τουριστικής προβολής της περιφέρειας Ιονίων νήσων που στο τέλος  της εκδήλωσης κράτησε μικρό καλάθι λέγοντας να μην περιμένουν να  να γίνει κάτι συγκλονιστικό.

Επίσης τον κατηγόρησε ότι δεν έφερε την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για να απαντήσει σε ερωτήματα πολιτών. Ο κύρος Μελάς μέσα από την παρέμβασή του στον Prisma 91,6 άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Προηγούμενο άρθροΔείτε αυτή την υπέροχη Ελληνίδα γιαγιά: ένα συγκινητικό βίντεο!
Επόμενο άρθροΟ πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6