Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ταξική Ενότητα: Διακήρυξη για τις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων Λευκάδας

Ταξική Ενότητα: Διακήρυξη για τις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων Λευκάδας

0

ekloges

ΔΙΑΚHΡΥΞΗ

ΤΗΣ “ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ”- η παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΤΡΙΤΗ 16 ΦΛΕΒΑΡΗ 11 πμ έως 7 μμ στΑτο Εργατικό Κέντρο

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ 12 μμ έως 7 μμ στο Εργατικό Κέντρο

Συνάδελφε Οικοδόμε,

Δυνατός εργάτης, είναι ο οργανωμένος εργάτης!

Συνάδελφε,

Τα χτυπήματα που δεχθήκαμε, Τα τελευταία χρόνια στη ζωή μας δεν έχουν προηγούμενο από το ’74 και δώθε.

Όλες οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε. έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να κάνουν τη δυστυχία μας πηγή κερδών για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τα μονοπώλια. Τούτη την περίοδο, σαν κλάδος κατασκευών, συμμετέχουμε στους αγώνες με απεργιακές κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, παραστάσεις, καταλήψεις κ.α.

Αυτές τις ημέρες παίρνουμε μαζικά μέρος στις εκλογές του συνδικάτου μας

  • Για να πούμε όχι στην φοροεπιδρομή.
  • Για να μην περάσουν νέες θηλιές στο λαιμό μας.
  • Για να σπάσουμε το κλίμα ανοχής που λέει πως έχει ή κυβέρνηση.
  • Για να πούμε: Κάτω τα χέρια σας από την κοινωνική μας ασφάλιση.
  • Κάτω τα ξερά σας από τα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.
  • Καμία αύξηση του κατώτερου αριθμού των ενσήμων.

  • Δεν κάνουμε πίσω. Ζητάμε την ανάκτηση των απωλειών μας τα χρόνια της κρίσης. Να επιστραφούν όλα τα αποθεματικά που λεηλατήθηκαν μέχρι σήμερα. Αγωνιζόμαστε για να ανοίξουμε το δρόμο, για να έχουμε την ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών

Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε ανθρώπινα σαν εργαζόμενοι ή σαν συνταξιούχοι με μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις τέτοιες, που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Γι’ αυτό ακριβώς απαντάμε δυναμικά, μαζικά με τη συμμετοχή μας στις εκλογές του συνδικάτου μας.

Δυναμώνοντας την αλληλεγγύη μας στους χώρους δουλειάς, στη γειτονιά, για τους ανέργους.

Δεν αφήνουμε να απλωθεί η εξαθλίωση, το ξεσπίτωμα κανενός, όλοι για έναν και ο καθένας μας για όλους. Για την τάξη μας.

Το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση και η ΕΕ προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδια τους, μιλάνε για μέτρα που αφορούν «όλους». Για να «σώσουν την οικονομία», για «αναδιανομή», για «δικαιοσύνη», «ισότητα», «αξιοκρατία», συνηθισμένες χιλιοακουσμένες εκφράσεις από όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, προηγούμενους και σημερινούς. Είναι το περιτύλιγμα, το χρύσωμα του χαπιού για να εξασφαλίσουν τη συναίνεση μας, στο κούρεμα των συντάξεων και την αντικατάσταση τους με επίδομα πτωχοκομείου και αυτό με προϋποθέσεις και ας τις έχουμε χρυσοπληρωμένες.

Συνάδελφε μη τους ακούς. Με την ψήφο σου πάρε θέση και η θέση σου είναι μαζί με ολόκληρο τον κλάδο, τους συναδέλφους που κάνουν την ίδια δουλειά στους ΟΤΑ και τους βγάζουν από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, με όλους τους εργαζόμενους στον κοινό αγώνα.

  • Μην τους πιστεύεις, γιατί οι μεταρρυθμίσεις που σου υπόσχονται είναι μεταρρυθμίσεις που παραχωρούν την ασφάλιση στα νύχια των αρπακτικών.
  • Μην τους πιστεύεις, όσο και αν προσπαθούν να σε πείσουν για την αναγκαιότητα των βάρβαρων αντιασφαλιστικών μέτρων.

Τα ίδια έλεγαν όλοι τους. Αναλογίσου τι έλεγαν για τους αντιασφαλιστικούς νόμους το 1992. Όταν ανέβαζαν τα 4050 στα 4500 ένσημα. Όταν από τα 58 πήγαν το όριο ηλικίας για σύνταξη στα 60. Τι έλεγαν ο Σιούφας, ο Ρέππας η Πετραλιά, ο Λοβέρδος και οι κυβερνήσεις τους. Σκέψου μόνο πως με το νέο σύστημα ασφάλισης, που προετοιμάζουν θα είναι καθορισμένα τα ποσά που θα πληρώνουμε, αλλά δεν γνωρίζουμε τι σύνταξη και τι παροχές θα έχουμε.

Επειδή όμως σαν εργάτες πρέπει να λέμε σταράτες κουβέντες, η αντίδραση του εργαζόμενου λαού δεν ήταν αυτή που πρέπει, γι’ αυτό η επιθετικότητα κυβέρνησης- κεφαλαίου, γιγαντώθηκε και γιγαντώνεται. Η πείρα από τα τελευταία χρόνια έδειξε, για άλλη μια φορά, ότι όσο τα συνδικάτα αδυνατίζουν, τόσο ο λαός χάνει τα όπλα του να αντιδράσει. Μην περιμένεις από την εκάστοτε κυβέρνηση που εκλέγεται, ότι θα σου λύσει το πρόβλημα.

Συνάδελφε, τώρα πρέπει να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για να τερματιστεί ο κατήφορος. Αυτό είναι η συμμετοχή στους αγώνες, αυτό είναι η μαζική συμμετοχή στις εκλογές του συνδικάτου μας.

  • Γιατί το συνδικάτο έβαλε πλάτη για να γίνουν αγώνες που χωρίς αυτούς τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, ήταν βασικό στήριγμα του Εργατικού Κέντρου που είναι “πυλώνας” του ΠΑΜΕ στη Λευκάδα.
  • Γιατί στο συνδικάτο του ο οικοδόμος θα βρει σταθερά στήριξη σε κάθε του πρόβλημα.

  • Γιατί το συνδικάτο αδυναμίες μπορεί να έχει, αλλά ψέματα δεν μας είπε πότε, δεν κοροϊδεύει, λέει πάντα την αλήθεια και ας μην γίνεται αρεστό μερικές φορές. Δεν καλλιεργεί αυταπάτες ότι με το λαό θεατή των εξελίξεων μπορεί να υπάρξει λύση.

Φόβοι, αγκυλώσεις, και προκαταλήψεις δεν χωράνε τούτη την ώρα.

Λευκάδα, 14 Φλεβάρη 2016

Προηγούμενο άρθροΗ Επτανησιακή Αναγέννηση καταγγέλλει τον απολογισμό της ΠΙΝ ως κομματική φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΕκλογές και κοπή πίτας του Ναυταθλητικού Ομίλου Βόνιτσας