Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ερώτηση του Θαν. Καββαδά για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Δια...

Ερώτηση του Θαν. Καββαδά για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης.

0

thanasis-kavvadas-vouli

Ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ) στους Δήμους της χώρας, κατέθεσε ο Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Βουλευτής Ν. Λευκάδας

αν. Γραμματέας Κ.Ο Νέας Δημοκρατίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 18 Φεβρουαρίου 2016


ΘΕΜΑ: Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης.

Ερώτηση στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ) στους Δήμους της χώρας, κατέθεσε ο Βουλευτής Λευκάδας της Θανάσης Καββαδάς.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι στις 29 Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους λήγει το πρόγραμμα Κ.Δ.Β.Μ  για τους άξονες 7 και 8, με αποτέλεσμα να βρεθούν χωρίς υποστήριξη έντεκα (11) από τις δέκα τρεις (13) περιφέρειες της χώρας μεταξύ των οποίων και τα Επτάνησα -φυσικά και η Λευκάδα- για ανεξακρίβωτο χρονικό διάστημα , καθώς δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για το σχεδιασμό, το θεσμικό πλαίσιο και το χρονικό ορίζοντα έναρξης της νέας προγραμματικής περιόδου.

Με το ενδεχόμενο να παύσει το πρόγραμμα από το τέλος Φεβρουαρίου ανοικτό, ο  κ. Καββαδάς ερωτά τον κ. Υπουργό αν προτίθεται να δώσει χρονική παράταση ώστε να μη διακοπεί η λειτουργία των Κ.Δ.Β.Μ των αξόνων επτά (7) και οχτώ (8) και εάν θα εξασφαλίζεται η εργασιακή συνέχεια των στελεχών και εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα. Επίσης ζητά να ενημερωθεί από τον Υπουργό πότε θα ξεκινήσει η νέα φάση του έργου των Κ.Δ.Β.Μ και ποια είναι η προβλεπόμενη χρηματοδότηση συνολικά και ανά περιφέρεια.

Ο κ. Καββαδάς επισημαίνει την σημαντικότητα του προγράμματος το οποίο όπως τονίζει χαρακτηριστικά στην ερώτηση «αποδεδειγμένα αναβαθμίζει την πρόοδο και την εξέλιξη των εργαζομένων, οδηγεί σε έξοδο από την ανεργία και βελτιώνει τη λειτουργία της αγοράς».

Για να δείτε ολόκληρη την Ερώτηση πατήστε [εδώ]

Προηγούμενο άρθροΕνημερωτική συνάντηση για τις επερχόμενες αλλαγές στην εκπαίδευση
Επόμενο άρθροΜπάζα σε ένα από τα πιο όμορφα photo spot της Λευκάδας