Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις 82 εθελοντές δότες μυελού των οστών από την Λευκάδα

82 εθελοντές δότες μυελού των οστών από την Λευκάδα

0

imag1550-1024x579

Ανακοίνωση της ΔΕΠΟΚΑΛ για την διημερίδα για την μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική διημερίδα με θέμα «Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών και η σημασία της Εθελοντικής Προσφοράς» που διοργανώθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση ΔΕΠΟΚΑΛ Δήμου Λευκάδας σε συνεργασία με το Σύλλογο “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Η διημερίδα είχε στόχο μέσα από την ενημέρωση να ευαισθητοποιήσει  το κοινό και να αναδείξει τη σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών. Ταυτόχρονα κάθε παρευρισκόμενος είχε την δυνατότητα να πληροφορηθεί και να συζητήσει τυχόν απορίες ή προβληματισμούς του για την διαδικασία της μεταμόσχευσής με το εξειδικευμένο προσωπικό του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”, πριν αποφασίσει να γίνει δότης.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό ότι 82 συμπολίτες μας δέχθηκαν την πρόσκληση και έγιναν εθελοντές δότες αφού συμπλήρωσαν το σχετικό έντυπο και έδωσαν ανώδυνα δείγμα στοματικού επιχρίσματος.

Η ΔΕΠΟΚΑΛ θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή και συνεννόηση με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με στόχο την στήριξη αυτής της προσπάθειας ώστε με την ανάδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας και την αξιοποίησή της, το ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο να γίνεται ζωή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και τις δύο ημέρες πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες απασχόλησης παιδιών. Οι λιλιπούτιοι φίλοι μας έφτιαξαν κάρτες και έστειλαν τις ευχές τους στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΜΑΡΙΑΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ – ΕΛΠΙΔΑ» Γ.Ν.Π. «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ».

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για την ανταπόκριση και ιδιαίτερα τον κ. Στ. Γραφάκο, την κ. Γ. Αυγερινού, την κ. Ελ. Τρίκκα και την κ. Εφη Βλάμη. Επίσης τους εθελοντές τόσο από την Ομάδα Σαμαρειτών Πάτρας του Ε.Ε.Σ όσο και από τη Λευκάδα για τη σημαντική συνεισφορά τους στην επιτυχία της διημερίδας.

Η Κοινωφελής ΔΕΠΟΚΑΛ Δήμου Λευκάδας, θα συνεχίσει να σχεδιάζει και να υλοποιεί κοινωνικές δράσεις με τελικούς ωφελούμενους τους συμπολίτες μας.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΠΟΚΑΛ

Περισσότερα για την διημερίδα μπορείτε να δείτε [εδώ].

Ακολουθούν οι φωτογραφίες που απέστειλε η ΔΕΠΟΚΑΛ:

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου για τον σχολικό εκφοβισμό
Επόμενο άρθροΤο 4ο μνημόνιο και η λαϊκή απάντηση