Αρχική Ειδήσεις Αύξηση στις αφίξεις από το εξωτερικό τον Ιούνιο στα Ιόνια Νησιά

Αύξηση στις αφίξεις από το εξωτερικό τον Ιούνιο στα Ιόνια Νησιά

0

porto-katsiki-lefkada-greece copy

ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ

Με θετικό πρόσημο στις αφίξεις από το εξωτερικό, έκλεισε ο Ιούνιος στα Ιόνια Νησιά.

Συγκεκριμένα η Κέρκυρα παρουσίασε αύξηση κατά  +3,77% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι, η Κεφαλονιά +9,54%, η Ζάκυνθος +5% ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις παρουσιάζει αύξηση και το αεροδρόμιο του Ακτίου.

Τα εν λόγω αποτελέσματα, θα ήταν ακόμα μεγαλύτερα, εάν δεν έλειπε το μεγαλύτερο τμήμα της Ρωσικής αγοράς.

Επίσης τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι προϊόν της στενής συνεργασίας της Περιφέρειας με τους τουριστικούς φορείς. Το τελευταίο τρίμηνο, έχει πραγματοποιηθεί πρωτόγνωρο κύμα επισκέψεων δημοσιογράφων, καναλιών, bloggers κλπ., οι οποίοι ήδη έχουν δημοσιεύσει τα πλέον κολακευτικά σχόλια για όλα τα νησιά μας. Χαρακτηριστικό είναι το tweet της κ. JoannaBooth από το μεγαλύτερο τουριστικό περιοδικό της Μεγάλης Βρετανίας TravelWeekly (https://twitter.com/jobooth_travel )

ionia6.2015

Επίσης σύμφωνα με στοιχεία του SETEIntelligence η εξέλιξη  των κρατήσεων στα Ιόνια Νησιά, πριν και κατά την αναγγελία του δημοψηφίσματος είναι με διαφορά καλύτερα από κάθε άλλο τουριστικό προορισμό της Χώρας.

Σύμφωνα δε, με τις προγραμματισμένες δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τα αποτελέσματα θα γίνουν ακόμη θετικότερα, όχι μόνο για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, αλλά και για το 2016.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Προηγούμενο άρθροΤο φαινόμενο της δίαιτας γιο-γιο
Επόμενο άρθροΠανηγύρι της Αγίας Κυριακής απόψε και αύριο στην Θράκα στο Βλυχό