Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Οι Ακαρνάνες για 5η συνεχή χρονιά στην ανάμνηση της μάχης του Γρίμποβου...

Οι Ακαρνάνες για 5η συνεχή χρονιά στην ανάμνηση της μάχης του Γρίμποβου Άρτας

0

GRIMPOBO (14)

Ο Σύλλογος έρευνας και πολιτισμού “ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ” για 5η συνεχή χρονιά βρέθηκε στο Γρίμποβο Αρτας, (η αντιπροσωπεία της ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ με επικεφαλής τον Επαμεινώνδα Νικάκη), τίμησε την επέτειο της ανάμνησης της μάχης του Γρίμποβο και απέδωσε τιμές στους πεσόντες της μάχης.
GRIMPOBO (15)Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις την Κυριακή 15 Mαΐου 2016 και ώρα 10:15 το πρωί για τις επετείους των Ιστορικών Μαχών Γριμπόβου του 1897 και του 1912-1913, που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων……

Πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Γριμπόβου, καθώς και επιμνημόσυνη δέηση με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στη θέση «Κόντρα» της Τ.Κ. Γριμπόβου.

GRIMPOBO (6)

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων Κώστας Πατήλας, Νίκος Λιόντος και Χάρης Παπάζογλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων Κώστας Τράμπας, ο Νώντας Νικάκης από την Αμφικτονία Ακαρνάνων, Δημοτικοί Σύμβουλοι Αρταίων, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ηπείρου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση καθώς και μια σύντομη περιγραφή των γεγονότων της μάχης στο Γρίμποβο και του πολέμου στο έτος 1897 μπορείτε να δείτε [εδώ]

Προηγούμενο άρθροΠαιδική θεατρική παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσουκαλάδων
Επόμενο άρθροΘανάσης Καββαδάς: Επίκαιρη Επερώτηση για τις άγονες αεροπορικές γραμμές