Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου

0

politexneio

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Ανακοίνωση για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και τα ταξικά σωματεία τιμούν την εξέγερση του πολυτεχνείου συνεχίζοντας την πάλη διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.

Η εξέγερση του πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία, οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές φωτίζουν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό. Tα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε, για: “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”, αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο Συνεπείς στα μηνύματα της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καταγγέλλουμε και απορρίπτουμε τα εκφοβιστικά, εκβιαστικά διλήμματα που καθημερινά καλλιεργούνται και προβάλλονται από το πολιτικό σύστημα και τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για να χειραγωγηθεί, παροπλιστεί και υποταχθεί ο Λαός που αντιστέκεται, ο λαός που ξεσηκώνεται. Αντιτασσόμαστε στον εντεινόμενο αυταρχισμό και στην καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Η κορύφωση αυτής της αντιδικτατορικής δράσης το 1973 αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική, αγωνιστική στράτευση σαν αναγκαία προϋπόθεση για να απαντήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία μας στη γενικευμένη επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, την κυβέρνηση, την Ε.Ε.

Αντλώντας από αυτόν τον αγωνιστικό σταθμό της πάλης μας αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, πίστη στο δίκαιο αγώνα μας.

Χωρίς αυταπάτες για καλύτερη διαχείριση του συστήματος, ο δρόμος της σύγκρουσης με την πολιτική των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους είναι μονόδρομος. Εδώ και τώρα να πετάξουμε έξω από τις γραμμές του εργατικού κινήματος τους ανθρώπους της εργοδοσίας, τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους συνδικαλιστές. Να απομονώσουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Τώρα είναι η ώρα για οργάνωση, για ενίσχυση των αγώνων στο περιεχόμενο και στη συμμέτοχη, για μαζικοποίηση των σωματείων.

Να απαντήσουν στους γενικότερους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. στην περιοχή που εγκυμονούν νέες επικίνδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Ο λαός χρειάζεται να καταδικάσει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που απ’ τη μια εμπλέκει τη χώρα στους επικινδύνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, ενώ απ’ την άλλη συγκαλύπτει τον πραγματικό ρόλο των «συμμάχων» της χώρας ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε. στην περιοχή.

Η εργατική τάξη μαζί με τους συμμάχους της, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τους νέους όπως τότε, έτσι και σήμερα μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη εκείνων των αναγκαίων αγώνων που θα βάλουν τέρμα στην κυριαρχία των μονοπωλίων. Η συμπόρευση του λαού μέσα από τους φορείς και τα σωματεία του, αποτελεί βασικό όρο για την ανατροπή της βαρβαρότητας, την αποτροπή των νέων βάρβαρων μέτρων.

Το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού που είναι διήμερος περιλαμβάνει:

Κυριακή 16 Νοέμβρη 6μμ. στην αίθουσα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Προβολή βίντεο-απαγγελίες  ποιημάτων- συζήτηση

Δευτέρα 17 Νοέμβρη 6μμ στο χώρο έξω από την Εθνική Τράπεζα
Ομιλία-μουσικό αφιέρωμα-προβολή ντοκουμέντων

ΔΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ &  ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Προηγούμενο άρθροΑποκατάσταση της στέγης του Καθολικού της Ι.Μ. Φανερωμένης
Επόμενο άρθροΚάλεσμα φορέων στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Κυριακής