Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Δραστηριότητες της Νομαρχιακής Επίτροπής Πανδημίας

Δραστηριότητες της Νομαρχιακής Επίτροπής Πανδημίας

0

 

Μια αξιόλογη κίνηση της Νομαρχιακής Εεπίτροπής Πανδημίας, η ενήμερωση στα σχολεία της Λευκάδας σχετικά με την νέα γρίπη.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα 16 Σεπτεμβρίου 2009

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 

        Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πανδημίας υλοποιώντας το τοπικό επιχειρησιακό σχέδιο κατά της νέας γρίπης που επεξεργάστηκε η υπηρεσία Υγείας με ευθύνη του αρμόδιου αντινομάρχη κ. Λευτέρη Αραβανή, προγραμμάτισε και υλοποιεί, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενημερωτικές επισκέψεις στα σχολεία. Η ενημέρωση αφορά κανόνες ατομικής υγιεινής, κανόνες ατομικής συμπεριφοράς και προμήθειες του απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

 Το πρόγραμμα ενημέρωσης αναφέρεται και στο ΚΑΠΗ και στο Γηροκομείο.

Η ενημέρωση υλοποιείται με ευθύνη του ιατρού κ. Μιχάλη Αρετή, μέλους της επιτροπής και υπεύθυνου των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων του Νοσοκομείου.

Με ευθύνη επίσης της Νομαρχίας και των σχολικών επιτροπών ολοκληρώθηκε η απολύμανση των σχολικών χώρων. Παράλληλα οι υπηρεσίες υγείας της Νομαρχίας θα εντείνουν τους υγειονομικούς ελέγχους στις σχολικές μονάδες και στα γύρω καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πανδημίας θα προχωρήσει άμεσα στον καθορισμό των εμβολιαστικών κέντρων σε συνεργασία με το Νοσοκομείο.

 Οι πολίτες θα ενημερωθούν έγκαιρα για τις προταιρεότητες του προγράμματος εμβολιασμού και των χώρων που θα διενεργηθούν.

Επίσης η Νομαρχιακή επιτροπή θεωρεί υποχρέωσή της να συστήσει ψύχραιμη  αντιμετώπιση και να θυμίσει ότι ο εφησυχασμός  και ο πανικός    είναι οι   χειρότεροι σύμβουλοι. 

Προηγούμενο άρθροΔιοργάνωση Ραδιοφωνικού Σεμιναρίου διάρκειας πέντε ημερών
Επόμενο άρθροΤο γήπεδο 5χ5 στα Λαζαράτα….και η αδιαφορία για αυτό