Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Βοηθήστε δείχνοντας την κατανοησή σας

Βοηθήστε δείχνοντας την κατανοησή σας

0

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας (LAWS, Rn 558/2000) ζητάει την βοήθεια όλων των συμπολιτών μας.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (LAWS, Rn 558/2000)

 

 

ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ

 

Το Σωματείο μας ιδρύθηκε το 2000, από συμπολίτες μας, οι οποίοι, αγανακτισμένοι από την  απάνθρωπη αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων μέσω δηλητηριάσεων και άλλων βίαιων ενεργειών, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, να περιορίσουν ΚΑΙ τις βιαιοπραγίες αλλά ΚΑΙ τον αλλόγιστο υπερπληθισμό των ζώων. Μεταξύ των ιδρυτών, και οι δύο ιδιώτες κτηνίατροι, Κων/να Παπαχρήστου και Αλέκος Υφαντής, οι οποίοι, πέρα από επαγγελματίες, αποδείχτηκε επανειλλημένα οτι είναι απόλυτα ευαισθητοποιημένοι και έτοιμοι να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτού του κοινωνικού προβλήματος.

Ο σκοπός του σωματείου μας είναι πάρα πολύ μεγαλεπήβολος και ο δρόμος προς την επιτυχία του γεμάτος αγκάθια. Επιχορήγηση δεν έχουμε από κανέναν, εκτός από 1000 euros τον χρόνο που μας δίνει σαν «ελεημοσύνη» το Ελληνικό κέντρο μέριμνας ζώων. Προσπαθούμε να καλύψουμε τα τεράστια έξοδά μας, από τις συνδρομές των μελών μας (ετήσια συνδρομή 10 euros!), από κάποιες εκδηλώσεις που διοργανώνουμε (παζάρια, γιουσουρούμ κλπ), από τις πολύ ευπρόσδεκτες δωρεές κυρίως τουριστών, οι οποίοι εντυπωσιάζονται από το έργο μας, αλλά το μεγάλο οικονομικό βάρος πέφτει δυστυχώς …ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ….

Όλοι μας είμαστε άνθρωποι με τις δουλειές και τις οικογένειές μας.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ!  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΝΟΜΙΜΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ!!!

Τα μέλη μας είναι αρκετά σε σχέση με τον πληθυσμό του νησιού. Δυστυχώς όμως οι εθελοντές, οι άνθρωποι δηλαδή που τρέχουν για την επίτευξη των σκοπών του σωματείου, πολύ λίγοι. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει, καθημερινά να φροντίσουν ένα μεγάλο αριθμό αδέσποτων, να τρέξουν από την μία άκρη της Λευκάδας στην άλλη, να αγοράσουν φάρμακα για τις αποπαρασιτώσεις και τους εμβολιασμούς, και να πραγματοποιήσουν τις περισσότερες φορές οι ίδιοι και τα δύο, καθώς οι γιατροί είναι αδύνατον να βρεθούν επι τόπου, ή  πρόκειται περί ατίθασων ζώων, τα οποία δεν εγκλωβίζονται καθόλου εύκολα (γάτες). Στην τελευταία περίπτωση, πρέπει να εφαρμοστούν ειδικές τεχνικές, οι οποίες «εφευρίσκονται» επι τόπου και κατά περίπτωση για κάθε ζώο. Οι δυσκολίες αυτές πολλαπλασιάζονται όταν τα ζώα αυτά πρέπει υποχρεωτικά να προσκομιστούν στον γιατρό για στείρωση. Η διαδικασία της στείρωσης είναι, εκτός από δαπανηρή, πάρα πολύ αγχωτική  και για το ζώο αλλά και για αυτόν που θα το φροντίσει. Όταν πρόκειται για άγρια ζώα, κυρίως γάτες, δεν υπάρχει περιθόριο λάθους. Η εμπιστοσύνη του ζώου, η οποία έχει κερδηθεί με κόπο όλον το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εξαφανίζεται με τον πρώτο εγκλωβισμό του. Αυτός λοιπόν πρέπει να είναι ο μοιραίος και ο σωτήριος, καθώς  θα το οδηγήσει στην στείρωση. Η δε περίοδος ανάρρωσής του (5-10 μέρες για τα θηλυκά ζώα), είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς, πρέπει να είναι εσώκλειστα, και όλοι ξέρουν τι σημαίνει εσώκλειστη άγρια γάτα η σκύλος…..

Οι εθελοντές μας τρέχουν για την σωτηρία όχι μόνον γατιών και σκυλιών, αλλά και οποιουδήποτε άγριου ζώου, αλόγων, γαιδουριών, πουλιών, χελώνων, αλεπούδων, σκαντζόχοιρων κλπ. Τελευταία αναγκαστήκαμε να στείλουμε χτυπημένα άγρια πουλιά στην Αίγινα, και τραυματισμένες χελώνες στην Αθήνα, πάντα με την βοήθεια εθελοντών μας οι οποίοι βρίσκονται ΚΑΙ στα μέρη αυτά και οι οποίοι παρατάνε τις δουλειές τους αμέσως όταν πρόκειται με την δική τους παρέμβαση να σωθεί ένα πλάσμα. Πρόσφατα παραδείγματα, η σωτηρία ενός μπούφου, ο οποίος χάριν της έγκαιρης επέμβασής μας, είναι υγειέστατος στην Αίγινα και  η αποστολή μίας καρέτα-καρέτα στην Αθήνα …αεροπορικά, πριν μία εβδομάδα.

Το λιμεναρχείο, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της νομαρχίας, η πυροσβεστική, οι αστυνομικές κατά τόπους αρχές, η αγροφυλακή και τα ΚΤΕΛ, μας έχουν βοηθήσει σε όλες αυτές τις ενέργειες κατ’επανάληψη.

Οι μόνοι που δεν μας έχουν βοηθήσει, είναι οι άμεσα υπεύθυνοι για τα αδέσποτα .Με άλλα λόγια, ΟΙ ΔΗΜΟΙ. Ο νόμος είναι σαφής : “Υπεύθυνοι για τα αδέσποτα είναι οι δήμοι και οι κοινότητες, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σε συνεργασία με τα κατά τόπους σωματεία και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες των νομαρχιών”. Εμείς, σαν σωματείο, παρ’όλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειές μας, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος, μόνοι μας.

Κάποιοι Δήμοι έχουν δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία από άλλους. Παρ’όλες όμως τις καλές προθέσεις, παρ’όλες τις υποσχέσεις για βοήθεια που έχουμε λάβει, παρ’όλες τις οχλήσεις που τους έχουμε κάνει, τελικά βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3170/03, ΩΣ ΘΑ ΟΦΕΙΛΕ!

Το αποτέλεσμα είναι να πληθαίνουν τα αδέσποτα μέρα με την μέρα. Μέρα με την μέρα να δεχόμαστε όλο και περισσότερα τηλέφωνα για παράπονα, η για να δόσουμε την βοήθειά μας. Μέρα με την μέρα περιμένουμε να ακούσουμε για τις επόμενες μαζικές δηλητηριάσεις, ποιός ξέρει σε ποιό χωριό αυτήν την φορά. Μέρα με την μέρα, συνειδητοποιούμε οτι είμαστε πολύ λίγοι για να αντιμετωπίσουμε, Δονκιχωτικά το πρόβλημα μόνοι μας . Μέρα με την μέρα τα οικονομικά μας δείχνουν οτι δεν γίνεται να συνεχίσουμε χωρίς βοήθεια.

Εν’όψει λοιπόν των στειρώσεων τις οποίες έχουμε προγραμματίσει για την χειμερινή περίοδο, κάνουμε έκκληση για βοήθεια προς όλους τους Λευκαδίτες, εντός και εκτός του νησιού.

ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΤΥΧΕΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ!

 ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΟΝΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΖΩΟΣ.

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Η ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΕΙΣΕΤΕ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ.

ΑΝΕΧΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ, ΑΝ ΚΑΙ «ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ» ΚΑΤΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ , ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ.

 ΜΗΝ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΜΑΣ ΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΝΙΚΙΑΝΑ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΙΡΩΣΟΥΝ ΓΑΤΕΣ…. (εξώδικα, καταγγελίες στην αστυνομία και άλλες απειλές).

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΟΝΟΝ ΚΑΚΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΗΔΗ ΤΡΟΜΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΗ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

 

 

Προηγούμενο άρθροΦωτογραφίες που άλλαξαν την ανθρωπότητα
Επόμενο άρθροΑνοικτή επιστολή….