Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ο Κώστας Δρακονταειδής για το νερό

Ο Κώστας Δρακονταειδής για το νερό

0

Δήλωση Κ. Δρακονταειδή για το πρόβλημα της υδροδότησης λόγω βλάβης του αγωγού.


 Οι πολίτες της Λευκάδας βρίσκονται στα όρια «νευρικής κρίσης».
 Τα όσα τραγικά βιώνουν της τελευταίες ημέρες, με αφορμή την διακοπή της υδροδότησης, λόγω βλάβης του κεντρικού αγωγού, θυμίζουν άλλες εποχές και άλλες χώρες. 
  Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης και ο Δήμος Λευκάδας, φάνηκαν ΑΝΙΚΑΝΟΙ να αντιμετωπίσουν μια βλάβη, ανεξάρτητα του πόσο σοβαρή ήταν.
  Η έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού έφερε τα τραγικά αυτά αποτελέσματα, και ίσως τα χειρότερα να μην έχουν έρθει ακόμα.
  Σε ένα κεντρικό δίκτυο πεπαλαιωμένο και ασυντήρητο, είναι έξω από κάθε λογική, να μην υπάρχει επί εικοσιτετραώρου βάσεως, οργανωμένο συνεργείο αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων.
  Δεν υπάρχει όμως ούτε στοιχειώδης σχεδιασμός, για να μειώνονται οι συνέπειες του προβλήματος σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, με τις υπάρχουσες τοπικές γεωτρήσεις, οι οποίες είναι ασυντήρητες και σε πολλές περιπτώσεις σε αχρηστία (π.χ. Λυγιάς-Κατούνας)
  Για να φανεί η πλήρης έλλειψης σχεδιασμού, αξίζει να αναφέρουμε πως παρά το ότι από το 2007 έχουμε προτείνει, ως Δημοτική Κίνηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο να πιέσει τον Σύνδεσμο Ύδρευσης ώστε να εκπονηθεί μια μελέτη διαχείρισης των υδάτινων πόρων όλου του Νομού, τίποτα δεν έχει γίνει.
  Δυστυχώς όμως, για άλλη μια φορά και σε αυτό το θέμα, φάνηκαν οι τεράστιες ευθύνες της πολιτείας.
 α) Η χρηματοδότηση για την κατασκευή ξεχωριστού αγωγού από τον Λούρο, για την ύδρευση του νομού παραπέμπετε για άλλη μια φορά στις «ελληνικές καλένδες».
 β) Το υπουργείο, για το 2010, δεν έχει εγκρίνει και φυσικά δώσει ούτε ένα ευρώ, για τη συντήρηση του κεντρικού δικτύου (εκεί βρήκαν να κάνουν οικονομία).
 γ) Η τραγική οικονομική κατάσταση των Δήμων (περισσότερο του Δήμου Λευκάδας), από την έλλειψη χρηματοδότησης, μαζί με την ανικανότητα οργάνωσης και ορθολογικής διαχείρισης των υπαρχόντων οικονομικών πόρων, έχουν οδηγήσει στη δημιουργία μεγάλων χρεών προς τη ΔΕΗ, η οποία μετά την ιδιωτικοποίησή της προχωρά σε διακοπές ρεύματος, χωρίς να παίρνει υπόψη της τις τραγικές κοινωνικές συνέπειες.
  Είναι πολύ πιθανόν, σύμφωνα με τεχνικούς, η διακοπές ρεύματος που εξήγγειλε και πραγματοποιεί η ΔΕΗ (η τελευταία έγινε την Παρασκευή 12 Μαρτίου). να συνέβαλαν στην συγκεκριμένη βλάβη.
  Καλούμε τον Σύνδεσμο Ύδρευσης, τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Λευκάδας και προσωπικά το Δήμαρχο ως πρόεδρο του, το πάθημα να τους γίνει μάθημα.
  Να πάρουν όλα εκείνα τα οργανωτικά μέτρα, εν όψει της θερινής περιόδου, ώστε να μην επαναληφθούν ξανά τέτοια φαινόμενα. 
  Καλούμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση, επειδή το νερό δεν είναι ούτε «spread», ούτε «αγορές», αλλά κοινωνικό αγαθό, να προχωρήσει στην χρηματοδότηση της κατασκευής νέου αγωγού από τις πηγές Λούρου προς τη Λευκάδα, καθώς επίσης να προχωρήσει στην άμεση χρηματοδότηση του Συνδέσμου, για την συντήρηση του υπάρχοντος κεντρικού δικτύου.

Ε, Η ΥΠΟΜΟΝΗ  ΕΧΕΙ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΟΡΙΑ  ΤΗΣ.

 Λευκάδα  17/3/2010                                

Κων/νος Δρακονταειδής

Δημοτικός Σύμβουλος,
επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»


 

Προηγούμενο άρθροΤο κομμάτι
Επόμενο άρθροΗ Νομαρχία Λευκάδας στην ΙΤΒ στο Βερολίνο