Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Δελτίο τύπου του βουλευτή Λευκάδας

Δελτίο τύπου του βουλευτή Λευκάδας

0

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Βουλευτή Λευκάδας κ. Σπύρου Μαργέλη.


Αθήνα,  19 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής   κ. Σπύρος  Μαργέλης   στο διάστημα  από 8/3 έως 19/3/2010 πέρα από τις κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις του, είχε και τις παρακάτω συναντήσεις-συνεργασίες με στελέχη της κυβέρνησης και με φορείς στη Λευκάδα για την προώθηση ζητημάτων  που απασχολούν το Νομό μας.

1ον ) Στις 11 Μαρτίου συναντήθηκε  στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με την Υπουργό κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Ο βουλευτής έθεσε και πάλι στην κ. Υπουργό, στη συνέχεια της συνάντησής τους στις 15.12.2009, με επιχειρηματολογία και έμφαση τα ζητήματα που αφορούν το Νοσοκομείο και συγκεκριμένα:
•    Την ανάγκη για κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Λευκάδας και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των μελετών, ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να αναζητήσουμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης του έργου.
•    Την ανάγκη να διατεθούν οι απαραίτητες πιστώσεις για την δημοπράτηση του έργου της επισκευής και ανακαίνισης του παλιού Νοσοκομείου.
•    Την ανάγκη κάλυψης κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Η κ. Υπουργός είπε πως θα κάνει το καλύτερο, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και τον Υπουργό Υποδομών, για όλα τα θέματα και ανακοίνωσε στο βουλευτή την νέα Διοικητή του Νοσοκομείου, με την οποία θα έχουμε την απαραίτητη συνεργασία.
 
2ον ) Την ίδια ημέρα 11 Μαρτίου είχε συνάντηση στο Υπουργείο  Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τον Υφυπουργό κο Μωραΐτη. Στον Υφυπουργό έθεσε δύο μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας και συγκεκριμένα το Σχέδιο πόλης Λυγιάς- Καρυωτών και το Κτηματολόγιο. Ο κ. Υφυπουργός ανέλαβε να ορίσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε και να ετοιμάσει σύσκεψη στο Υπουργείο με υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα του Σχεδίου πόλης Λυγιάς- Καρυωτών.

3ον ) Στις 14 Μαρτίου ο βουλευτής είχε σύσκεψη στο Δημαρχείο Απολλωνίων με τον Δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους και ενδιαφερομένους πολίτες για το θέμα του Τουριστικού Αγκυροβολίου της Βασιλικής. Στη σύσκεψη παρέστησαν και ο Αντινομάρχης, κ. Ρεκατσίνας, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Βλάχος και ο συνεργάτης του βουλευτή κ. Καρβούνης. Ως συμπέρασμα από τη σύσκεψη, διαμορφώθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών και ανάληψη υποχρεώσεων από τους συμμετέχοντες με στόχο την γρήγορη ολοκλήρωση του φακέλου του έργου, ώστε να καταστεί δυνατή στη συνέχεια η ένταξή του στο πρόγραμμα της Περιφέρειας.

4ον ) Στις 16 Μαρτίου ο βουλευτής παρέστη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην εκδήλωση που ακολούθησε την υπογραφή των συμβάσεων για τον αυτοκινητόδρομο ΑΜΡΑΚΙΑ – ΑΚΤΙΟ.  Στη συνέχεια μετείχε σε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, κατά τη διάρκεια της οποίας έθεσε και πάλι και υποστήριξε με ουσιαστικά επιχειρήματα την ανάγκη ολοκλήρωσης των μελετών και κατασκευής των έργων που αφορούν το Νομό μας, ήτοι:
    α) Σύνδεση της Λευκάδας με τον άξονα ΑΜΡΑΚΙΑ – ΑΚΤΙΟ και την υποθαλάσσια ζεύξη του Ακτίου και
    β) Υποθαλάσσια σύνδεση της  Λευκάδας με την Ακαρνανία.

5ον ) Στις 17 Μαρτίου είχε εκ νέου συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τον Υφυπουργό κο Μωραΐτη και υπηρεσιακούς παράγοντες. Έγινε αναλυτική ενημερωτική συζήτηση για το θέμα του Σχεδίου πόλης Λυγιάς – Καρυωτών και συμφωνήθηκε με πρόταση του βουλευτή και ευθύνη του Υπουργείου να οργανωθεί μία νέα σύσκεψη στο Υπουργείο με την συμμετοχή υπηρεσιακών  παραγόντων, του Νομάρχη και του Δημάρχου, για να γίνει εκτίμηση της κατάστασης, να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις και να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες προκειμένου επιτέλους να τελειώνουμε με το Σχέδιο.

6ον ) Την ίδια ημέρα 17 Μαρτίου είχε σύσκεψη με τον πρόεδρο της  ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε , κο Αρβανίτη.  Ο βουλευτής έθεσε στον κ. Πρόεδρο με πολύ αναλυτικό τρόπο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τα λάθη του Κτηματολογίου σε πολλές περιοχές της Λευκάδας και ιδίως στους Τσουκαλάδες και ζήτησε άμεση λύση. Ο κ. Πρόεδρος κατανόησε πλήρως το πρόβλημα  και είπε πως σε πρώτη φάση θα δοθεί παράταση μέχρι το 2014 για την προσωρινή εγγραφή, ενώ συγχρόνως θα προχωρήσει τις απαραίτητες ενέργειες για να τακτοποιηθεί το θέμα με γρήγορες διαδικασίες.

7ον ) Μετά από επανειλημμένες συναντήσεις του βουλευτή ολοκληρώθηκε η διαδικασία  μεταβίβασης των αναγκαίων πιστώσεων από τα Υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας στην Περιφέρεια και την Εργατική Εστία για την χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών της Λευκάδας.

Από το Γραφείο Τύπου


 

Προηγούμενο άρθροΟι Λευκαδίτες στην κορυφή
Επόμενο άρθροΠου πήγε το “λιοντάρι”