Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ο Κ. Δρακονταειδής για τον Καλλικράτη

Ο Κ. Δρακονταειδής για τον Καλλικράτη

0

Δήλωση του Κώστα Δρακονταειδή με αφορμή το προσχέδιο νόμου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» για την Αυτοδιοίκηση

  
ΤΕΛΙΚΑ …….. ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ !
Αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης- πολύ πιο σύντομα από ότι αναμένονταν – στο γνωστό δίλλημα που η ίδια είχε θέσει προεκλογικά.
Ο Αρμαγεδώνας που έχει εξαπολύσει, σε συνεργασία με τους «κυνηγούς κεφαλών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη σιδερένια μπότα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εναντίον των εργαζομένων, δεν έχει προηγούμενο.
  
Μέσα σε ένα τέτοιο οργουελικό περιβάλλον, επιχειρείται η μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση, μέσω του γνωστού σχεδίου «Καλλικράτης», όχι βασισμένη στις πραγματικές της ανάγκες, αλλά ενταγμένη πλήρως στην λογική του Προγράμματος Σταθερότητας και φυσικά …του κομματικού συμφέροντος.
Τη σημερινή κάκιστη εικόνα της Αυτοδιοίκησης, που οι διάφοροι κυβερνώντες δεκαετίες τώρα δημιούργησαν και συντήρησαν, θέλουν να την αντικαταστήσουν με μια άλλη «καρικατούρα», την οποία θα μπορούν να ελέγχουν ακόμα καλύτερα (γι’ αυτό και οι μεγάλοι Δήμοι).
Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό.
Το χειρότερο είναι ότι θέλουν να της δώσουν το τελειωτικό χτύπημα, θέλουν να την απαξιώσουν καθιστώντας την, με αφορμή τις δημοσιονομικές δυσκολίες της χώρας, αδύναμη οικονομικά και άρα αναποτελεσματική, ως προς τις υπηρεσίες που οφείλει να προσφέρει στου πολίτες.
Έτσι θα προχωρήσουν με μεγαλύτερη ευκολία στο επόμενο βήμα, που είναι η ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους των ανταποδοτικών, κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών που προσφέρει, με ότι αυτό συνεπάγεται (κατάργηση δωρεάν υπηρεσιών προς τους δημότες, απολύσεις εργαζομένων, κ.λ.π.). 
  
Η Αυτοδιοίκηση έχει πράγματι ανάγκη από μια γενναία, ριζοσπαστική και εν τέλει ανατρεπτική μεταρρύθμιση. Δεν έχουν τα «πολιτικά κότσια» να την τολμήσουν, γιατί απλώς δεν την θέλουν.
Έχω καταθέσει δημόσια σχετικές σκέψεις, ιδέες και προτάσεις, πολύ πριν την ανακοίνωση του σχεδίου «Καλλικράτης», όπως έχουν κάνει και άλλοι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης.
Δυστυχώς σε ώτα μη ακουόντων ( τουλάχιστον στα θεσμικά).
Δεν φτάνει όμως που «διαβουλεύονται» και αποφασίζουν μεταξύ τους, ερήμην των πολιτών.   
Το πιο εξοργιστικό είναι ότι μέσα στις σημερινές συνθήκες πραγματικής πτώχευσης και εξαθλίωσης της κοινωνίας, αρκετές ντόπιες αυτοδιοικητικές πολιτικές μαριονέτες, ως εκφραστές της “his master voice”, συνεχίζουν να είναι προκλητικοί, υπερασπιζόμενοι άκριτα το σχέδιο «Καλλικράτης».  
Τουλάχιστον ας έχουν την ευαισθησία να σιωπήσουν, θα είναι για το καλό τους.
  
Αν επιμείνουν, πρέπει να τους θυμίσω ότι «αυτοί» μπορεί να είναι αδίστακτοι, αλλά «εμείς» είμαστε αποφασισμένοι.

4 Μαΐου 2010

Δρακονταειδής Κων/νος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λευκάδας
     
 

Προηγούμενο άρθροΑφιέρωμα στην Επτανησιακή ποίηση
Επόμενο άρθροΗ σημερινή πορεία στην Λευκάδα