Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Δελτίο τύπου του Βουλευτή Λευκάδας

Δελτίο τύπου του Βουλευτή Λευκάδας

0

Δελτίο τύπου του Βουλευτή Λευκάδας κ. Μαργέλη

 


Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης πέρα από τις κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις του, είχε και τις παρακάτω δραστηριότητες για την προώθηση ζητημάτων  που απασχολούν το Νομό μας:

1) Την Τετάρτη  12/5 ο βουλευτής μαζί με τους βουλευτές Κεφαλληνίας και Ζακύνθου είχε συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Γεωργαλίδη.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο Γενικός για τις προτεραιότητες που θέτουν οι νομοί για την ανάπτυξή τους και τα έργα που θα πρέπει να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Ο κ. Γεωργαλίδης συμφώνησε με τους βουλευτές τόσο για την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την ένταξη των έργων όσο και για μια συνεχή και εποικοδομητική συνεργασία.

2) Την Πέμπτη 13/5  ο βουλευτής μαζί με τον Νομάρχη και το Δήμαρχο Λευκάδας είχε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σύσκεψη με τον Υφυπουργό κ. Θάνο Μωραΐτη και στελέχη του Υπουργείου.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν το σχέδιο πόλης Λυγιάς – Καρυωτών. Από την ενημέρωση που έκαναν τα στελέχη του Υπουργείου και τη συζήτηση που ακολούθησε έγινε φανερό πως για να προχωρήσει γρήγορα η επανέγκριση του ακυρωθέντος από το Συμβούλιο της Επικρατείας Σχεδίου (πριν δέκα περίπου χρόνια) πρέπει να διαχωριστεί από την επιχειρούμενη επέκταση. Αν αυτό γίνει, τότε μπορεί σε ένα χρόνο να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επανέγκρισης του Σχεδίου. Συγχρόνως, ο Δήμος μπορεί να προχωράει τις διαδικασίες για την επέκταση του Σχεδίου. Τονίζεται πως οι διαδικασίες για την επέκταση είναι τελείως διαφορετικές από αυτές για την επανέγκριση και θα διαρκέσουν αρκετά χρόνια.
Οι επιλογές πλέον για την παραπέρα πορεία του Σχεδίου ανήκουν στον Δήμο.

3) Την ίδια μέρα ο βουλευτής μαζί με τον Νομάρχη είχε διάφορες επαφές για την διερεύνηση της δυνατότητας να παραμείνει η ΜΑΡΙΝΑ της Λευκάδας στο Δήμο και να μην πάει στην Περιφέρεια, σύμφωνα με τις προβλέψεις του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».
Για το θέμα ο βουλευτής βρίσκεται σε συνεννόηση τόσο με τον Νομάρχη όσο και με τον Δήμαρχο και συνεχίζει τις επαφές και παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα για την ικανοποίηση του αιτήματος – απαίτησης όλων.

Από το Γραφείο Τύπου


 

Προηγούμενο άρθροΑπεργία στις 20 Μάη
Επόμενο άρθροΈνα όνειρο πραγματοποιήθηκε