Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Η Σεβαστή Κωνσταντινίδη υποψήφια Δήμαρχος Λευκάδας

Η Σεβαστή Κωνσταντινίδη υποψήφια Δήμαρχος Λευκάδας

0

http://mylefkada.fatcow.com/2010/June/2S.jpg

Η πρώτη ανακοίνωση για υποψηφιότητα για την θέση του Δημάρχου Λευκάδας στις επόμενες δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν  είναι της Δημάρχου Καρυάς κ. Σεβαστής Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα η οποία θα “κατεβεί” στις εκλογές ανεξάρτητη. Ακολουθεί η ανακοίνωση της κ. Κωνσταντινίδη


 

 

Ανακοινώνω στις Λευκαδίτισσες και τους Λευκαδίτες την απόφασή μου για ανεξάρτητη και αυτόνομη κάθοδο σαν υποψηφίας δημάρχου Λευκάδας στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Πεποίθησή μου είναι ότι στην Αυτοδιοίκηση είναι προτιμότερη η ευρύτερη και υπερκομματική συνεργασία ανθρώπων της αυτοδιοίκησης παρά η στείρα εμπλοκή και αντιπαράθεση των πολιτικών κομμάτων.
Γι’ αυτό αλλά και για λόγους αρχής, κατέθεσα έγκαιρα την κομματική μου ταυτότητα ώστε να ενεργήσω ελεύθερα και να συνεργαστώ με όσους συμμερίζονται αυτές τις απόψεις μου, πέρα από στενά κομματικά όρια.
Εν ευθέτω χρόνο θα ανακοινωθούν οι βασικές αρχές του συνδυασμού μας καθώς και τα πρόσωπα που τον πλαισιώνουν και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.
Προς το παρόν σας παραθέτω το κείμενο της παραίτησής μου από το κόμμα στο οποίο ήμουν προσκείμενη μέχρι χθες :

Λευκάδα 23/05/2010

Προς τον Γραμματέα και τα μέλη της Ν.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λευκάδας

Σας καταθέτω σήμερα την κομματική μου ταυτότητα αποκλειστικά για λόγους αρχής, καθότι έχω αποφασίσει να κατέβω στις προσεχείς δημοτικές εκλογές σαν ανεξάρτητη υποψήφια δήμαρχος Λευκάδας.
Η σημερινή πολιτική συγκυρία σε συνδυασμό με την εμπειρία μου σαν δήμαρχος Καρυάς τα τέσσερα τελευταία χρόνια, με έπεισαν ότι η εμπλοκή των πολιτικών κομμάτων στην υπόθεση της Αυτοδιοίκησης, όταν συνοδεύεται από τάσεις κηδεμονίας και εξαρτήσεων λειτουργεί σαν τροχοπέδη δημιουργώντας προβλήματα και προσκόμματα.
Η πολύ προβληματική συνεργασία που είχα με τον ομόδοξό μου (υποτίθεται) Νομάρχη και το περιβάλλον του, σε αντιδιαστολή με την πολύ καλή συνεννόηση και συνεργασία που είχα με τα περισσότερα άλλα πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης, που πρόσκεινται σε όλους ανεξαρτήτως τους άλλους πολιτικούς χώρους, με οδήγησαν σ’ αυτό το συμπέρασμα.
Τελική απόφασή μου λοιπόν αποτελεί ότι εμείς οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης πρέπει να απεμπλακούμε από τα κομματικά γρανάζια και τους μηχανισμούς, ώστε ανεπηρέαστοι να υπηρετήσουμε την τοπική υπόθεση, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες περεταίρω ανέλιξης.
Αποστολή μας συνεπώς πρέπει να είναι η αμεσότερη συνεργασία με όλους τους φορείς και η επικοινωνία μας με τους πολίτες, ώστε να αντιμετωπισθούν τα χρονίζοντα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας.
Όμως επείγον, κεντρικό και κυρίαρχο μέλημά μας, στην δύσκολη και απάνθρωπη συγκυρία που βρισκόμαστε, θα είναι, όχι μόνο να μην χάσει τη δουλειά του κανένας από τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, αλλά αντίθετα να επανδρωθούν με νέους ανθρώπους και να ενισχυθούν οι δημοτικές δομές εκείνες που απαιτούνται για να λειτουργήσει ένας σύγχρονος δήμος με κοινωνικό πρόσωπο.
Φρονώ λοιπόν πως όλα αυτά μπορούν να υπηρετηθούν μόνο μέσα από ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, ευρύτερης αποδοχής, στήριξης και σύνθεσης.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και θα ευχόμουν να ξαναβρεθούμε κοντά επειδή θα έχετε ενστερνιστεί την άποψη πως η Αυτοδιοίκηση πρέπει να συνενώνει και όχι να χωρίζει όλους τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας.-

Με εκτίμηση

Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα
Δήμαρχος Καρυάς
 

Προηγούμενο άρθροΚαταστροφή στις καλλιέργειες τομάτας στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΜην πάτε στο κάθισμα για μπάνιο !!!!