Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανακοίνωση Κώστα Δρακονταειδή

Ανακοίνωση Κώστα Δρακονταειδή

0

Ανακοίνωση

Το Δημοτικό Συμβούλιο, με τις ψήφους της πλειοψηφίας, αποφάσισε την πρόσληψη ειδικού εξωτερικού συμβούλου (γραφείου) από το Δήμο για τα επόμενα τρία χρόνια. Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 370.000 €!!! Εύκολα  δε μπορεί να μεγαλώσει, με συμπληρωματικές εργασίες που μπορεί να του ανατεθούν.

Θυμίζουμε ότι ήδη ο Δήμος καταβάλει ένα επιπλέον κόστος άνω των 100.000 €, από την διατήρηση τριών τεχνικών συμβούλων και του γενικού γραμματέα που προσέλαβε.

Όλα αυτά, γίνονται, σε μια περίοδο:
1. που η «κατοχική» κυβέρνηση της χώρας έχει στραγγαλίσει οικονομικά, εκτός από τους εργαζόμενους και τους Δήμους.  

Η άγρια περικοπή που έγινε το 2010 από θεσμοθετημένους πόρους της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης είναι 1,5 δις € (900.000.000 € Κ.Α.Π. και 600.000.000 € ΣΑΤΑ) και η προβλεπόμενη στο Μνημόνιο για το 2011 – 2013 είναι άλλα 3 δις €.
2. που ο ίδιος ο Δήμαρχος κάνει δηλώσεις, σε όλους τους τόνους, για τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει.
3. που οι κοινότητες έχουν εγκαταλειφθεί και από άποψη παρεχομένων υπηρεσιών και από άποψη έργων, στο έλεός τους.    

«Επίσημη» δικαιολογία – προσχηματική κατά τη γνώμη μας – για την πρόσληψη εξωτερικού συμβούλου, είναι η αδυναμία του υπάρχοντος προσωπικού να αντεπεξέλθει στις σημερινές ανάγκες.      

Το μεγάλο και παράλληλα διαχρονικό πρόβλημα του Δήμου, είναι η σοβαρή οργάνωση των υπηρεσιών του και η εκπαίδευση του προσωπικού του. 

Αν θέλει η Δημοτική Αρχή, μπορεί να οργανώσει καλύτερα το Δήμο (έχουμε καταθέσει γι’ αυτό συγκεκριμένες προτάσεις στο Δ.Σ.) και ταυτόχρονα να αξιοποιήσει το υπάρχον δυναμικό, με πολύ μικρότερο οικονομικό κόστος.   

Στην πραγματικότητα αυτό που την ενδιαφέρει, είναι να υλοποιηθούν οι πολιτικές της κυβέρνησης που υπηρετεί, με την παραχώρηση όλο και περισσότερων τομέων δραστηριοτήτων των Δήμων σε μεγαλοεργολάβους.   

Το κόλπο γνωστό. για να είναι πειστικοί στους πολίτες.
   Απαξιώνουν μέχρι αηδίας τις προσφερόμενες υπηρεσίες και στη συνέχεια οι ίδιοι που διέλυσαν τα πάντα συνειδητά, έρχονται ως σωτήρες και προτείνουν τη λύση: Το κράτος δεν μπορεί, ο Δήμος δεν μπορεί, να τα πάρουν οι ιδιώτες (μεγάλες εταιρείες).
  ►  Η πρώτο βήμα έγινε, με την κατ’ αρχήν παραχώρηση της ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ.
  ► Το επόμενο γίνεται με την παραπάνω απόφαση, για την πρόσληψη εξωτερικού ειδικού συμβούλου.
  ► Η συνέχεια, όπως καταγγείλαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα είναι η παραχώρηση των απορριμμάτων σε ιδιώτες.  

…Και πάτος στο βαρέλι δεν υπάρχει.
   Θα τα δώσουν όλα, αν οι πολίτες δεν αντιδράσουν και μείνουν απλοί παρατηρητές.
   Σε ότι μας αφορά, θα συμβάλλουμε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, στην κατεύθυνση ανατροπής αυτής της κατάστασης, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των δημοτών.
   Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Λευκάδα, 11 Μαΐου 2011                      Για τη Δημοτική Κίνηση «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

                                                       Κων/νος Δρακονταειδής

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση σπουδαστικού συλλόγου
Επόμενο άρθροΛειτουργία Κατασκήνώσεων Ι. Μητρόπολης