Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις 2ο Συμμετοχικό Εργαστήριο της Animal Action στη Λευκάδα

2ο Συμμετοχικό Εργαστήριο της Animal Action στη Λευκάδα

0

H GAWF/Animal Action Ηellas και η τοπική κοινωνία της Λευκάδας δουλεύουν μαζί για ένα καλύτερο μέλλον για τα αδέσποτα του νησιού.

Η GAWF/Animal Action Hellas, στο πλαίσιο του πρότυπου προγράμματος βελτίωσης της ευζωίας των αδέσποτων ζώων της Λευκάδας «Α Model Island Approach to Animal Welfare» (μτφ: “Πρότυπη Προσέγγιση Βελτίωσης της Ευζωίας των Αδέσποτων Ζώων”) διοργανώνει το

2ο Συμμετοχικό Εργαστήριο Σχεδιασμού:

ΠΟΤΕ: την Κυριακή 03 Ιουνίου, 11.00 πμ – 14.00 μμ  & Δευτέρα 04 Ιουνίου 17.00 μμ – 20.00 μμ

ΠΟΥ: στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου Λευκάδας στο κτήριο του Διοικητηρίου  

Η συντονισμένη προσπάθεια που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο η GAWF/Animal Action Hellas με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και πολιτών της Λευκάδας συνεχίζεται  με το 2ο Συμμετοχικό Εργαστήριο Σχεδιασμού. Το εργαστήριο υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο της Λευκάδας στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δήμου στο Διοικητήριο, Πνευματικό Κέντρο με στόχο τον

  • σχεδιασμό δράσεων διαχείρισης, επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης για την καλύτερη διαχείριση των αδέσποτων ζωών στην περιοχή.

Στο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται και χρηματοδοτείται από την GAWF/Animal Action Ηellas, συμμετέχουν εκπρόσωποι από 13 τοπικούς φορείς και συλλόγους, κτηνιατρικές κλινικές του νησιού, τοπικά φιλοζωικά σωματεία και πολίτες της τοπικής κοινωνίας σε μια συλλογική προσπάθεια και συνεργασία για επίλυση του ζητήματος. Αυτή είναι η πρωτοτυπία του προγράμματος, που έχει στόχο να φέρει «στο ίδιο τραπέζι» διαφορετικούς φορείς και να εμπνεύσει τη διάθεση για συνεργασία και την συν-διαμόρφωση μίας πρότασης για την βιώσιμη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων. Το πρόγραμμα ευελπιστεί να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Το συμμετοχικό αυτό εργαστήριο έρχεται να συμπληρώσει την μέχρι τώρα προσπάθεια με το Εργαστήριο του Νοεμβρίου, το οποίο κατέγραψε τα βασικά προβλήματα των αδέσποτων ζωών του νησιού και τις μέχρι τώρα προσπαθειών αντιμετώπισής τους, και την Δράση Δρόμου τον Μάρτιο με την διερεύνηση των αντιλήψεων και των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται σε συνεργασία με την διεθνή φιλοζωική οργάνωση International Animal Welfare Fund (IFAW), εφαρμόζοντας την προσέγγιση «Humane Community Development», που αποβλέπει στην δημιουργία σχεδίων διαχείρισης από τις τοπικές κοινωνίες για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες των σκυλιών, γάτων και εν κατακλείδι των ανθρώπων. Βασικό πυρήνα της προσέγγισης αποτελούν οι συμμετοχικές διαδικασίες ως μοναδικό και ουσιαστικό εργαλείο επίλυσης του ζητήματος. Η ολιστική προσέγγιση αυτή έχει εφαρμοστεί επιτυχώς σε άλλες χώρες όπως η Βοσνία Ερζεγοβίνη και η Χιλή.

Εδώ και 57 χρόνια η GAWF/Animal Action Ηellas εργάζεται για όλα τα ζώα που έχουν την ανάγκη της, είτε αυτά είναι αδέσποτα, είτε ζώα εργασίας, είτε παραγωγικά. Παρέχεται πρακτική και κτηνιατρική βοήθεια, η οποία πολλές φορές σώζει ζωές. Με εκστρατείες ενημέρωσης, εκπαιδευτικά προγράμματα, άσκηση πίεσης στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την ενίσχυση τοπικών φιλοζωικών οργανώσεων και ομάδων

Προηγούμενο άρθροΕντυπωσίασαν οι μικροί κανταδόροι του ΚΔΑΠ Morfosi [φωτος + βίντεο]
Επόμενο άρθροΈνα ακόμα βήμα για την ένωση των δυο λαών: Φιλικός Αγώνας Μπάσκετ «Λευκάδα-Κίνα»