Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ψήφισμα για το φαρμακείο του Αγίου Πέτρου

Ψήφισμα για το φαρμακείο του Αγίου Πέτρου

0
Farmakeio

Farmakeio

“Οι υπεύθυνοι του Φαρμακείου έχουν προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια σε πολλούς κατοίκους.”

Προς κ. Αραβανή δήμαρχο Λευκάδας                                                                              23.8.13

Κοιν. κ. Σκιαδά, αντιδήμαρχο, κ. Βικέντιο, αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Ρομποτή, πρ. Τ.Σ.

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι κάτοικοι Αγίου Πέτρου, σας ενημερώνουμε για τα εξής : Το Μάιο του 2013 δύο νέα παιδιά, ο ένας κάτοικος Πατρών με καταγωγή τον Άγιο Πέτρο, και η σύζυγος κάτοικος     Βέροιας, αποφάσισαν να λειτουργήσουν φαρμακείο στον Άγιο Πέτρο. Ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το χωριό μας και την ευρύτερη περιοχή, που υποφέρει από την εγκατάλειψη και την συνεχή μείωση πληθυσμού.

Στην διάρκεια της λειτουργίας του Φαρμακείου οι υπεύθυνοι του Φαρμακείου έχουν προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια σε πολλούς κατοίκους. Τελευταία με την παρέμβαση της φαρμακοποιού και του συζύγου της βοήθησαν αποφασιστικά στην διάσωση και επιβίωση κατοίκου του χωριού ο οποίος αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης λόγω πτώσης. Έχουν επίσης προσφέρει πρώτες βοήθειες ανιδιοτελώς σε διάφορα χωριά.

Να σημειωθεί ότι ο σύζυγος έχει ειδική εκπαίδευση ως βοηθός Φαρμακείου στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για πρώτες βοήθειες, για αντιμετώπιση παθήσεων για διανοητικά πάσχοντες με προβλήματα ψυχικής υγείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως στην Δανία Arhus και Κοπεγχάγη. Να σημειωθεί επίσης ότι εξυπηρετούν καθημερινά τους πολίτες επί 24ώρου βάσεως στα χωριά Άγιος Πέτρος, Νικολή, Μανάση, Χορτάτα, Κομηλιό, Δράγανο, Αθάνι μέχρι την περιοχή της Πόντης.

Ο Άγιος Πέτρος είναι η έδρα της υπηρεσίας για όλα τα παραπάνω χωριά. Οι συνταγές των ατόμων που εξυπηρετούνται από την «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» είναι λογικό, πρέπον, αυτονόητο και ανέξοδο για το κράτος, να εκτελούνται από το φαρμακείο του Αγίου Πέτρου.

Αν δε σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί άλλο φαρμακείο, να προμηθεύεται ο ίδιος τα φάρμακα από άλλο φαρμακείο, και να μην επιβαρύνεται ο Δήμος με έξοδα κίνησης με επί πλέον χιλιόμετρα και σπατάλη χρόνου. Άλλωστε κατά δήλωση του προσωπικού ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρόνου για να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Με εκτίμηση.

Οι κάτοικοι Αγίου Πέτρου.

Προηγούμενο άρθροΔείτε που θέλουν να τοποθετήσουν κλουβιά στον Κάλαμο (εικόνες)
Επόμενο άρθροΈκθεση Ζωγραφικής Ντίνας Ο. Βαγενά