Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανακοινώσεις της Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής Λευκάδας

Ανακοινώσεις της Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής Λευκάδας

0

Στη Λευκάδα λειτουργεί τμήμα ΤΕΙ ύστερα από απαίτηση των φορέων και διάλογο με την κοινωνία.

Εν όψει των εκλογών και χωρίς ιδιαίτερη δημοσιότητα και απουσία των φορέων κα της κοινωνίας ανακοινώθηκαν ρυθμίσεις για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και την μετεξέλιξη του ΤΕΙ Λευκάδας σε τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Περιμέναμε αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  να αναβαθμίσουν τα λειτουργούντα τμήματα, να προχωρήσουν τις διαδικασίες για το κτήριο και το οικόπεδο που είχε παραχωρηθεί στο ΤΕΙ από το Δήμο και την Ιερά Μητρόπολη και να έχουν λύσει το στεγαστικό. Αντιθέτως  έρχονται να ανακοινώσουν τη κατάργηση του ΤΕΙ και τη δημιουργία Πανεπιστημιακού τμήματος μετά από 2 χρόνια που και οι ίδιοι δεν πιστεύουν ότι θα είναι στη Κυβέρνηση, και την παραχώρηση του παλιού νοσοκομείου για τη στέγαση των φοιτητών(χώρος του Ανθώνα που το προεδρικό διάταγμα  χαρακτηρίζει χώρο πρασίνου) ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ .

Ν.Ε ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται από τότε που η χώρα μας βιώνει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της νεότερης ιστορίας της, οκτώ χρόνια που στοίχισαν 25% απώλεια του ΑΕΠ, αφαίρεσαν πάνω από 50% του εισοδήματος των νοικοκυριών και φτωχοποίησαν το 35% του πληθυσμού. Η ανεργία ξεπέρασε το 25%, οι αμοιβές των εργαζομένων βρίσκονται σε τριτοκοσμικά επίπεδα και οι εργασιακές σχέσεις αποδομήθηκαν. Η μετανάστευση των νέων ανακούφισε την ανεργία αλλά στερεί από τη χώρα μας 500.000 στελέχη και ταυτόχρονα απομακρύνει την ελπίδα για ανάκαμψη της χώρας μας.

Ο ετερόκλητος εθνολαϊκιστικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με όχημα το κίνημα των αγανακτισμένων και με αποτελεσματική διαχείριση των αισθημάτων απόγνωσης και αναζήτησης ελπίδας έγιναν κυβέρνηση. Υποσχέθηκαν άμεσα αντιστροφή αυτής της καταστροφικής πορείας. Επέλεξαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας το γνήσιο εκπρόσωπο του Καραμανλισμού, που οδήγησε τη χώρα στη χρεωκοπία με τη διακυβέρνηση 2004-2009. Ανέθεσαν το κρίσιμο υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε έναν ακροδεξιό λαϊκιστή και στον κύριο Παπαγγελόπουλο τον έλεγχο του θεσμού της δικαιοσύνης. Βύθισαν τη χώρα βαθύτερα στην κρίση με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της περιόδου Βαρουφάκη. Φόρτωσαν την οικονομία της χώρας με 200 δις και τον κάθε Έλληνα πολίτη με 29000 χρέος.

Δίχασαν την κοινωνία και απαξίωσαν το πολιτικό σύστημα τη στιγμή που η χώρα μας απαιτούσε ενότητα και εθνική στρατηγική εξόδου από την κρίση. Διέλυσαν συνειδητά τα μεσαία στρώματα και φτωχοποίησαν τους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Καταρράκωσαν την αξιοπιστία της χώρας και σαν αποτέλεσμα δέσμευσαν τις επόμενες κυβερνήσεις με περικοπές που προκαταβολικά ψήφισαν. Στο όνομα της ριζοσπαστικής αριστεράς υλοποιούν με το τρίτο μνημόνιο  το πιο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα των δανειστών, βλάπτοντας έτσι βαθύτερα τη χώρα και δυσφημώντας την αριστερά.

Μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης η κυβέρνηση υπόσχεται καθαρή έξοδο και ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας στη διαμόρφωση της πολιτικής της. Ελπίζει στις επόμενες εκλογές διαμορφώνοντας έντονο πολωτικό κλίμα στην κοινωνία και διχαστικό πολιτικό λόγο. Προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να πείσει ότι διαπραγματεύεται τα μέτρα που ήδη νομοθέτησε( μείωση συντάξεων, αφορολόγητο) για τα επόμενα τρία χρόνια. Αποσιωπά ότι η χώρα θα βρίσκεται σε εποπτεία από τους δανειστές μέχρι το 2060 και ότι η Δημόσια περιουσία παραχωρήθηκε στο υπερταμείο για 99 χρόνια, θριαμβολογώντας ότι πέτυχε η έδρα του να είναι στην Ελλάδα.

Αυτή τη νέα εξαπάτηση καταγγέλλει το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Η Πρόεδρος Κα Φώφη Γεννηματά προκάλεσε συζήτηση στη Βουλή και αποκάλυψε την επικίνδυνη κυβερνητική τακτική, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες και τις προτεραιότητες για τη χώρα μετά τον Αύγουστο.

Η ανασυγκρότηση της χώρας και η ανάκαμψη απαιτούν Εθνικό σχεδιασμό και διακομματική συνεννόηση. Τα χρόνια της κρίσης μας δίδαξαν ότι κανείς δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μόνος του. Οι ετερόκλητοι σχηματισμοί  λαϊκιστών και εθνικιστών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αποτελούν λύση και πρέπει να υποστούν στρατηγική ήττα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτήν την πρόκληση. Είναι δέσμια του παλαιοκομματικού της κατεστημένου και της προσπάθειας απενοχοποίησης της καραμανλικής διακυβέρνησης. Δεν είπε ποτέ πώς οδηγήθηκε η χώρα μας στη χρεωκοπία το 2009. Αν δεν αναγνωρίσεις με γενναιότητα τα αίτια δεν μπορείς να προσφέρεις τη λύση.

Η ενίσχυση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ είναι αναγκαία για τη διαμόρφωση ενός πολιτικού χάρτη που θα εγγυάται διακομματική συνεννόηση και αποφυγή ενός νέου επικίνδυνου δικομματισμού. Σε αυτήν την προσπάθεια καλούμε τους πολίτες να συστρατευτούν  μαζί μας. Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ με τη δραστηριοποίησή της  θα αναδείξει τα πραγματικά αίτια της κρίσης, θα συμβάλλει στα πλαίσια των πολιτικών του ΚΙΝΑΛ στη διαμόρφωση ενός συναινετικού κλίματος προσέγγισης των προβλημάτων της χώρας μας.

Σε τοπικό επίπεδο θα βοηθήσει στη χάραξη ενός δρόμου ανάδειξης των πραγματικών αναγκών του Νομού μας, θα στηρίξει με τις παρεμβάσεις της τα κοινωνικά στρώματα που επλήγησαν από την κρίση. Θα αναδείξει την αναγκαιότητα για κοινωνική ενεργοποίηση, συναίνεση και συνεννόηση. Μακριά από πελατειακές λογικές και λαϊκισμούς που τόσο σκληρά πλήρωσε ο τόπος μας  θα συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση μιας άλλης προσέγγισης του ρόλου και της λειτουργίας της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Μιας αυτοδιοίκησης που θα προωθεί την ισόρροπη ανάπτυξη, θα ενισχύει το θεσμικό της ρόλο, θα προστατεύει το περιβάλλον, αδόμητο και δομημένο, την υγεία των πολιτών και το δικαίωμα για αξιοπρεπή εργασία.

Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο προς το προσωπικό του Νοσοκομείου Λευκάδας
Επόμενο άρθροΔυο εκρηκτικά πάρτι στο Karma