Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανοικτή επιστολή του Παναγιώτη Κονιδάρη

Ανοικτή επιστολή του Παναγιώτη Κονιδάρη

0

Λάβαμε και δημοσιεύουμε από τον κ. Παναγιώτη Κονιδάρη εκ μέρους της  δημοτικής παράταξης “Μεγανήσι μαζί στο μέλλον” την ανοικτή επιστολή – απάντηση στο άρθρο “Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα…” του κ. Γιώργου Γαβρίλη διαχειριστή της ιστοσελίδας Meganisi News, το οποίο αναδημοσιεύσαμε [εδώ].

Στο τέλος της κάτωθι επιστολής μπορείτε να βρείτε επίσης σύνδεσμο προς την ανταπάντηση του κ. Γιώργου Γαβρίλη στην επιστολή του κ. Κονιδάρη.


Ανοικτή επιστολή Παναγιώτη Κονιδάρη

Κύριε Γαβρίλη, σας αποστέλλω, προς ενημέρωση των αναγνωστών σας, την παρούσα ανοικτή επιστολή, με την παράκληση να δημοσιευτεί. Αφορμή στάθηκε αναφορά στην δημοτική μας παράταξη σε πρόσφατο άρθρο σας με τίτλο «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα…» της 17ης Γενάρη. Εκεί, κι αφού περιγράψατε (μάλλον επιδερμικά) ορισμένα από τα προβλήματα της επικαιρότητας του νησιού αναρωτιέστε: «Και καλά εκεί στην Περιφέρεια, δεν τους ενοχλούμε, μας ξεχάσανε, ο δήμος εδώ τι κάνει, κι αν όχι ο δήμος η αντιπολίτευση; Το δημοτικό συμβούλιο; Οι δημοτικοί σύμβουλοι;…». Όπως γνωρίζουν όλοι, αποφεύγουμε να απαντάμε στα άρθρα και σχόλιά σας, μιας και από την γέννησή του κιόλας, το σάιτ σας το μόνο που έκανε ήταν να επιτίθεται και να λασπολογεί την παράταξή μας, κάτι που έχουν αντιληφθεί μέχρι και τα γουλιά του Λιμοναριού. Ωστόσο η αναφορά σας μας δίνει το δικαίωμα να βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους, τουλάχιστον σε ό,τι μας αφορά.

α) Θα έπρεπε να γνωρίζετε πολύ καλά ότι καμία αντιπολίτευση σε κανένα πολιτικό σύστημα δεν διοικεί. Ασκεί έλεγχο, καταθέτει προτάσεις, εκφράζει τις ενστάσεις και τις διαφωνίες της, διαμαρτύρεται, ενημερώνει, εναντιώνεται, αλλά δεν διοικεί. Για την πρωτόγνωρη λοιπόν κατάντια των τελευταίων τριών ετών, την οποία οψίμως αρχίσατε να αντιλαμβάνεστε, δεν φταίνε αυτοί που δεν διοικούν, αιρετοί ή πολίτες. Να εστιαστείτε στην δημοτική αρχή και στους οικονομικούς παράγοντες και παραγοντίσκους που την κατευθύνουν και την επηρεάζουν.

β) Αυτά στα οποία αναφέρεστε δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Χαρακτηριστικά και επιγραμματικά, τι είδαμε να συμβαίνει αυτά τα τρία χρόνια:

Αφήσαμε πίσω μας τρεις γιατρούς και κοντεύουμε να μείνουμε με κανέναν! Το σκάφος του δήμου ουσιαστικά δεν λειτούργησε εδώ και τρία χρόνια και παραλίγο να χαθούν ζωές. Οι περιφερειακοί ξεχάστηκαν εντελώς. Το ΣΧΟΟΑΠ τείνει να γίνει κουρελόχαρτο μιας άναρχης δόμησης. Στα λιμάνια και τους οικισμούς, χάος! Το εξωτερικό έργο της ύδρευσης χάθηκε και έρχεται και αποικιοκρατική σύμβαση σύντομα, προσδεθείτε! Το ΣΜΑ που παραδώσαμε χρηματοδοτημένο χάνεται σχεδόν οριστικά και με τον σκουπιδότοπο να έχει φρακάρει εντελώς. Τα λύματα και η μη διαχείρισή τους έχουν μετατρέψει το Μεγανήσι -και ιδίως το Βαθύ- σε χαβούζα. Τα σχολεία υποβαθμίζονται ολοένα. Στο Φανάρι και τις παραλίες, μπάχαλο και αναρχία! Στην διοίκηση του Δήμου, μεγαλύτερο μπάχαλο! Τα λεφτά του Συνεταιρισμού έγιναν νέο δημαρχείο και πέρασαν τρία χρόνια μέχρι να αποδοθούν. Έργα και προμήθειες, μόνο με απευθείας και φωτογραφικές αναθέσεις! Παρουσία του νησιού μας σε κέντρα αποφάσεων, συνέδρια, φορείς του κράτους, μηδενική (δείτε και το νέο θέμα της ακτοπλοϊκής γραμμής)! Τουριστική προβολή, ανύπαρκτη! Δημοκρατία και αλήθεια, ξεχασμένες! Διαφάνεια, άγνωστη λέξη (δείτε και το νέο θέμα των ισολογισμών)! Ρουσφετάκια και νεποτισμός, φουλ! Πολιτισμός, θεοσχωρέστον! Δημοτικά τέλη, 100% αυξημένα και επιμονή να μείνουν εκεί. Χρήματα από προγράμματα, για σεισμόπληκτους, ΕΣΠΑ, δεν τα έχουμε ανάγκη. Μουσεία, περιπατητικά μονοπάτια, τα έφαγε το σκότος! Και τέλος, αντικατάσταση πολιτικού ήθους και διαλόγου, με κρυψίνοια,  ψέματα, προσβολές, ευθείες και έμμεσες απειλές και φτηνά καλαμπούρια στην μεγανησιώτικη ιδιόλεκτο επιπέδου χαμαιτυπείου!

Είναι ή δεν είναι αληθή και γεγονότα κύριε Γαβρίλη όλα αυτά; Γνωρίζετε καλά την απάντηση, μένει να την παραδεχτείτε επιτέλους και να την εκθέσετε και στους αναγνώστες σας, για λόγους αντικειμενικότητας, αν μη τι άλλο.

γ) Ένας επιπλέον λόγος που η θεσμική αντιπολίτευση (και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, θα προσέθετα) δεν θα έπρεπε να μνημονεύονται στις κατηγορίες του άρθρου σας είναι το ότι κάνουμε (εξαρχής και συνεχίζουμε) την δουλειά την οποία μας ανέθεσε ο λαός του Μεγανησίου: Κρίνουμε αυστηρά, υπερασπιζόμαστε το σύνολο των δημοτών, συγκρουόμαστε άφοβα όπου πρέπει, όλες (μα όλες!) μας οι προτάσεις έχουν πολιτικό υπόβαθρο και στερεή επιχειρηματολογία, καταγγέλλουμε ανοιχτά τα κακώς κείμενα, ενημερώνουμε τους πολίτες, ακυρώνουμε ή αντιπαλεύουμε τις καταστροφικές αποφάσεις, υπερασπιζόμαστε το έργο μας και το όραμά μας, μιας κι εμείς έχουμε τέτοιο.

Τώρα θα τα ανακαλύψετε όλα αυτά κύριε Γαβρίλη; Δεν τα γνωρίζατε; Μα, αρκεί να δείτε (που τα έχετε δει, είμαι βέβαιος) τα βίντεο από τα δημοτικά συμβούλια. Τον αγώνα μας για τον Συνεταιρισμό, τα δημοτικά τέλη και την μείωσή τους (για τα οποία δεν ακούσαμε τον σχολιασμό σας), αλλεπάλληλες παρεμβάσεις για τους γιατρούς, το ότι ήμασταν πρωτοστάτες στον αγώνα για τα σχολεία, για το Φανάρι και το πρόστιμο της Κτηματικής, για τα σκουπίδια, για το νερό, για τον βιολογικό, μια λίστα δίχως τέλος. Μια προσπάθεια δύσκολη και διαρκής απέναντι σε μια δημοτική αρχή «πέρα βρέχει» και απέναντι σε ένα κράτος με διαλυμένες δομές.

Το γεγονός ότι είχατε στην διάθεσή σας όλο αυτό το υλικό αλλά δεν το αξιοποιήσατε και δεν το προβάλατε στους αναγνώστες σας (στην ουσία το αποκρύψατε) επιβεβαιώνει ότι ο στόχος σας ήταν να υποστηρίξετε την πολιτική σας επιλογή στο πρόσωπο του κυρίου Παύλου Δάγλα και όχι να κάνετε αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, όχι πολύ πίσω από το σήμερα, χαϊδεύατε ή και ραίνατε με δάφνες την δημοτική αρχή! Απλά, κύριε Γαβρίλη, τώρα που συνειδητοποιήσατε ότι το καράβι αναπόδραστα βουλιάζει, σαλτάτε  από αυτό, σοφά ποιώντας. Όχι όμως και να μας κουνάτε το δάχτυλο! Γελάνε και τα τηγάνια!

δ) Ο ξέφρενος πανηγυρισμός σας (άρθρο στις 11-2-2016 με τίτλο «Άιντε γεια!») για την παραίτηση του κου Στάθη Ζαβιτσάνου υπήρξε ένα από τα πολλά επεισόδια ποδοσφαιροποίησης, από το σάιτ σας, της πολιτικής ζωής του τόπου. Σχόλιά σας επίσης του τύπου «Α, ρε Παύλο Δάγλα…θα τους φας όλους!» (29-2-2016), όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι κατηγορούνταν από τον Δήμαρχο και την γελοία και διαπλεκόμενη Αποκεντρωμένη Διοίκηση με τακτικές χούντας, επειδή δεν ψήφιζαν 100% αύξηση τελών , δεν σας τιμούν, αλλά ούτε και αφήνουν αμφιβολίες για τον ρόλο που έχετε παίξει όλα αυτά τα χρόνια. Ομοίως και τα έγγραφα που ανταλλάσατε στα μουλωχτά με τον κύριο Δήμαρχο.

Επειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά στη ζωή, κι επειδή εμείς δεν κάνουμε δίκη προθέσεων και δολοφονία χαρακτήρων όπως πράττατε εσείς εναντίον μας τόσα χρόνια,  αναμένουμε και την στάση σας από δω και στο εξής. Είμαστε μικρός τόπος και όλοι γνωρίζονται και κρίνονται. Περιμένουμε λοιπόν την τοποθέτησή σας πχ για το νερό, για τα δημοτικά τέλη που καλούμαστε να συζητήσουμε την Τρίτη, για τους γιατρούς, για τα έργα που χάθηκαν ανεπιστρεπτί, για τα σκουπίδια, για την αδιαφάνεια, εντέλει για την πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική κατάντια αυτού του τόπου που έχει πιάσει πάτο. Η δική μας είναι ξεκάθαρη και από καιρό διατυπωμένη.

Από την μεριά μας λοιπόν, πιστοί στο καθήκον μας, θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και αγωνιστές σε όλα τα προβλήματα, τωρινά και μελλοντικά. Θα είμαστε επίσης εγγυητές την αναγέννησης του Μεγανησίου, να μην έχετε καμία αμφιβολία γι’αυτό. Αδιαφορώντας για τα παπαγαλάκια και τους κιτρινιστές, ο αγώνας μας (ο οποίος, παραδοσιακά, προηγείται του ενδιαφέροντος σας) θα συνεχιστεί αμείωτος. Τέλος, θα εξακολουθήσουμε να ενημερώνουμε τον λαό του νησιού, με τις επόμενες συναντήσεις μας να προσδιορίζονται στις αρχές του Φλεβάρη στο νησί και στις αρχές του Μάρτη στην Αθήνα. Κι εκεί θα μιλήσουμε για όλα και για όλους, για το παρελθόν, για το παρόν και για το μέλλον του τόπου. Ένα μέλλον που δεν θα αφήσουμε στην τύχη του.

Παναγιώτης Κονιδάρης
Εκ μέρους της δημ.παράταξης
«Μεγανήσι, μαζί στο μέλλον»

Διαβάστε [εδώ] την ανταπάντηση του κ. Γαβρίλη στην επιστολή του κ. Κονιδάρη.

Προηγούμενο άρθροΑ΄ ΕΠΣ Π-Λ: Αποτελέσματα και βαθμολογία 18ης αγωνιστικής
Επόμενο άρθροΔελτίο Τύπου για την εκδήλωση της ΕΛΜΕ Λευκάδας