Αρχική Top Stories Απάντηση κατοίκων ορεινής Λευκαδας στον Αντιπεριφερειάρχη

Απάντηση κατοίκων ορεινής Λευκαδας στον Αντιπεριφερειάρχη

0

Πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί Αντιπεριφερειάρχη.

Το πρωί της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου, μετά την ανακοίνωση από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την, χωρίς καμία εξαίρεση, κανονική λειτουργία των σχολείων σε ολόκληρο τον Νομό, μαθητές και  γονείς όλων των σχολείων της ορεινής Λευκάδας , επιχείρησαν να προσεγγίσουν τις σχολικές μονάδες του Δημοτικού Σχολείου Σφακιωτών, του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού Καρυάς καθώς και του Γυμνασίου –Λυκειακών Τάξεων Καρυάς.

Η εικόνα του οδικού δικτύου πέριξ των ως άνω σχολικών μονάδων ήταν αυτή που με ακρίβεια περιγράψαμε στην πρόσφατη ανακοίνωσή μας με τίτλο ¨Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; – ανταπόκριση από την ορεινή Λευκάδα¨.

Συγκεκριμένα, μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου  που οδηγεί  στα παραπάνω αναφερόμενα σχολεία ήταν καλυμμένο με πάγο, εμποδίζοντας τη διέλευση των πεζών και συγκεκριμένα των εκπαιδευτικών,  των μαθητών και των συνοδών-γονέων τους,  γεγονός που είχε σαν τελικό αποτέλεσμα τη ΜΗ λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Σφακιωτών καθώς και του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού Καρυάς, σε αντίθεση με το Γυμνάσιο- Λυκειακές Τάξεις Καρυάς που λειτούργησαν κανονικά.

Σχετικά με την πρόσβαση στο τελευταίο αξίζει να τονιστεί για ακόμα μια φορά πως: οι δύο δρόμοι που οδηγούν σε αυτό, νωρίς το πρωί της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα πριν την ώρα έναρξης των μαθημάτων  -άρα τις πρώτες πρωινές ώρες-ήταν στο μεγαλύτερο τμήμα τους καλυμμένοι με πάγο, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή την εν λόγω ημέρα, ενώ στο τμήμα τους που δεν υπήρχε πάγος βρίσκονταν παρατεταγμένοι οι σωροί χιονιού που δημιουργήθηκαν από τον αποχιονισμό που έγινε την προηγούμενη ημέρα.

Ως αποτέλεσμα, όπως και στις παραπάνω φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα, η διέλευση των μαθητών και γενικότερα των πεζών να καθίσταται εξαιρετικά επικίνδυνη, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, μιας και δεν έλειψαν τα ατυχήματα.

Την κατάσταση αυτή αντίκρισαν όλοι όσοι επεχείρησαν να κινηθούν προς τις σχολικές μονάδες της ορεινής Λευκάδας, η οποία εν τέλει κράτησε κλειστά τα δύο από τα τρία σχολεία της περιοχής.

Σχετικά με την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη.

1ον: Αμφισβητείτε κύριε Αντιπεριφερειάρχη την εικόνα που παρουσίαζαν οι δρόμοι το πρωί της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου και που  μέσω της προηγούμενης ανακοίνωσής μας μεταφέραμε τόσο σε εσάς όσο και στον Δήμο Λευκάδας;

2ον: Προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε την απάντηση σας δυσκολευτήκαμε να κατανοήσουμε γιατί απαντάτε εσείς αντί του Δήμου Λευκάδας, μιας και από την πλευρά μας, αν επιχειρούσατε μια ορθότερη ανάγνωση της ανακοίνωσής μας, δεν κάνουμε αναφορά στο επαρχιακό δίκτυο αλλά στο οδικό δίκτυο ΕΝΤΟΣ των οικισμών. Εκτός αν η περιοχή ευθύνης και η αρμοδιότητα συντήρησης του οδικού δικτύου ΕΝΤΟΣ των οικισμών έχει περιέλθει στην Περιφέρεια.

3ον: Μας  παραπέμπετε στους Προέδρους της Εξάνθειας, της Εγκλουβής και του Δρυμώνα για να μας επιβεβαιώσουν τον αποχιονισμό των δρόμων στην Καρυά και στους Σφακιώτες, δημιουργώντας μας ταυτόχρονα την απορία για ποιο λόγο δεν μας παραπέμπετε στους παρέδρους της Καρυάς και των Σφακιωτών, οικισμών όπου λειτουργούν σχολικές μονάδες, σε αντίθεση με τα χωριά που εσείς αναφέρετε;

4ον: Υποστηρίζετε ότι η Αντιπεριφέρεια δεν βγάζει ποτέ ανακοινώσεις για τη λειτουργία των σχολείων αλλά απόφαση για τη μη λειτουργία τους όταν επικρατούν δυσμενείς συνθήκες. Διαβάζοντας στον τοπικό τύπο την ενημέρωση για το άνοιγμα των σχολείων: «Μετά από πολλές ερωτήσεις αναγνωστών και κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θεόδωρο Χαλικιά σχετικά με την λειτουργία των σχολείων αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, σας ενημερώνουμε πως θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Νομού Λευκάδας». Από την παραπάνω ενημέρωση προκύπτει το ερώτημα: ποιες αρμόδιες υπηρεσίες, όποιες κι αν είναι αυτές σε όποιον φορέα κι αν ανήκουν, διαπίστωσαν την καταλληλότητα χρήσης του οδοστρώματος ΕΝΤΟΣ των οικισμών και γιατί η  βελτίωση- και μόνον αυτή-  των καιρικών συνθηκών που επικαλείστε, αρκεί ώστε να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία της ορεινής Λευκάδας; Δεν θα έπρεπε κατά την άποψή σας να ληφθούν υπόψιν όλων των εμπλεκόμενων φορέων οι χαμηλές -υπό του μηδενός- θερμοκρασίες τις πρώτες πρωινές ώρες με κίνδυνο δημιουργίας πάγου καθώς και οι ιδιαιτερότητες του οδοστρώματος  -επικλινές οδόστρωμα και σε ορισμένα σημεία πλακόστρωτο – ;

5ον: Επιχειρείτε μετατόπιση της όποιας ευθύνης στον Διευθυντή του Γυμνασίου Καρυάς, ο οποίος είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ πως ΟΥΔΕΜΙΑ ευθύνη φέρει για την παραπάνω αναφερόμενη κατάσταση.  Όπως ο ίδιος  αναφέρετε είχατε επικοινωνία, άρα επιβεβαιώνετε την θέση μας πως δεν προηγήθηκε κανένας έλεγχος επί τόπου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ή του Δήμου (εσείς γνωρίζετε), όποιες κι αν είναι αυτές. Απαντήστε μας όμως αν είχατε την ίδια επικοινωνία και με τους Διευθυντές των λοιπών Σχολείων που ΔΕΝ λειτούργησαν.  ΔΕΝ είναι αρμοδιότητα του Διευθυντή κανενός Σχολείου Κύριε Αντιπεριφερειάρχη ο έλεγχος καταλληλότητας χρήσης του οδικού δικτύου και πράττετε κάκιστα που εκθέτετε τον Διευθυντή του Σχολείου μας.

Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς:
«εκπρόσωποι» της «Καρυάς Λευκάδας»,
«αυτόκλητων «εκπροσώπων»,
«(και ποιους εκπροσωπείτε έτσι ανώνυμα)»,

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Νομού Λευκάδας,

Δεν είμαστε εκπρόσωποι κανενός.
Είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Έχουμε ονοματεπώνυμο.
Εκπροσωπούμε μόνο τον εαυτό μας.

Είμαστε οι μαθητές που βλέπετε στις φωτογραφίες να κάνουμε πατινάζ και να γκρεμιζόμαστε στους παγωμένους δρόμους της Καρυάς, στην προσπάθειά μας να πάμε στο σχολειό μας.

Είμαστε οι γονείς αυτών των μαθητών που φτάσαμε έγκαιρα και πριν χτυπήσει το κουδούνι για την έναρξη των μαθημάτων μαζί με τα παιδιά μας στα σχολεία, για να αντικρύσουμε τους παγωμένους δρόμους και τα παγωμένα προαύλια και εν τέλει να πάρουμε τα παιδιά μας και να επιστρέψουμε στα σπίτια μας.

Είμαστε οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της Ορεινής Λευκάδας που για ακόμα μια φορά αψηφώντας τις δυσμενείς συνθήκες, ήμασταν εγκαίρως στα σχολεία μας.
Είμαστε οι κάτοικοι της Ορεινής Λευκάδας που πεισματικά επιμένουμε να στηρίζουμε με νύχια και με δόντια τον τόπο που γεννηθήκαμε και επιλέξαμε να ζούμε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

Είμαστε όλοι εμείς που με μια φωνή ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε βροντοφωνάξαμε ακριβώς πριν δύο μήνες σε ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια που έγιναν στον τόπο μας ενάντια στην κατάργηση των Λυκειακών τάξεων της Καρυάς.

Είμαστε όλοι εμείς που δώσαμε μεγάλο αγώνα για να μην κατασκευαστεί ο Χ.Υ. Τ.Υ. στον Αμμόκαμπο,  πάνω από τα κεφάλια μας.

Είμαστε όλοι εμείς που διεκδικούμε να μην κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα Καρυάς.

Είμαστε  εμείς οι ίδιοι που στελεχώνουμε τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία της Ορεινής Λευκάδας, προκειμένου να κρατήσουμε ζωντανή την Ορεινή Λευκάδα και που απαλλαγμένοι από οίκτο… και κακομοιριά, προσκαλούμε ΠΑΝΤΑ τον Αντιπεριφερειάρχη ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Νομού Λευκάδας να τιμήσει με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μας, ακριβώς επειδή εκτός από το πρόσωπό του, σεβόμαστε απόλυτα  και τον  θεσμικό του ρόλο.

Πρώτα και πάνω από όλα είμαστε ΠΟΛΙΤΕΣ.

Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς:

«προκαλεί γέλιο και οίκτο»,
«εμπνευστές της ανακοίνωσης αυτής οι οποίοι θέλουν να κάνουν πολιτική εν μέσω τέτοιων συνθηκών»,
«Αρκετά πια με το άσπρο-μαύρο και την κακομοιριά μερικών»,
«Αν θέλουν να έχουν λόγο σε ένα δημόσιο και εποικοδομητικό διάλογο ας μιλήσουν επώνυμα για να ξέρουν και οι πολίτες της Καρυάς ποιοι θέλουν να τους εκπροσωπούν».

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Νομού Λευκάδας,

Σας προκαλούν γέλιο και οίκτο οι πολίτες της ορεινής Λευκάδας; Σας προκαλούν γέλιο και οίκτο οι πολίτες της κοινωνίας που εσάς επέλεξε ως εκπρόσωπό της; Σας προκαλούν γέλιο και οίκτο οι πολίτες που καθημερινά με τις συλλογικές τους δράσεις , στοχεύουν στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους;  Σας προκαλούν γέλιο και οίκτο οι  πολίτες αυτού του τόπου που με κάθε τρόπο και μέσο στηρίζουν ΕΜΠΡΑΚΤΑ τον τόπο τους, οργανώνοντας εθελοντικές  και όχι μόνο, δράσεις και που πρωτοστατούν σε όλους τους αγώνες για να προασπίσουν τα συμφέροντα του τόπου τους ;  Σας προκαλούν γέλιο και οίκτο οι πολίτες που έχουν  το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα την γνώμη τους και που για αυτή τους την ενέργεια επιλέξατε να τους χαρακτηρίσετε χρησιμοποιώντας τη λέξη «κακομοιριά»;

Κι αν ακόμα κύριε Αντιπεριφερειάρχη επιμένετε να δηλώνετε άγνοια για το ποιοι είμαστε, σας προσκαλούμε να  τιμήσετε για ακόμα μια φορά με την παρουσία σας την Ορεινή Λευκάδα, όποτε εσείς δύνασθε, να γνωρίσετε όσους δεν γνωρίζετε, να θυμηθείτε όσους ήδη ξέρετε και να κάνουμε από κοντά αυτόν τον δημόσιο και εποικοδομητικό διάλογο, δράττοντας έτσι την ευκαιρία να μας γνωστοποιήσετε τον προγραμματισμό των δράσεων της Αντιπεριφέρειας για την Ορεινή Λευκάδα, με σκοπό να γίνουμε ΟΛΟΙ αρωγοί αυτής της προσπάθειας, μακριά από μικροπολιτική και σκοπιμότητες.-

Προηγούμενο άρθροΒ΄ ΕΠΣ Π-Λ: Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής
Επόμενο άρθροΞεκινούν οι προετοιμασίες για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας