Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων...

Απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου

0

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Λευκάδας, σεβόμενη απόλυτα τον θεσμικό ρόλο της Ε.Ι.Ν.Η θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένη η απάντηση στην ανακοίνωση –σχόλιο- που εξέδωσε η Ένωση Ιατρών αναφορικά με την πρόσφατη συνέντευξη του Διοικητή του Νοσοκομείου.

Στο Γ.Ν. Λευκάδας το καλοκαίρι του 2015 υπηρετούσαν 19 ειδικευμένοι ιατροί ( μόνιμοι και επικουρικοί).

Σήμερα υπηρετούν 35 ειδικευμένοι (μόνιμοι και επικουρικοί).

Οι επικουρικοί ιατροί  δεν είναι όπως λανθασμένα  αναφέρεται στην ανακοίνωση δεκατρείς (13) αλλά δέκα (10).

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στο Νοσοκομείο Λευκάδας έχουν  διοριστεί έξι (6) μόνιμοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και βρίσκονται σε διαδικασία προκήρυξης  άλλες τρείς (3) θέσεις μόνιμων ιατρών.

Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι η κατάσταση είναι ιδανική.

Προσπαθήσαμε και πετύχαμε να καταστήσουμε το Νοσοκομείο μας  λειτουργικό και τώρα περνάμε στη φάση της ανάπτυξής του  πάντα με τη βοήθεια όλων των εργαζομένων  του, πράγμα που  ΌΛΗ η κοινωνία της Λευκάδας το γνωρίζει και το αναγνωρίζει καθημερινά.

Η Καρδιολογική κλινική –κλειστή περίπου για δέκα (10) χρόνια- μετά και την πρόσληψη των δύο  (2) μόνιμων Καρδιολόγων αναμένεται να λειτουργήσει από την 1η Απριλίου με 4 ιατρούς (3 μόνιμους και 1 επικουρικό). Θα θέλαμε επίσης να επισημάνουμε τη διαφορά μεταξύ Μονάδας Εμφραγμάτων και Καρδιολογικής Κλινικής  κάτι που σίγουρα είναι γνωστό στην Ε.Ι.Ν.Η αλλά παρόλα αυτά στην ανακοίνωσή της τα συγχέει.

Το δε Νοσηλευτικό Προσωπικό και ικανό  και έμπειρο είναι για να αναλάβει τη λειτουργία της κλινικής.

Εντύπωση επίσης προξενεί η προτροπή της Ε.Ι.Ν.Η για αγορά νέου ιατροτεχνικού εξοπλισμού τη στιγμή που εντός των επόμενων μηνών επίκειται η μεταφορά μας στο Νέο Νοσοκομείο το οποίο είναι πλήρως εξοπλισμένο με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει.

Αυτό δείχνει ή άγνοια για το τι συμβαίνει στο χώρο των Μονάδων Υγείας της περιοχής ή εμμονή στην προ κρίσης αντίληψη για την ανεξέλεγκτη και χωρίς κανέναν σχεδιασμό διαχείριση των οικονομικών πόρων του Ε.Σ.Υ

Προσκαλούμε το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Η να επισκεφτεί  το Γ.Ν. Λευκάδας (πράγμα που τα τελευταία 2 χρόνια δεν το έχει κάνει ούτε μία φορά) για να ενημερωθεί και έγκυρα και υπεύθυνα.

Επίσης δηλώνουμε για ακόμη μια φορά ότι στόχος μας είναι η ΚΑΘΟΛΙΚΗ, ΙΣΟΤΙΜΗ και ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση των Πολιτών σε Ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας.

Ο  Διοικητής του Νοσοκομείου
ΜΙΧΑΣ Σ. ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ

Προηγούμενο άρθροΙερά Αγρυπνία Ακαθίστου Ύμνου στην Ιερά Μονή Φανερωμένης
Επόμενο άρθροΤο Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει στην Πρέβεζα