Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ο Κώστας Αραβανής για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Ο Κώστας Αραβανής για το κλείσιμο της ΕΡΤ

0
aravanis-ert

aravanis-ert

Eισήγηση του Δημάρχου προς το Δ.Σ. για την κατάργηση της ΕΡΤ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 13 Ιουνίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

(εισήγηση του Δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την ΕΡΤ)

Η Κυβέρνηση, με μια προκλητική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που θύμιζε άλλες εποχές, ανακοίνωσε την απόφασή της να κλείσει την ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η ουσία της απόφασης και ο τρόπος διαχείρισης του θέματος προσβάλλει βάναυσα τους δημοκρατικούς θεσμούς, τα κοινωνικά δικαιώματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η Ελληνική ραδιοτηλεόραση είναι απόλυτα αναγκαία αρτηρία επικοινωνίας εντός και εκτός της χώρας σε μια περίοδο μάλιστα που ο λαός αγωνιά να κρατηθεί όρθιος, οικονομικά επαγγελματικά και υπαρξιακά.

Η ανάγκη για εξορθολογισμό και αναβάθμιση της ΕΡΤ δεν μπορεί να υπηρετηθεί με παρόμοιες πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι Δημοκρατία και Πολιτισμός, δεν την κλείνεις την αλλάζεις εν λειτουργία.

Η κυβερνητική προσπάθεια να φιμώσει τη Δημόσια Ελληνική φωνή είναι προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού που αγνόησε προκλητικά την κρισιμότητα της κατάστασης πυρπολώντας ταυτόχρονα την πολιτική και κοινωνική συναίνεση που είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάκαμψη της χώρας .

Η κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας ανέδειξε την ανάγκη ανασυγκρότησης του κράτους και της οικοδόμησης ενός μηχανισμού που θα υπηρετεί αποτελεσματικά τους πολίτες θα προωθήσει την ανάπτυξη και θα διεκδικήσει την αρμόζουσα θέση στην Ευρώπη και στο κόσμο .Φοβόμαστε ότι παρόμοιες ενέργειες μας επαναφέρουν σε παλιότερες εποχές όπου το δέλεαρ για συγκρότηση πελατειακού κομματικού κράτους ήταν ιδιαίτερα ισχυρό. Τα σημάδια είναι πλέον καταφανή.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγούμενο άρθροΔελτίο Τύπου για την εισαγωγή νέων φοιτητών στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Επόμενο άρθροΠρωτια για μαθητή του 1ου Δημοτικού Λευκάδας