Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανταπάντηση Γιάννη Γεωργάκη στο Δήμαρχο Λευκάδας

Ανταπάντηση Γιάννη Γεωργάκη στο Δήμαρχο Λευκάδας

0
https://www.mylefkada.gr/2012/November/dimarxos-georgakis-skoupidia.JPG

Ανακοίνωση από τον πρόεδρο του Τ. Σ. Καρυωτών και φωτογραφίες από τη χωματερή στη θέση Ρέμα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καρυώτες 5 Νοεμβρίου 2012
ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Αριθ. Πρωτ.: 62
ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΥΩΤΩΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΡΟΣ

Τον Δήμαρχο Λευκάδας κ. Κωνσταντίνο Αραβανή

******************

Επί των όσων αναφέρετε στο με αριθμό πρωτ. 29052/2-11-2012 έγγραφό σας, ως απάντηση στην με αριθμό 36/2012 απόφαση του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Καρυωτών και προς αποκατάσταση της αλήθειας, αναγκάζομαι να σας τονίσω τα παρακάτω:

Για το ζωτικής σημασίας για την Κοινότητά μας και την ευρύτερη περιοχή θέμα, της παράνομης χωματερής στης θέση «ΡΕΜΑ» Σφακιωτών, το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας μας έλαβε την με αριθμό 24/4-11-2011 πρώτη απόφαση, την οποία σας αποστείλαμε και με την οποία σας καλούσαμε να σταματήσετε, ως Δήμος Λευκάδας την ανεξέλεγκτη απόρριψη αποβλήτων στο συγκεκριμένο χώρο μέχρι ολοκλήρωσης του έργου της προστασίας του περιβάλλοντος της συγκεκριμένης ήδη σχετικής μελέτης και τα σκουπίδια να μεταφέρονται στο ΧΑΔΑ Αλυκές Λευκάδας, όπως άλλωστε προβλέπεται και από την μελέτη.

Επί της αποφάσεώς μας αυτής ουδεμία απάντηση λάβαμε, ούτε από εσάς, ούτε από τις υπηρεσίες σας, ως οφείλατε βάσει του Νόμου 3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) και μετά από ένα χρόνο!!!! μας απαντάτε σήμερα και μάλιστα με ανακρίβειες.

Επίσης ουδεμία απάντηση δώσατε επί ένα χρόνο!!!! στις αρμόδιες υπηρεσίες Περιβάλλοντος και Τμήματος Υγιεινής της Π.Ε. Λευκάδας, που σας επισήμαναν εγγράφως το πρόβλημα, σας κάλεσαν σε αποκατάσταση, και σας ζήτησαν να ενημερωθούν για τις ενέργειές σας. Μάλιστα ύστερα από αυτοψία του τμήματος Περιβάλλοντος σας επιβλήθηκε και πρόστιμο € 6.000 από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Λευκάδας.

Είναι ανακριβές αυτό που αναφέρεται στο έγγραφό σας ότι από 1ης Ιανουαρίου 2012 ο Δήμος Λευκάδας δεν αποθέτει σκουπίδια στο «ΡΕΜΑ» Σφακιωτών.
Η απόρριψη σκουπιδιών στην παράνομη χωματερή στην θέση «ΡΕΜΑ» Σφακιωτών, ουδέποτε σταμάτησε από πλευράς Δήμου, πράγμα που είναι ορατό και δια γυμνού οφθαλμού ακόμη και σήμερα. Τελευταία επίσκεψή μου στον συγκεκριμένο χώρο έγινε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, όπου ιδίοις όμασι διαπίστωσα και φωτογράφησα την επικρατούσα άθλια κατάσταση. Ένας ανενεργός ΧΑΔΑ, όπως θέλετε να ισχυρίζεστε, θα έπρεπε να έχει επιχωματωθεί και να έχει περιφραχτεί, πράγμα που δεν έχει γίνει στο συγκεκριμένο χώρο. Σας καλώ να μεταβείτε αυτοπροσώπως για να διαπιστώσετε την πραγματικότητα γιατί προφανώς δεν ενημερωθήκατε σωστά.

Η με αριθμό 36/31-10-2012 πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Τοπικού μας Συμβουλίου (δεύτερη κατά σειρά) λήφθηκε κατόπιν διερεύνησης που κάναμε αλλά και διαμαρτυριών κατοίκων της περιοχής αφού από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις παρασύρθηκαν σκουπίδια από την συγκεκριμένη παράνομη χωματερή στα κτήματά τους και στον παρακείμενο χείμαρρο που οδηγεί στην θάλασσα.

Ως προς την αιχμή σας για προηγούμενες Δημοτικές αρχές που υπηρέτησα ως σύμβουλος και για ανοχή τους, σας κάνω γνωστό ότι ο Καποδιστριακός Δήμος Λευκάδας, έκανε σχετικές ενέργειες απευθυνόμενος στον πρώην Δήμο Σφακιωτών και εκτός τούτου δρομολόγησε μελέτη αποκατάστασης των ΧΑΔΑ, που ολοκληρώθηκε επί των ημερών σας. Σε κάθε περίπτωση οι προηγούμενες Δημοτικές αρχές κρίθηκαν και για τα έργα τους και για τις παραλείψεις τους και σήμερα κρίνεται αποκλειστικά και μόνο η δική σας Δημοτική αρχή.

Τέλος επιθυμώ να σας κάνω γνωστό ότι πάντα κινούμαι, με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων και μόνον αυτό, αναδεικνύω τα προβλήματα της Τοπικής μας Κοινότητας που προωθώ για επίλυση σε σας, όπως ορίζει ο νέος νόμος 3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ).

Κοινοποίηση:
1. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου Αλυκές Ποταμού Τ.Κ. 49100 Κέρκυρα
2. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λευκάδας κ. Θεόδωρο Βερύκιο Διοικητήριο – Λευκάδα
3. Τμήμα Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Π.Ε. Λευκάδας Διοικητήριο – Λευκάδα
4. Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Σταύρο Καλαφάτη Αμαλιάδος 17 – ΤΚ 11523 Αθήνα
5. Βουλευτή Λευκάδος κ. Θεόδωρο Σολδάτο Λευκάδα
6. κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας Δικαστικό Μέγαρο Λευκάδας
7. Τμήμα Υγιεινής Π.Ε. Λευκάδας Διοικητήριο – Λευκάδα
8. Διεύθυνση Δασών Ε.Ο. Λευκάδας – Νυδριού – Λευκάδα
9. Αρχηγούς Δημοτικών Παρατάξεων
10. Τοπικά Μ.Μ.Ε.

Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Γεωργάκης

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
Προηγούμενο άρθροΕντοπισμός λαθρομεταναστών σε φορτηγό
Επόμενο άρθροΤα ζώδια από την Ζαΐρα