Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Μήνυμα του Βουλευτή για τις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές

Μήνυμα του Βουλευτή για τις επερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές

1
https://www.mylefkada.gr/2012/November/soldatos_lefkada.jpg

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2012/05/soldatos_lefkada.jpg

Ενημέρωση από τον Βουλευτή Λευκάδας Θοδωρή Σολδάτο.

31-10-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Στήριξη Νέων, Ικανών, Άφθαρτων & Δημιουργικών Πολιτών με πολιτική αφετηρία από την ευρύτερη Κεντροδεξιά.

Ο Βουλευτής Λευκάδας Θοδωρής Σολδάτος, συμμετείχε χθες 30 Οκτωβρίου, σε κοινή σύσκεψη-ενημέρωση που διεξήχθη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, κ. Ανδρέα Παπαμιμίκου και στην οποία ήταν παρόντες εκπρόσωποι της Κεντρικής Διοίκησης του κόμματος και οι βουλευτές των περιοχών των Ιονίων Νήσων, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο στρατηγικός σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο οποίος βασίζεται στους εξής άξονες:

1. Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει στις επικείμενες εκλογές της Τ.Α. τη συμμετοχή και την κάθοδο ως υποψηφίων, ενεργών πολιτών με σημαντική και αξιόλογη παρουσία στις τοπικές κοινωνίες, στο χώρο της εργασίας, της αγοράς, των σωματείων, της επιστήμης, της κοινωνίας γενικότερα.

2. Στο αμέσως προσεχές διάστημα, η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει για δημόσια διαβούλευση, σχέδιο για την πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο οποίο θα προτείνονται διαφορετικά ψηφοδέλτια για τους υποψήφιους Δήμαρχους και διαφορετικά για συνδυασμούς Δημοτικών Συμβουλίων.

3. Σε επίπεδο Περιφερειών, το βασικό μοντέλο παραμένει αμετάβλητο.

4. Δεν έχει υπάρξει καμία σκέψη συνεργασίας με άλλο κόμμα, πολύ δε περισσότερο, δεν υφίσταται θέμα διαπραγμάτευσης για κοινούς υποψήφιους, ή συμφωνίας με άλλο κόμμα, τόσο σε επίπεδο Περιφερειών, όσο και σε επίπεδο Δήμων.

5. Η αξιολόγηση των ενδιαφερομένων έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, ώστε να υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας τους.

Από τα παραπάνω προκύπτει, ότι τα σενάρια περί συμφωνίας στα Ιόνια Νησιά αλλά και σε άλλες περιφέρειες, με την οποία υπάρχει δήθεν η στόχευση, να διατηρήσει η Νέα Δημοκρατία μόνο τους Δήμους στους οποίους εκλέχθηκαν υποψήφιοι με τη δική της στήριξη, παραπέμπουν σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Είναι δε προφανές για τον καθένα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, επομένως και για το βουλευτή Λευκάδας, ότι η στήριξη ως υποψηφίων Δημάρχων, νέων, ικανών, άφθαρτων και ενεργών πολιτών, με πολιτική αφετηρία κυρίως από την ευρύτερη Κεντροδεξιά, θα αποτελέσει βασικό χαρακτηριστικό της πολιτικής μας συμπεριφοράς, ενόψει των επικείμενων εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Θοδωρής Σολδάτος

Προηγούμενο άρθροEqual Society: Ανοιχτές θέσεις εργασίας στην Λευκάδα
Επόμενο άρθροΕξετάσεις για πιστοποίηση Ελληνικής Γλώσσας