Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Δόθηκε παράταση μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2019 για την υποβολή δήλωσης στο...

Δόθηκε παράταση μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2019 για την υποβολή δήλωσης στο κτηματολόγιο

0

 

Εκ μέρους της κοινοπραξίας «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Α.Ε. – ΨΑΡΡΑΣ Ι.» σας αποστέλλουμε το κατωτέρω δελτίο τύπου και παρακαλούμε για την δημοσίευση του:

Σας ενημερώνουμε ότι στις 10-06-2019 με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δόθηκε παράταση μέχρι την 15η Σεπτεμβρίου 2019 για την υποβολή δήλωσης στο κτηματολόγιο, για τις Π.Ε. Άρτας, Λευκάδας, Πρέβεζας και Ιωαννίνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη του προγράμματος του Εθνικού Κτηματολογίου κατά το έτος 1996, για πρώτη φορά θεσμικά, διά υπουργικής απόφασης, δίδεται παράταση πέραν του εξαμήνου που προβλέπει ο Ν. 2308/1995. Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών στην ομαλή ροή κατάθεσης των δηλώσεων τους ώστε να διασφαλιστούν αφενός η εμπρόθεσμη καταχώριση των εγγραπτέων δικαιωμάτων τους έγκαιρα και αφετέρου η απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος με την ομαλή χρηματοδότηση του. Είναι σημαντικό ήδη από σήμερα οι πολίτες να σπεύσουν να ολοκληρώσουν την διαδικασία υποβολής δήλωσης και να μην το αναβάλλουν για τον Σεπτέμβριο.

Έχει αποδειχθεί πολλάκις μέχρι σήμερα ότι ο συνωστισμός των δικαιούχων κατά τη λήξη της προθεσμίας συλλογής των δηλώσεων ιδιοκτησίας προκαλεί μόνον αρνητικά αποτελέσματα στον εντοπισμό των γεωτεμαχίων και τον έλεγχο των προσκομιζόμενων νομιμοποιητικών εγγράφων. Άλλωστε, τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την περαίωση των τρεχουσών μελετών το έτος 2021, έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που καθιστά αδύνατη της παραβίαση της δοθείσης παράτασης διότι εκτροχιάζονται ολοκληρωτικά οι χρόνοι περαίωσης και παράδοσης των μελετών κτηματογράφησης.

Κατά συνέπεια, η 15η Σεπτεμβρίου καθίσταται προφανώς καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης εμπρόθεσμων δηλώσεων ιδιοκτησίας, δίχως να χωρεί περαιτέρω απόδοση πρωτοκόλλων εμπρόθεσμης προσέλευσης των δικαιούχων.

Πλέον των προαναφερόμενων, ο ανάδοχος οφείλει να ενημερώσει – υπενθυμίσει τους πολίτες – δικαιούχους για τη δυνατότητα του Ελληνικού Δημοσίου να επιβάλλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα επί των εκπρόθεσμων δηλώσεων ιδιοκτησίας.

Αλέξανδρος Τσαβδάρογλου

Χωροτάκτης Πολεοδόμος Μηχανικός, MSc

Προηγούμενο άρθροΔΤ Διοκητή του ΓΝΛ σχετικά με νέες προσλήψεις ιατρών
Επόμενο άρθροΔΤ για εξετάσεις στο ΓΝΛ