Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Άμεση λειτουργία Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων

Άμεση λειτουργία Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων

0
epimelitirio

epimelitirio

Παρουσίαση του συστήματος από το Επιμελητήριο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας ενημερώνει τα μέλη του καθώς και τους φορείς του Δημοσίου Τομέα (ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού κ.λ.π) ότι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου, θέτει σε άμεση λειτουργία το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) – www.promitheus.gov.gr

Σε αυτό περιλαμβάνεται μία σύγχρονη ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα από την οποία το σύνολο των δημοσίων συμβάσεων στη χώρα θα πραγματοποιείται τους επόμενους μήνες από το σύστημα αυτό.

Τα οφέλη για τις επιχειρήσεις είναι πολύ σημαντικά καθώς η όλη επικοινωνία και διαχείριση γίνεται ηλεκτρονικά με κύρια αποτελέσματα το μικρότερο κόστος συμμετοχής στους διαγωνισμούς για τους υποψηφίους. Ειδικότερα, καθώς θα γίνεται ηλεκτρονική υποβολή προσφοράς και τα δικαιολογητικά και πιστοποιητικά θα αναζητούνται αυτεπάγγελτα, το σύστημα εξασφαλίζει ευρύτερη δυνατότητα συμμετοχής λόγω της μείωσης του κόστους αλλά και απόλυτη νομική διασφάλιση και διαφάνεια.

Πεδίο εφαρμογής είναι η εκτέλεση έργων, η προμήθεια αγαθών και η παροχή υπηρεσιών σε όλα τα στάδια και ανεξαρτήτως διαδικασίας ανάθεσης άνω των €1000.

Σε αυτό, όλοι οι φορείς του Δημοσίου Τομέα καταχωρούν υποχρεωτικά μέσω της διαδικτυακής πύλης (Portal) του συστήματος, για κάθε δημόσια σύμβαση, τα στοιχεία που αφορούν

– στο πρωτογενές αίτημα,

– στην έγκρισή του,

– στη διακήρυξή του,

– τη συμβασιοποίησή του και

– στις σχετικές πληρωμές που πραγματοποιούνται για την υλοποίηση της.

Για την προώθηση του συστήματος και των πλεονεκτημάτων του το Επιμελητήριο Λευκάδας θα επιμορφώσει το προσωπικό του, προκειμένου να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια προς τα μέλη του.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κατεβάστε την πρόσκληση στο αρχείο που ακολουθεί

Προηγούμενο άρθροΚατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Επόμενο άρθροΑνεύρεση κλεμμένου αυτοκινήτου στη Λευκάδα