Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Έγγραφο Υπ. Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στο Ν. Λευκάδας

Έγγραφο Υπ. Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στο Ν. Λευκάδας

0
epimelitirio logo

epimelitirio logo

Σχετικό δελτίο τύπου του Επιμελητηρίου Λευκάδας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι κατόπιν της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου αναφορικά με την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στο Νομό Λευκάδας με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Στέφανου Κομνηνού και τους επικεφαλής όλων των αρμοδίων υπηρεσιών του νησιού, το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης του παρεμπορίου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, εξέδωσε την παρακάτω επιστολή με αποδέκτη τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Σπυρίδωνα Σπύρου και με παράλληλη κοινοποίηση σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες (Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, Δήμο, Αστυνομική Διεύθυνση, Λιμεναρχείο και Εμπορικοί Σύλλογοι). Η επιστολή παρατίθεται αυτολεξεί:
«Ύστερα από την πραγματοποιηθείσα σύσκεψη της 21/5/2013 στο Επιμελητήριο Λευκάδας στην οποία ακούστηκαν οι απόψεις των θεσμικών φορέων της πόλης και εκφράστηκε η αγωνία των εμπόρων της περιοχής για την πορεία που έχει πάρει το παρεμπόριο και ειδικότερα στις παραλίες της περιοχής σας, παρακαλούμε να συντονίσετε τις προσπάθειες των ελεγκτικών οργάνων με αφορμή την έναρξη της θερινής περιόδου, σημείο που θεωρούμε αρκετά κρίσιμο για την πορεία της προσπάθειας σας.
Προς τούτο θεωρούμε βέβαιο ότι θα προβείτε άμεσα στον ορισμό τοπικού συντονιστή και στη συγκρότηση κλιμακίων (ΚΕΛΑΥΕ) όχι μόνο στη Λευκάδα αλλά και στις άλλες Π.Ε. της αρμοδιότητας σας, τα οποία με τη συμμετοχή της Δημοτικής, της Ελληνικής και της Λιμενικής Αστυνομίας καθημερινά, ει δυνατόν, θα ενεργούν ελέγχους προκειμένου να ανατραπεί η δραστηριότητα μικροπωλητών.
Προς διευκόλυνση του έργου σας και αποτελεσματικότερη διαχείριση θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να συγκροτήσετε με την πρωτοβουλία του τοπικού συντονιστή σας μικτό κλιμάκιο το οποίο θα παρεμβαίνει τις κρίσιμες ώρες στα σημεία που εκδηλώνεται το φαινόμενο και θα επιβάλλει με αυστηρότητα τις κυρώσεις, ειδικότερα δε την άμεση επί τόπου καταστροφή προϊόντων παρεμπορίου. Κατά την έναρξη δίωξης του παρεμπορίου προτείνεται να συγκροτηθούν ει δυνατόν δυο κλιμάκια.
Όπως ειπώθηκε και στους συμμετέχοντες στην ημερίδα, η πάταξη του παρεμπορίου είναι αυστηρά κοινή υπόθεση των Αρχών της πόλης σας και θα πρέπει να επιδιωχθεί η βελτίωση της εικόνας που εμφανίζει σήμερα το παρεμπόριο προς όφελος της οικονομίας και των πολιτών της πόλης σας από την πορεία δε της οποίας θα κριθούμε άπαντες.
Ο λεπτομερής σχεδιασμός των μέτρων και οι διαθέσιμες δυνάμεις να αποτελέσει έργο της κοινής ομάδας σχεδιασμού των θεσμικών φορέων ελέγχου υπό την ευθύνη του τοπικού συντονιστή.
Την δε συνεργασία των θεσμικών αρχών θεωρούμε δεδομένη λόγω του εθνικού χαρακτήρα που έχει προσλάβει η αντιμετώπιση του παρεμπορίου.
Με δεδομένη την ευαισθησία σας καθώς επίσης και των θεσμικών αρχών της πόλης παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε άμεσα μέχρι την 15/6/2013 το σχεδιασμό της δράσης που θα αποφασίσετε να υλοποιήσετε άμεσα.
Ο Γενικός Γραμματέας – Στέφανος Κομνηνός»

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ

Προηγούμενο άρθροΗ «κατάρα» των οικογενειών Ωνάση και Κέννεντυ
Επόμενο άρθροΚυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Χριστόφορου Σκλαβενίτη