Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Επιτροπή αγώνα κατά των χαρατσίων και των ιδιωτικωποιήσεων

Επιτροπή αγώνα κατά των χαρατσίων και των ιδιωτικωποιήσεων

0
ergatiko-kentro-lefkadas

ergatiko-kentro-lefkadas

Ενημέρωση από το Εργατικό Κέντρο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη Τοπικών Συμβουλίων, επαγγελματικών και άλλων φορέων με αφορμή την απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για την αύξηση των τελών ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, που για τα σπίτια αρχίζουν από 21% και φτάνουν το 150% και για τα καταστήματα και τις τουριστικές επιχειρήσεις κυμαίνονται από 25% έως και 360%.

Έγινε ενημέρωση και συζήτηση για τα παρακάτω:
• Την απόφαση αύξησης τελών της δημοτικής πλειοψηφίας,
• Τις περικοπές ύψους 39,7% που έγιναν το 2012 και 8% που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2013 συνολικά 2,62 δισεκατομμύρια
• Την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τους ΟΤΑ, που προβλέπει ότι όσοι θα αποκλίνουν από τους στόχους του προϋπολογισμού, τους επιβάλλεται υποχρεωτικό πρόγραμμα εξυγίανσης που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: Αναστολή προσλήψεων, μείωση προσωπικού μέσω υποχρεωτικών μετατάξεων, αύξηση των τελών, δραστική αύξηση σε τοπικό επίπεδο των κεντρικών κρατικών φόρων κα.
• Την πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) που πρωτοστατεί ως μεσάζων των επιχειρηματιών στην παράδοση σχεδόν του συνόλου της καθημερινής δημοτικής δραστηριότητας σ’ αυτούς. Η Κ.Ε.Δ.Ε. προτείνει για παράδοση στο ιδιωτικό κεφάλαιο, έργα με σημαντικές οικονομικές αποδόσεις, με ανταποδοτικότητα, με σταθερό ετήσιο έσοδο από την εκμετάλλευσή τους και με μεγάλες πιθανότητες προσέλκυσης αγοραστών!!! Τα παραπάνω περιλαμβάνονται και στο πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα ανάμεσα στην ελληνική και γερμανική τοπική διοίκηση.

Οι παραβρισκόμενοι καταδίκασαν ομόφωνα την απόφαση για τις προκλητικές αυξήσεις που γίνονται σε μια περίοδο που τα λαϊκά στρώματα αδυνατούν όχι μόνο να ανταποκριθούν σε βασικές τους ανάγκες αλλά πολλοί συνάνθρωποι μας αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Συμφώνησαν ότι όταν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός ιδιωτικοποιήσεων των δημοτικών υπηρεσιών και έργων δεν μπορούμε να μείνουμε μόνο στην απόφαση αύξησης των δημοτικών τελών. Χρειάζεται να απαντήσουμε στον συνολικό αντιλαϊκό σχεδιασμό για να αποφύγουμε τα χειρότερα που έρχονται.

Αυτό απαιτεί πλαίσιο αγώνων σταθερά προσανατολισμένο και το οποίο θα έχει διάρκεια και προοπτική με στόχους:
1. Απόρριψη της απόφασης. Καμιά αύξηση δημοτικών τελών. Ελάφρυνση σε ομάδες του πληθυσμού όπως ΑΜΕΑ, άνεργοι, άποροι και μικροσυνταξιούχοι
2. Καμιά ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών (νερό, σκουπίδια, αποχέτευση κλπ)
3. Πληρωμή των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές που είναι απλήρωτοι μέχρι και 10 μήνες. Οι δομές αυτές να περάσουν άμεσα και αποκλειστικά στους Δήμους με κρατική χρηματοδότηση.
4. Κατάργηση των μνημονιακών νόμων και πολιτικών που οδηγούν τους Δήμους σε οικονομική εξαθλίωση και το λαό σε επιπλέον αφαίμαξη και διαρκή υποβάθμιση της ζωής μας.
Η Δημοτική αρχή να εναντιωθεί αυτήν την πολιτική (να μην γίνεται το μακρύ χέρι της ΤΡΟΙΚΑ) και να σταθεί στο πλευρό του Λαού.

Οι παρόντες αποφάσισαν:
• Την συγκρότηση «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ» . Η Επιτροπή είναι ανοιχτή για όσους άλλους φορείς δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν ή δεν είχαν απόφαση του ΔΣ και δέχονται το παραπάνω πλαίσιο.
• Την με όλα τα μέσα ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των Λευκαδιτών.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει την Δευτέρα 3 του Δεκέμβρη 6.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο για να εκλέξει Γραμματεία και να αποφασίσει για το πρόγραμμα και τις μορφές των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Λευκάδα 30/11/2012

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ε.Β.Ε

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΥΔΡΙΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Ε.Λ.Μ.Ε ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Τ.Ε.Ι ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΛΥΓΙΑΣ

ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΕΞΑΝΘΕΙΑΣ
ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
ΝΥΔΡΙΟΥ

ΠΑΡΕΔΡΟΙ

ΒΑΥΚΕΡΗΣ
ΔΡΥΜΩΝΑ
ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ
ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΟΥ
ΧΑΡΑΔΙΑΤΙΚΩΝ

Προηγούμενο άρθροΝέος προπονητής της Δόξας ο Δ. Παπαδόπουλος
Επόμενο άρθροΑπάντηση του Δημάρχου στον Ξεν. Βεργίνη