Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Δελτίο τύπου της Πυροσβεστικής για την φωτιά στο Φτερνό

Δελτίο τύπου της Πυροσβεστικής για την φωτιά στο Φτερνό

0
https://www.mylefkada.gr/2012/August/fterno-fotia.jpg

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2012/08/fterno-fotia.jpg

Ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΣΗ Π.Υ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ Π.Υ ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας σας γνωρίζει ότι την 27-08-2012 βρισκόμενη σε κατάσταση συναγερμού, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή [δείκτης κινδύνου πυρκαγιάς πέντε (5)], ενημερώθηκε περί ώρα 18:40΄ για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο χωριό Φτερνό Λευκάδας στη θέση «Λαϊνάκη».

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν άμεσα οκτώ (8) πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ. Λευκάδας και του Π.Κ. Βασιλικής με δύναμη είκοσι (20) ανδρών, τέσσερα (4) πυροσβεστικά οχήματα όμορων υπηρεσιών με δύναμή οκτώ (8) ανδρών, πεζοπόρο τμήμα της Π.Υ. Λευκάδας δυναμικότητας επτά (7) ανδρών, πεζοπόρο τμήμα της Περιφερειακής Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου δυναμικότητας δέκα (10) ανδρών, δύο (2) αεροσκάφη CANADAIR και δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Λευκάδας με δύναμη τριών (3) ανδρών.

Το συντονισμό κατάσβεσης της πυρκαγιάς είχε ο Διοικητής της Π.Υ. Λευκάδας, Πύραρχος Βασίλειος Κώνστας του Ευθυμίου. Στο πεδίο της πυρκαγιάς παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, κ. Βερύκιος Θεόδωρος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Φτερνού, καθώς και ομάδα εθελοντών της περιοχής, η οποία συμμετείχε στο έργο της κατάσβεσης με ένα (1) πυροσβεστικό όχημα.

Η πυρκαγιά, παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στη περιοχή, τέθηκε υπό έλεγχο περί ώρα 21:00΄ της ίδιας ημέρας, αφού αποτέφρωσε περίπου εξήντα (60) στρέμματα δασικής έκτασης.

Προανάκριση για τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς ενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λευκάδας.-

Εκ του γραφείου τύπου της Π.Υ. Λευκάδας.

Προηγούμενο άρθροΣυλλυπητήρια από τον Α.Ο. Καλαμιτσίου
Επόμενο άρθροH Λευκάδα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel