Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Η Σεβαστή Κωνσταντινίδη για την συγκέντρωση κατά των κλοπών στην Καρυά

Η Σεβαστή Κωνσταντινίδη για την συγκέντρωση κατά των κλοπών στην Καρυά

0
https://www.mylefkada.gr/2013/July/sevasti.JPG

https://www.mylefkada.gr/https://www.mylefkada.gr/wp-content/uploads/2013/10/sevasti.JPG

Μας … δουλεύει ο πρόεδρος του τ.σ. της Καρυάς και μας … δουλεύει χοντρά.

Παρακολουθώντας το βίντεο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τις αλλεπάλληλες κλοπές που παρατηρούνται στα ορεινά χωριά μας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Καρυάς στις 29/09/2013 δεν κατάφερα να αποφύγω την παρούσα παρέμβαση.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου (τ.σ.) του χωριού που πήρε τη σχετική πρωτοβουλία και ο οποίος παρότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός όπως ισχυρίσθηκε, εντούτοις φρόντισε να μην βγει από το τηλεοπτικό πλάνο ούτε δευτερόλεπτο κατά την διάρκεια της όλης εκδήλωσης, κλείνοντας την συγκέντρωση και αφού δικαιολόγησε τους πολιτικούς προϊσταμένους του ότι δεν παρέστησαν στην συγκέντρωση γιατί δεν τους αρέσει να παρελαύνουν χωρίς νόημα, γνωστοποίησε ότι θα διαβιβάσει το ψήφισμα στον κ. δήμαρχο και εκείνος θα καλέσει τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος της Λευκάδας και θα πάρει και τηλέφωνο τον υπουργό …

Μας … δουλεύει ο πρόεδρος του τ.σ. της Καρυάς και μας … δουλεύει χοντρά καθώς πέραν των άλλων και όπως “μαρτυρά” και η τοποθέτησή του διοικητή του αστ. τμήματος της Καρυάς που παραβρέθηκε στην συγκέντρωση, τόσο ο ίδιος όσο και η υπηρεσία του αγνοούσαν τις κλοπές στις οποίες αναφέρθηκε ο πρόεδρος του τ.σ.. (Ο διοικητής) γνωστοποίησε επίσης ότι ο αστυνομικός διευθυντής της Λευκάδας ζήτησε να συναντηθεί με τον ίδιο και εκπροσώπους (επιτροπή) του χωριού για να ενημερωθεί επίσημα για συμβάντα και προβλήματα της περιοχής και για να συζητηθούν πιθανές λύσεις. Ο πρόεδρος του τοπ. συμβουλίου της Καρυάς όμως αφού … είχε ετοιμάσει ψήφισμα, προχώρησε σε έγκριση αυτού του ψηφίσματος με σκοπό να το στείλει στον πολιτικό του προϊστάμενο … στον κ. δήμαρχο.

Σε έντονο ύφος (ενοχλημένος προφανώς από τη εξέλιξη της συζήτησης) πληροφόρησε τους συγκεντρωθέντες ότι αγωνίζεται 24 ώρες το 24ωρο με μηδέν οικονομικά για να μην μικρύνει ότι βρήκε στην Καρυά και για να τα αφήσει όπως τα βρήκε (!!!).
Μέτρησε αλήθεια πόσα ήταν αυτά που βρήκε και πόσα έχει σήμερα το χωριό και του βγήκαν σωστά (;)

1) Σαν πόσα … χρήματα υπολογίζει (μιας και τα οικονομικά μας είπε πως … ευθύνονται) ότι απαιτούνταν για να μην κλείσει το δημοτικό σχολείο του χωριού που όχι μόνο μίκρυνε την Καρυά και τους γύρω από αυτή οικισμούς αλλά καταδίκασε σε πνευματικό και μαθησιακό μαρασμό μια περιοχή που για πολλές δεκαετίες αποτέλεσε μοναδικό φάρο γνώσης και κυψέλη διάπλασης επιστημόνων και προσωπικοτήτων, με παγκόσμια και πανελλήνια αναγνώριση (;)

Ποια οικονομική ευρωστία απαιτούνταν για να μην κλείσει το 4θέσιο δημ. σχολείο της Καρυάς που είχε εξασφαλίσει στους μαθητές του παιδαγωγικά οφέλη όπως η διδασκαλία ξένης γλώσσας (Αγγλικά), το μάθημα πληροφορικής, το τμήμα προσαρμογής, άριστες υλικοτεχνικές και κτιριακές υποδομές κ.α. (;). Αντί να προσπαθήσουν να καλύψουν το σύνολο των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών του προέβησαν σε κλείσιμο του σχολείου, σε ξενιτεμό των μαθητών του και στη δημιουργία ώθησης να εγκαταλείψει ο κόσμος τα χωριά μας. Ο πολιτικός προϊστάμενός του κ. προέδρου και συγχωριανός μας δήμαρχος Λευκάδας κ. Κ. Αραβανής, (μετά την δημοσιοποίηση της οριστικής απόφασης του υπουργείου Παιδείας) δια της μεθόδου «στάχτη στα μάτια» απέστειλε (και τότε) στην υφυπουργό Παιδείας μια κάποια επιστολή με την οποία εξέφραζε την αντίθεσή του στην κατάργηση και τη συγχώνευση σχολικών μονάδων του δήμου και έβγαλε … την υποχρέωση.

Θα μου πείτε και τι έπρεπε να κάνει. Σας απαντώ μέσω του δελτίου τύπου του δήμου Καρπενησίου: ” …η δημοτική αρχή Καρπενησίου εκφράζει την ικανοποίηση της για τη διατήρηση όλων των σχολικών μονάδων του νέου Δήμου Καρπενησίου καθώς, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια τόσο των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, όσο και της Δημοτικής Αρχής, θα παραμείνουν ανοιχτά… ” Αναπόφευκτες συγκρίσεις.

2) Πόσα χρήματα εκτιμά, ο πρόεδρος του τοπικού συμβ. της Καρυάς, ότι απαιτούνταν για να μην κλείσει και το Ταχυδρομικό Γραφείο της Καρυάς (;)
Ταχυδρομικό Γραφείο που κάλυπτε βασικές επικοινωνιακές ανάγκες των κατοίκων του πρώην δήμου Καρυάς αλλά και των γύρω χωριών (οι περισσότεροι από αυτούς διατηρούσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο). Γραφείο που διένεμε 1.100 συντάξεις μηνιαίως και κάλυπτε τους οικονομικούς στόχους που έθετε κάθε φορά η κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ.
Σε πιθανό ερώτημα τι έπρεπε να γίνει, απαντάμε : Η δημοτική αρχή και το Δ.Σ. της Λευκάδας, έχουμε την ταπεινή άποψη, ότι όφειλαν να … μεταπείσουν ή τουλάχιστον να προσπαθήσουν να μεταπείσουν την διοίκηση των ΕΛΤΑ συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ των επιχειρημάτων (ανταλλαγμάτων) ίσως και την κάλυψη μέρους του οικονομικού κόστους λειτουργίας του Γραφείου, με την πρόταση για στέγασή του στο υποστελεχωμένο έτσι κι αλλιώς κτίριο του Δημαρχείου της Καρυάς. (Πληροφοριακά να αναφέρουμε ότι το ενοίκιο στέγασής του σε ιδιωτικό κτίριο ανερχόταν στο ποσό των 358 Ευρώ μηνιαίως). Καμία ενέργεια, καμία αντίδραση και περιέργως και καμία … επιστολή και … μίκρυνε και άλλο το χωριό μας.

Τα παραμύθια τύπου : ” αγωνιζόμαστε … με οικονομικά μηδέν…” οι καρσάνοι τα ακούμε … βερεσέ. Δεν αποτελεί δικαιολογία για όσα σε βάρος της περιοχής μας συμβαίνουν αλλά προφάσεις για την ακολουθούμενη πολιτική ή την αδιαφορία, αν το προτιμάτε, της δημοτικής μας αρχής στην ερημοποίηση της λευκαδίτικης υπαίθρου και των ορεινών χωριών της που αναζητούν απεγνωσμένα νέα πνοή για να κρατήσουν τους νέους τους και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα εγκατάλειψης και απομόνωσης. –

Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα
τ. δήμαρχος Καρυάς

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Κατάθλιψη
Επόμενο άρθροΕπιτυχίες για τον Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας στο Κιάτο