Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Καταγγέλλει το “Αεροδρομιόσημο¨η Λαϊκή Ενότητα

Καταγγέλλει το “Αεροδρομιόσημο¨η Λαϊκή Ενότητα

0

laiki enotita

«Αεροδρομιόσημο» υπέρ της Fraport στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια!

Η Λαϊκή Ενότητα εξ αρχής είχε καταγγείλει ως εθνικό έγκλημα την εκχώρηση των 14 κερδοφόρων Περιφερειακών Αεροδρομίων στην -γερμανικών κρατικών συμφερόντων- Fraport. Η εκχώρηση των αεροδρομίων έγινε στη βάση μιας λεόντειας και χαριστικής συμφωνίας σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Με παρεμβάσεις, ανακοινώσεις, ερωτήσεις, με αριθμούς και στοιχεία, η Λαϊκή Ενότητα είχε τεκμηριώσει ότι, με την σκανδαλώδη σύμβαση εκχώρησης των αεροδρομίων, η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ δεν πωλεί αλλά στην ουσία «πληρώνει» τη Fraport για να τα παραλάβει, και μάλιστα με «προίκα», σε βάρος της εθνικής οικονομίας, της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας, του τουρισμού, και βεβαίως των πολιτών-επιβατών.

Σε επιβεβαίωσή της Λαϊκής Ενότητας, πριν από λίγες ημέρες εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, για επιβολή «αεροδρομιόσημου» στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια. Το νέο τέλος, το οποίο προβλέπεται από την αποικιοκρατική σύμβαση παραχώρησης, ανέρχεται στα 13 ευρώ και θα επιβαρύνει από τις αρχές του 2017 τα αεροπορικά εισιτήρια για τις πτήσεις από και προς τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια. Το νέο τέλος δύναται να διατηρηθεί στα 13 ευρώ για τα επόμενα 4 χρόνια και στη συνέχεια προβλέπεται να αυξηθεί στα 18 ευρώ.

Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι η εκχώρηση των 14 Περιφερειακών μας Αεροδρομίων είναι σε βάρος του λαού και της χώρας. Είναι εθνικό έγκλημα, που επισύρει για τους υπευθύνους πελώριες πολιτικές και βαρύτατες αστικές ποινικές ευθύνες, οι οποίες και θα αναζητηθούν.

Μοναδική λύση αποτελεί η ακύρωση της αποικιοκρατικής συμφωνίας για την παράδοση των αεροδρομίων και η αναβάθμιση τους, υπό δημόσια ιδιοκτησία και διαχείριση.

Λευκάδα, 01/09/2016
Το Γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθροΗ διατροφή του φοιτητή
Επόμενο άρθροΝήρικος –Λευκάς-Κάστρο. Η μακροβιότερη πρωτεύουσα της Λευκάδας