Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΚΚΕ: Η Κ.Ο. Λευκάδας για το ΤΑΙΠΕΔ

ΚΚΕ: Η Κ.Ο. Λευκάδας για το ΤΑΙΠΕΔ

0
kke

kke

Να ανατραπεί η πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Μαζικά στο σφυρί βγάζει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ φιλέτα δημόσιας γης και περιουσίας (παραλίες βασικές υποδομές, λιμάνια, αεροδρόμια και οδικούς άξονες). Τα λαϊκά στρώματα θα βρεθούν αντιμέτωπα με μια σειρά από αλλεπάλληλες ασήκωτες ανατιμήσεις και χαράτσια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και για τις υποδομές που έχουν χρυσοπληρώσει οι ίδιοι. Το πακέτο με τις ιδιωτικοποιήσεις αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού συγκυβέρνησης – ιμπεριαλιστικών οργανισμών απέναντι στο λαό. Πηγαίνει χέρι χέρι με τα νέα πακέτα σε φόρους, την καρατόμηση δαπανών, τη μείωση των μισθών και συντάξεων, τη μαζική ανεργία και φτώχεια που εξαπλώνεται σε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Το αντίτιμο των ιδιωτικοποιήσεων, μέχρι και η τελευταία δεκάρα, προορίζεται για την εξυπηρέτηση του κρατικού χρέους, θα αποδοθεί στα κράτη και τις κυβερνήσεις της ΕΕ και στο ΔΝΤ, στους οποίους κατά κύριο λόγο έχει περιέλθει η αξίωση για την εμφανιζόμενη “οφειλή”.

Με τη νέα μαζική φουρνιά ξεπουλήματος – αποκρατικοποιήσεων έχουμε και την παραχώρηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) της έκτασης 31,35 στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή Βαρδάνια Λευκάδας. Πρόκειται για μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, περιοχή φιλέτο για μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και ενταγμένη σε Περιφέρεια NATURA. Είναι στα πλαίσια του σχεδιασμού της ΕΕ των ελληνικών κυβερνήσεων και σήμερα της τρικομματικής να περάσουν ακίνητα, υπηρεσίες και πλουτοπαραγωγικές πηγές στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων με σκοπό να επενδύσουν τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους και να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις ιδιωτικοποιήσεις, αντίθετα όσοι δουλέψουν θα είναι σε συνθήκες γαλέρας, με μεροκάματα πείνας, σε ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον.

Η δημοτική αρχή αλλά και οι δημοτικές παρατάξεις που στηρίχτηκαν από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα άρχισαν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το ξεπούλημα που γίνεται στην περιοχή, επικεντρώνοντας σε άνευ ουσίας ζητήματα, ξεκόβοντας από τη συνολική πολιτική ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Έχουν τεράστιες ευθύνες και αυτοί και τα κόμματα τους για αυτές τις εξελίξεις και για τις πολιτικές υποβάθμισης που επικρατούν στην περιοχή.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η νεοναζιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που στηρίζει με νύχια και με δόντια το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Υπερψήφισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής (μαζί με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που τάχα αντιπολιτεύεται) την τοποθέτηση του επικεφαλής στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου). Είναι το μακρύ χέρι και το τσιράκι των μεγαλοεπιχειρηματιών. Παίρνει θέση καθαρά υπέρ του ξεπουλήματος του πλούτου του λαού και του τόπου, αρκεί οι αγοραστές να είναι “Έλληνες” εφοπλιστές και επιχειρηματίες.

Είναι αναγκαίο σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά να ενεργοποιηθούν οι εργαζόμενοι, οι μεροκαματιάρηδες, οι άνθρωποι του μόχθου, οι άνεργοι, οι νέοι, οι αγρότες, οι γυναίκες, οι αυτοαπασχολούμενοι να σταματήσουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Μέσα από τις μαζικές του οργανώσεις, το εργατικό κέντρο, τα ταξικά σωματεία, τους φορείς και τις λαϊκές επιτροπές να δώσουν τη μάχη.

Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει τίποτα από την καπιταλιστική ανάκαμψη, που αποθεώνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Να μην πάρει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου επιχειρηματικού ομίλου, εγχώριου και ξένου, κανενός ιμπεριαλιστικού κέντρου, που ανταγωνίζονται για τη μοιρασιά της λείας. Για να υπάρχει ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας χρειάζεται να γίνουν λαϊκή περιουσία τα μονοπώλια και ο παραγόμενος πλούτος.

Προηγούμενο άρθροΔελτίο τύπου σχετικά με το πρωτάθλημα κορασίδων
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα 19ης και 21ης Μαΐου