Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Κοινή Δήλωση των εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την πρώτη συνεδρίαση...

Κοινή Δήλωση των εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη.

0
http://mylefkada.gr/2010/October/laiki_syspirwsh.jpg

https://www.mylefkada.gr/2012/November/laiki-sysp.JPG

 

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο στο Δημοτικό Συμβούλιο θεωρώντας ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται μόνο με καλή διάθεση και καλή πρόθεση. Είτε μας αρέσει είτε όχι είμαστε αντιμέτωποι με μια πολιτική υποχρηματοδότησης, βαριάς δημοτικής φορολογίας και υποστελέχωσης του Δήμου. Ο Δήμος οδηγείται, υλοποιώντας αυτό το θεσμικό πλαίσιο, στο να εκχωρεί αρμοδιότητες και να δουλεύει κυριολεκτικά για εργολάβους, ΜΚΟ και ΣΔΙΤ. Όλα αυτά τα εισπράττουν ο κόσμος με τα σοβαρά προβλήματα εγκατάλειψης, τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές.
 Οι θεσμικές και διοικητικές αλλαγές που έγιναν βαθαίνουν και ισχυροποιούν την βασική επιδίωξη ενός πιο στενού και ουσιαστικού συντονισμού τους με τα κρατικά και ευρωενωσιακά όργανα με στόχο την συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου παράλληλα με την διαχείριση ορισμένων -ακραίων- συνεπειών. Αυτές τις αλλαγές, το ΚΚΕ τις έχει καταδικάσει καταψηφίζοντάς τες και στη Βουλή.
 Όπως άλλωστε ήταν και το βασικό μας σύνθημα σε όλη την προεκλογική εκστρατεία, θα είμαστε η φωνή των εργαζομένων μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, συνολικότερα της Λευκάδας, αλλά και των εργαζομένων του Δήμου κόντρα σε επιλογές της Δημοτικής Αρχής, αντιλαϊκού χαρακτήρα που, δεδομένα, θα κάνει εφόσον πρόκειται να κινηθεί στις «ράγες» του υπάρχοντος ασφυκτικού θεσμικού πλαισίου και της υποχρηματοδότησης, στην απέναντι όχθη από το λαό, στην ίδια όχθη με την κυβέρνηση και την ΕΕ.
Στην εκλογή για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίσαμε ΛΕΥΚΟ γιατί είμαστε αντίθετοι στη συγκρότηση ενός προεδρείου με αρμοδιότητες ουσιαστικά στην πλευρά του προέδρου. Επίσης, το συγκεκριμένο προεδρείο θα λειτουργήσει και να υπερασπιστεί έναν εσωτερικό κανονισμό, βασισμένο στον πρότυπο κανονισμό του Υπουργείου, που περιλαμβάνει διατάξεις που θεωρούμε ότι δε βοηθούν τη συζήτηση, ειδικά δε, με τις τελευταίες αλλαγές που ενσωματώνονται και θα αφαιρέσουν αρμοδιότητες από το Δημοτικό Συμβούλιο.
 Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δεν εξέλεξε κάποιο μέλος ωστόσο θα ζητήσει στις συνεδριάσεις να μπορούν να εκπροσωπούνται, άτυπα, δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις.
Προηγούμενο άρθροΕυχές για καλή σχολική χρονιά από τον κ. Βεργίνη Ξενοφώντα
Επόμενο άρθρο«Book signing» από τη Βιβή Κοψιδά-Βρεττού στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο