Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Παραίτηση Τάκη Κτενά από το ΔΣ του ΤΑΟΛ

Παραίτηση Τάκη Κτενά από το ΔΣ του ΤΑΟΛ

0
ktenas-takis

ktenas-takis

Επιστολή παραίτησης του Τάκη Κτενά από μέλος του ΔΣ της ΕΑΣ Λευκάδας «ΤΑΟΛ»

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Προς το ΔΣ και τη ΓΣ του ΤΑΟΛ

Συνάδελφοι-σσες αγρότες
Λίγο πολύ είναι γνωστές σε όλους οι θέσεις μου,τόσο για το αγροτικό ζήτημα της χώρας μας.αλλά και τι ιδέες και πολιτικές υπηραιτώ.Το έδειξα αυτό άλλωστε στα αμέτρητα συλλαλητήρια και αγώνες,καθώς και με την στάση μου δεκαετίες τώρα στα Δ.Σ του Τ.Α.Ο.Λ.

Τα τελευταία χρόνια,πολλές φορές παρέμβηκαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ για να <<εκσυγχρονίσουν>> το συν/κό κίνημα.Αυτό όμως που δίνει την χαριστική βολή είναι όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον νόμο 4015/2011 για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, επιχείρησε να τους εκσυγχρονίσει στα πλαίσια της φάσης που βρίσκεται το καπιταλιστικό σύστημα, παίρνοντας υπόψη και τις αλλαγές που θα προκύψουν μετά το 2014 με την αλλαγή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Στόχος είναι η επιτάχυνση της συγκέντρωσης πρώτ’ απ’ όλα της παραγωγής σε μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις καπιταλιστικού τύπου (ή με άλλα λόγια, στην καταστροφή των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων με ταχείς ρυθμούς) καθώς και η αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής με βάση τα νέα δεδομένα στη διεθνή καπιταλιστική αγορά που έχει ήδη εκτοπίσει αγροτικά προϊόντα που εξάγονταν.

Για τους παραπάνω λόγους, απαιτούνται όσο το δυνατόν λιγότεροι και μεγαλύτεροι σε μέγεθος συνεταιρισμοί που θα λειτουργούν ως κεφαλαιουχικές εταιρείες (δηλαδή, ως Ανώνυμες Εταιρείες).Όπως ακριβώς κάνει ο νέος νόμος.
Εκτός απ’τις κυβερνήσεις που έφεραν τους αγρότες και τις οργανώσεις τους σ’αυτή την κατάσταση μεγάλη είναι και η ευθύνη των πλειοψηφιών που διοίκησαν την Ενωση,αφού εφάρμοζαν απαρέγκλιτα αυτές τις αντιαγροτικές πολιτικές.

Πάντα θεωρούσα και πάλευα ,ότι επιβάλλεται η συνεργασία(συμμαχία)των εργατών με την φτωχιά αγροτιά τόσο στους συν/μούς .όσο και στην κοινωνία.Οπου αυτή η συμμαχία σήμερα θα βοηθούσε να δυναμώσει η αντίσταση στην αντιλαϊκή λαίλαπα και θα άνοιγε την προοπτική οι εργάτες μαζί με τους δουλευτάδες της γης ,να διαφεντέψουν τον κόπο και τον ιδρώτα τους.

Μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ που αποφάσισε πλειοψηφικά την πρόταση για μείωση των μισθών των εργαζομένων στο ΤΑΟΛ και την οποία ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑ, θεωρώ ότι δεν μπορώ πλέον να είμαι μέλος του ΔΣ και γι’ αυτό καταθέτω την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ μου από αυτό.

Το ψηφοδέλτιο με το οποίο εκλέχτηκα στο σημερινό ΔΣ του ΤΑΟΛ, είχε ως βασική του αρχή την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών και των εργαζομένων και σε αυτή την κατεύθυνση – παρά τις όποιες αδυναμίες μου – αγωνίστηκα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Η λογική που αναπτύσσει πια η πλειοψηφία του ΔΣ του ΤΑΟΛ (και δυστυχώς και κάποιοι συναγωνιστές με τους οποίους βρεθήκαμε στο ίδιο ψηφοδέλτιο), αυτή του συμβιβασμού με τη φτώχεια που μας φορτώνει μια κρίση την οποία δεν δημιούργησε ο εργαζόμενος λαός (από όποιο μετερίζι και αν συμβάλλει στην παραγωγή του πλούτου) αλλά τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων, με βρίσκει ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

Κανένας εργαζόμενος, κανένας μικρομεσαίος αγρότης δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τον αφανισμό του. ΤΩΡΑ, απαιτείται η οργάνωση όλων των παραπάνω στα ΤΑΞΙΚΑ προσανατολισμένα σωματεία τους, σεΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ που θα βάζουν στο στόχαστρο τα μονοπώλια και την εξουσία τους και όλους εκείνους που σπέρνουν τη μοιρολατρία μέσω του «μονόδρομου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων.

Η παραίτησή μου από το ΔΣ δεν σημαίνει ότι θα μείνω στην άκρη, παρακολουθώντας απλά να εξελίσσονται οι καταστάσεις. Έχοντας την πεποίθηση ότι ο λαός μας μπορεί να γίνει κύριος του πλούτου που παράγει, μπορεί να χαράξει το δικό του δρόμο στην οικονομία προς όφελος των δικών του αναγκών, θα δώσω και εγώ την μάχη μαζί με τους άλλους αγωνιστές για την οργάνωση του κινήματος, της αντεπίθεσή του, μακριά από αδιέξοδες και επικίνδυνες λογικές διαχείρισης του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

ΤΑΚΗΣ ΚΤΕΝΑΣ 12 Οκτώμβρη 2012

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΛΜΕ Λευκάδας για την απεργία της Πέμπτης
Επόμενο άρθροΑνήλικη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει