Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Οδηγίες για τα κυνηγετικά σκυλιά λόγω εμφάνισης κρούσματος λύσσας

Οδηγίες για τα κυνηγετικά σκυλιά λόγω εμφάνισης κρούσματος λύσσας

0
skylos

skylos

Ανακοίνωση από το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΠΕ Λευκάδας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ταχ. Διεύθυνση : Διοικητήριο
Ταχ. Κώδικας : 311 00 Λευκάδα
Πληροφορίες : Β. Λάμπρης
Τηλέφωνο : 26453 60751
FAX : 26450-29456
e-mail: ktin-lef@otenet.gr
Web Site : www.lefkada.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ : «Οδηγίες για τα κυνηγετικά σκυλιά λόγω εμφάνισης κρούσματος λύσσας»

Οδηγίες για τα κυνηγετικά σκυλιά, κοινοτικής προέλευσης που μετακινούνται σε έδαφος τρίτων χωρών και επανέρχονται στο έδαφος της χώρας, μέσω εγκεκριμένων σημείων εισόδου.

Λόγω του πρόσφατου κρούσματος λύσσας που επιβεβαιώθηκε στην περιοχή της Κοζάνης, εφιστούμε την προσοχή σας στα ακόλουθα:

Α) Τα ζώα πρέπει να φέρουν ηλεκτρονική σήμανση αναγνώρισης (μικροτσίπ)

Β) Να συνοδεύονται από το διαβατήριο που να αποδεικνύει ότι έχει πραγματοποιηθεί ισχύων αντιλυσσικός εμβολιασμός του ζώου
Εάν το ζώο εμβολιάστηκε για πρώτη φορά, πρέπει να περάσουν 21 ημέρες προκειμένου να ταξιδέψει ( διάστημα που απαιτείται για να θεωρηθεί ότι ο αντιλυσσικός εμβολιασμός είναι σε ισχύ, βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας).

Γ) Βεβαιωθείτε ότι η Τρίτη χώρα που θα επισκεφθείτε περιλαμβάνεται στον εγκεκριμένο κατάλογο των τρίτων χωρών. Εάν δεν ανήκει ( π.χ. Αλβανία, Φύρομ κ.λ.π) και προκειμένου να μην παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα κατά την επανείσοδο του ζώου σας στην Ελλάδα , φροντίστε να έχετε κάνει, προτού εγκαταλείψετε το έδαφος της χώρας, ΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ σε εγκεκριμένο εργαστήριο αναφοράς. Σε αντίθετη περίπτωση, η είσοδος του ζώου στην Ελλάδα δεν θα επιτρέπεται.

Σε περίπτωση που εντοπίσετε τυχόν νεκρά άγρια ζώα ή ζώα που δείχνουν κατά κοινή αντίληψη άρρωστα, ενημερώστε άμεσα την οικεία Δ/νση Κτηνιατρικής.

Για περισσότερες διευκρινήσεις/πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στους επίσημους κτηνιάτρους των ΣΥΚΕ και των αρμόδιων κατά τόπους ΔΑΟΚ.

Προηγούμενο άρθροΑγώνες Ανοικτής Θαλάσσης από το ΝΟΛΕ
Επόμενο άρθροΠρόταση ντροπή για την αυτοδιοίκηση!