Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Επιστολή Ζώη Μικρώνη για την κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Λευκάδας

Επιστολή Ζώη Μικρώνη για την κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Λευκάδας

1
zois-mikronis

zois-mikronis

Η παρέλαση κυβερνητικών στελεχών στην κοπή της πίτας και η σιωπή των αμνών.

Στην κοπή της πίτας του επαγγελματικού επιμελητηρίου πέρα από τα μπράβο και τα ζήτω του προέδρου παρέλασαν μια σειρά κυβερνητικά στελέχη και μάλιστα ο σύμβουλος του πρωθυπουργού  κου Σαμαρά (Τι τιμή για μας τους απλούς ιθαγενείς).

Ο σύμβουλος αυτός άρχισε να εξυμνεί το κυβερνητικό έργο και να περιγράφει μια κατάσταση, λες και δεν ζει σε αυτή την χώρα.

Δεν ζει στην χώρα που κλείνουν και θα κλείνουν η μια επιχείρηση μετά την άλλη.

Που φεύγουν τα παιδιά μας από την Ελλάδα και από όσα μένουν, τα περισσότερα (πάνω από 60%) είναι άνεργα.

• Δεν μίλησαν για τα χαράτσια που πληρώνουμε και θεσμοθέτησαν να πληρώνουμε για πολλά χρόνια.

• Δεν μίλησαν για την απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων στην τριετία. Ρώτησα μάλιστα τον πρόεδρο και άλλους παρευρισκομένους: Ποιος ζήτησε αυτή την απελευθέρωση. (Δεν βρήκα την απάντηση). Προφανώς οι δανειστές μας που θέλουν να πετάξουν έξω τους επαγγελματίες, τώρα που ετοιμάζονται να πάρουν τις περιουσίες όλων μας.

• Δεν μίλησαν γιατί ενώ απαγορεύονταν οι επεκτάσεις Σούπερ Μάρκετ  πέραν των 500,00μ2 στα μικρά νησιά όπως η Λευκάδα  , γιατί  ξαφνικά βγάζουν άδειες τόσο το LIDL, όσο και ο Βασιλόπουλος για διπλασιασμό των εγκαταστάσεών τους.

• Δεν μίλησαν για την μεταβίβαση στο ΤΑΪΠΕΔ – το ταμείο ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας – όλων των σχολείων ανατολικά και δυτικά της πόλης, όπως και μια σειρά σημαντικών κτηρίων όπως κλειστού γυμναστηρίου  – κέντρου νεότητας – παλαιό Δημαρχείο,  Διοικητήριο, Πυροσβεστική , εκτάσεις 500 στρεμμάτων αθλητικών  εγκαταστάσεων, αλυκών , Βασιλικής κ.α. –  Πιστεύουν πως έτσι θα μειωθεί το χρέος κατά 3% (!!!) εάν πουλήσουμε τα πάντα σ’ όλη την Ελλάδα.

• Δεν μίλησαν για την βαριά φορολογία που μόλις ψηφίστηκε , για όλους τους επαγγελματίες. Ανάγκασε ήδη μια σειρά επαγγελματίες να κλείσουν τα βιβλία τους.

• Δεν μίλησαν για την στρόφιγγα που έκλεισε για τους επαγγελματίες από τις τράπεζες παρά τα τόσα , 200 και πλέον , δισεκατομμύρια που πήραν από το κράτος σε μετρητά και εγγυήσεις. Την ίδια στιγμή βέβαια  βρίσκουν και δίνουν  εκατοντάδες εκατομμύρια  σε επιχειρήσεις όπως το MEGA (Μπόμπολας κ.α.), παρά το ότι είναι χρεοκοπημένες επιχειρήσεις με τεράστια χρέη και παθητικό.

• Δεν μίλησαν για τις χιλιάδες απολύσεις που γίνονται.Η μάλλον κατά τη γνώμη του προέδρου (ας το διαψεύσει αν είναι αλλιώς )έπρεπε να είχαν γίνει 200.000 απολύσεις από το Δημόσιο Τομέα από την αρχή της κρίσης.Δεν βλέπουν ότι η λιτότητα και μόνο στο Δημόσιο που εφάρμοσαν,οδήγησε στη καταστροφή και του ιδιωτικού τομέα.

• Δεν μίλησαν για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ και στη Λευκάδα, καθώς και για την πλήρη υποβάθμιση  του Νοσοκομείου (Ούτε γάζες και είδη πρώτης ανάγκης δεν έχουν ). Την ίδια στιγμή παρελαύνουν κομματικοί διευθυντές που αντί για ικανότητες , έχουν ένσημα στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ.

• Αλήθεια γιατί αλλού  (πχ. Ιρλανδία) γίνεται κούρεμα των στεγαστικών δανείων, πάνε φυλακή οι τραπεζικοί που ευθύνονται για το ναυάγιο των τραπεζών και εδώ παρά τις αποδεδειγμένες κλεψιές της SIEMENS (και οι Γερμανοί το έχουν αποδεχθεί) των εξοπλισμών κ.α. δεν αγγίζονται; Εκεί η ανεργία μειώθηκε στο 4% και εδώ έφθασε στο 28%.

• Γιατί αλλού (π.χ. Ισημερινός) γίνεται λογιστικός έλεγχος των δανείων και στάση πληρωμών, με αποτέλεσμα τη κατακόρυφη μείωση του χρέους και εδώ δεν ξεκινάει κανένας έλεγχος για τα πραγματικά χρέη, προς τη Γερμανία κ.α. παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις στις υποθέσεις του Τσοχατζόπουλου, Κάντα, υποβρυχίων κ.α.

Οι Γερμανοί δεν είναι παντοδύναμοι. Τα παραφουσκωμένα χρέη προς τη Siemens και όχι μόνο, θα ελεγχθούν, όπως και τα χρέη τους από τις κλοπές που έκαναν στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο και τις καταστροφές που προξένησαν.

Μας κλείνετε τις επιχειρήσεις και αυτή σας η πορεία δεν έχει σταματημό. Όσο πιο γρήγορα φύγετε από την διακυβέρνηση της χώρας, τόσο το καλύτερο για όλους μας.

Η παραμονής σας  δημιουργεί όλο και μεγαλύτερη καταστροφή.

Τέλος, υπάρχουν άλλοι δρόμοι σε αντίθετη κατεύθυνση απ’ αυτή που εσείς βαδίζετε:

Με συγκεκριμένες προτάσεις στη κατεύθυνση της σωτηρίας του Ελληνικού λαού και όχι των δανειστών μας και των υποτακτικών τους.

Λευκάδα  21-2-2014

Ζώης  Μικρώνης
Πολιτικός μηχανικός

Προηγούμενο άρθροΔημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Τουρισμού
Επόμενο άρθροΤεστ DNA «θα αποκαλύπτει τον επιθετικό καρκίνο του προστάτη»