Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Μήνυμα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

Μήνυμα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου για την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»

0

Θ. Γαλιατσάτος: «Στην  πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε σήμερα, οικονομική και κοινωνική, η γυναίκα αποτελεί τον στυλοβάτη της κοινωνικής συνοχής»

Το χρέος της πολιτείας να προστατέψει, να ενισχύσει τον πολλαπλό ρόλο της γυναίκας και να αναδείξει την προσωπικότητα της , υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στο μήνυμά του για την  «Παγκόσμια Ημέρα  της Γυναίκας», στις 8 Μαρτίου.

«Η  «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»,  είναι  μία μοναδική επέτειος για τον αγώνα που έδωσαν πριν από 160 ακριβώς χρόνια, οι  εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας, στη Νέα Υόρκη, ζητώντας τότε καλύτερες και πιο «ανθρώπινες» συνθήκες εργασίας. Έκτοτε η γυναίκα κατάφερε, μέσω  αγώνων και θυσιών,  να έχει σήμερα εξέχουσα θέση στην κοινωνία και στο πολιτικό γίγνεσθαι, ανταποκρινόμενη παράλληλα, στους πολλαπλούς της ρόλους, ως μητέρα, σύζυγος και εργαζόμενη.

Στην  πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε σήμερα, οικονομική και κοινωνική, η γυναίκα αποτελεί τον στυλοβάτη της κοινωνικής συνοχής.

Η γιορτή της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας»  υπενθυμίζει και επιβάλλει το χρέος που έχει η Πολιτεία, να προστατέψει, να ενισχύσει τον ρόλο της γυναίκας και να αναδείξει την προσωπικότητα της , άλλωστε όπως αναφέρει και ο γνωστός Γάλλος συγγραφέας Alphonse Karr «αν οι άντρες ήξεραν τι σκέφτονται οι γυναίκες, θα ήταν είκοσι φορές πιο τολμηροί».

Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες να έχουν ψυχικό σθένος και ελπίδα, ώστε να ανταποκρίνονται επάξια στον πολυμορφικό ρόλο που καλούνται να υπηρετούν  και να  αποτελούν πάντα το πρότυπο της εξέλιξης της ανθρώπινης κοινωνίας μας» αναφέρει στο μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος .

Προηγούμενο άρθροΣυλλυπητήρια βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά για την απώλεια του Απόστολου Λάζαρη
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη στην Λευκάδα του Τομεάρχη Υγείας ΝΔ Βασίλη Οικονόμου