Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συγχαρητήριο μήνυμα του Μητροπολίτη προς τους επιτυχόντες των πανελληνίων

Συγχαρητήριο μήνυμα του Μητροπολίτη προς τους επιτυχόντες των πανελληνίων

0
mitropolitis

mitropolitis

Θερμά συγχαρητήρια και καλή δύναμη στου ταξιδιού σας το υπόλοιπο!

† Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΛΕΥΚΑΔΟΣ & ΙΘΑΚΗΣ
ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Αρ. Πρωτ.: 873
Λευκάδα, 1η Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
Προς τους αποφοίτους των Λυκείων μας
και τους εισαγομένους στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές

Αγαπητά μου παιδιά,
Η ανακοίνωση των ονομάτων των φετινών εισακτέων στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές της πατρίδος μας σήμανε, για τους περισσότερους από σας, την άφιξη στον σημαντικότερο σταθμό του, δωδεκάχρονου και πλέον, ταξιδιού της σχολικής σας πορείας.

Μερικοί θα χρειαστούν ίσως μια δεύτερη προσπάθεια ή ένα διαφορετικό προσανατολισμό. Έχουν κερδίσει όμως ως εφόδια πολύτιμα στο δισάκι τους την εμπειρία της διαδρομής και την άσκηση στη σπουδή και στη μελέτη.

Κανείς μη νομίσει όμως ότι έφτασε σε κάποιον σταθμό τερματικό! Δεν το επιτρέπουν πρώτα – πρώτα οι καιροί, που προβάλλουν ολοένα μπροστά μας, ως προκλήσεις, δεδομένα συνεχώς μεταβαλλόμενα, νέους καρπούς της επιστημονικής έρευνας, καινούριες συνθήκες ζωής. Ύστερα, από τη φύση του, το ταξίδι της ανθρώπινης γνώσης δεν έχει τέλος. Ο άνθρωπος είναι ισόβιος αναζητητής· «μικρός ταξιδευτής του άπειρου και της βροχής», κατά την ποιητική έκφραση. Η πυξίδα του είναι στραμμένη στον Ουρανό, προς το Αιώνιο και το Αληθινό, έστω κι αν τα σύννεφα θολώνουν καμιά φορά το οπτικό πεδίο της ψυχής του.

Αγαπητά μου παιδιά,
Πατρικά όλους σας συγχαίρω! Εσάς προσωπικά, αλλά και τις οικογένειές σας που σας προσπόρισαν τον, απαραίτητο για το ταξίδι σας, αξιακό εξοπλισμό και εναγώνια συμπορεύθηκαν σε κάθε σας βήμα, κρατώντας διακριτικά το μαξιλάρι της στοργής. Το ίδιο και τους καθηγητές σας, που σας προμήθευσαν το χάρτη για την οδοιπορία σας, τα αναγκαία γνωστικά εφόδια. Το ίδιο και τους πνευματικούς σας πατέρες, που φρόντιζαν να μαγνητίζεται πάντοτε από τη Χάρη του Θεού η πνευματική σας πυξίδα.

Με αγάπη πολλή σας υπενθυμίζω παράλληλα: μη χάσετε τον ανοδικό σας προσανατολισμό, παιδιά μου! Μη λείψει από το οπτικό σας πεδίο το αληθινό Φως των οφθαλμών σας, η Πηγή της Σοφίας και της Γνώσεως. Σ’ Εκείνον να αποβλέπετε με πίστη και ελπίδα και η πορεία σας θα είναι πάντοτε Θεάρεστη, αξιόλογη, πλούσια και καρποφόρα.

Εμείς θα χαιρόμαστε συνεχώς με την πρόοδό σας και θα διατηρούμε πάντοτε ανοιχτή την πόρτα της καρδιάς και του Επισκοπείου μας για τον καθένα σας!

Θερμά συγχαρητήρια
και καλή δύναμη στου ταξιδιού σας το υπόλοιπο!
Μετά πατρικών ευχών και της εν Χριστώ αγάπης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλος

Προηγούμενο άρθροΆρχισαν οι εγγραφές στο Εικαστικό Εργαστήρι
Επόμενο άρθροΝέες ειδικότητες στο Δ. ΙΕΚ Πρέβεζας