Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας

0
swmateio logo

swmateio logo

Απάντηση σε δημοσίευμα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Μέλος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Λευκάδα 28 Ιουνίου 2013
Αριθμ. Πρωτ.: 19/2013

ΑΝΤ. ΤΖΕΒΕΛΕΚΗ
ΚΤΗΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Τηλ – Fax 2645360624

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις τελευταίες ώρες, αναπαράγεται από τα Μ.Μ.Ε. δημοσίευμα, βάση του οποίου τα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών
επικεντρώνουν το «ενδιαφέρον» τους σε 30 δήμους αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων.

Πρόκειται για δήμους οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και έχουν “πλεονάζον” προσωπικό το οποίο μέσω της διαθεσιμότητας είτε θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου (το πιθανότερο) ή γειτονικούς δήμους που παρουσιάζουν ελλείψεις (το λιγότερο πιθανό), ενώ οι υπόλοιποι θα απομακρυνθούν από το δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους δήμους: Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πατρέων, Ρόδου, Αχαρνών, Φυλής, Βύρωνα, Τρικκαίων, Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Πεύκης–Λυκόβρυσης, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Ασπροπύργου, Περάματος, Λέσβου, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Πρεβέζης, Καρδίτσας, Βόλου, Λαρισαίων, Εορδαίας, Βέροιας, Σιντικής, Χανίων, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Τρίπολης και Φαιστού.

Σ’ αυτούς, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, αναμένεται να προστεθούν και άλλοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν επίσης οικονομικά προβλήματα ή έχουν πλεονάζον προσωπικό αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Τολμούν να μιλούν για πλεονάζον προσωπικό στους Ο.Τ.Α., την ώρα που οι Δήμοι χάνουν συνεχώς υπαλλήλους μέσω των Συνταξιοδοτήσεων, τους οποίους μάλιστα, εδώ και χρόνια δεν μπορούν να αναπληρώσουν, αρχικά λόγω του περίφημου “μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις” και στη συνέχεια λόγω της καθολικής απαγόρευσης προσλήψεων που επέβαλε η τρικομματική Κυβέρνηση.

Τολμούν να συνδέουν τα οικονομικά προβλήματα των Δήμων με την μισθοδοσία των Υπαλλήλων, την ώρα που το προσωπικό των Ο.Τ.Α. έχει χάσει από την αρχή της κρίσης το 50% – 60% του εισοδήματός του.

Το Σωματείο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λευκάδας κάνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει καμία κουβέντα αποχώρησης ή διαθεσιμότητας Συναδέλφου από τις ήδη υποστελεχωμένες Υπηρεσίες των Δήμων Λευκάδας και Μεγανησίου. Θα βρεθούμε δε στο πλευρό όσων Συναδέλφων στοχοποιηθούν από αυτή την νέα, ανήθικη επίθεση της Κυβέρνησης προς τους Υπαλλήλους των Ο.Τ.Α., σε όποιο Δήμο της Ελλάδας κι αν ανήκουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Προηγούμενο άρθροΕπέτειος διασώσεως από σεισμό του 1948
Επόμενο άρθρο2η παράσταση του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου του ΠΚ