Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις Παράταση εγγραφών στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας

Παράταση εγγραφών στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας

0

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους γονείς των μαθητών της ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων της  Λευκάδας αλλά και των κοντινών σε αυτήν περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, ότι, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για τη φοίτηση μαθητών της α΄γυμνασίου στα Μουσικά Σχολεία της χώρας, παρατείνεται έως και την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019.

Το Μουσικό Σχολείο στη Λευκάδα λειτουργεί από το 1993 και έχει να επιδείξει πολλές διακρίσεις σε διάφορους τομείς. Οι μαθητές του διδάσκονται τη μουσική σφαιρικά, αποκομίζοντας τα ωφέλη της καθημερινης ενασχόλησης με την τέχνη και αποκτώντας πλούσιες εμπειρίες μέσω της σύμπραξης και της συμμετοχής τους σε συναυλίες που δίνουν τα μουσικά σύνολά του τόσο εντός όσο και εκτός του νησιού μας. Επίσης, κάθε χρόνο, , μαθητές μας επιτυγχάνουν, μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, την εισαγωγή τους σε αξιόλογες σχολές πανεπιστημιακού επιπέδου.

Για την εισαγωγή στο Μουσικό Σχολείο απαιτείται αίτηση του γονέα ή του κηδεμόνα και συμμετοχή του μαθητή στις εξετάσεις που θα διενεργηθούν φέτος στις 19 Ιουνίου. Για τη συμμετοχή και επιτυχία σε αυτές τις εξετάσεις δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση πάνω σε ειδικά θέματα της μουσικής. Εξάλλου, τα ομαδικά μαθήματα μουσικής στο σχολείο μας ξεκινούν, στην α΄γυμνασίου, από μηδενική βάση.

                                                                                                                                            Με εκτίμηση,

         Ο διευθυντής του σχολείου

                                                                                                                                    Κονιδάρης Νικόλαος

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθησαν έξι άτομα σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα για διάφορα αδικήματα  
Επόμενο άρθροΈνα μεγάλο “ευχαριστώ” από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο