Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ Λευκάδας: Ύποπτες μεθοδεύσεις με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής

ΠΑΣΟΚ Λευκάδας: Ύποπτες μεθοδεύσεις με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής

0

Από το γραφείο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης να εκχωρήσει εκ’ νέου 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, στην ΕΤ.ΑΔ. Α.Ε., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ύποπτες μεθοδεύσεις με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής

Η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για 99 χρόνια ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους, είναι αναμφίβολα η πιο σκοτεινή σελίδα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της χώρας, μοναδικό επίτευγμα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Πρόσφατα, η διοίκηση του Υπερταμείου ζήτησε με επιστολή της στις 14 Ιουνίου 2018, να μεταφερθούν στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. που είναι θυγατρική του εταιρεία, άλλα 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Η Κυβέρνηση, κατά την πάγια τακτική της, ενεργώντας δηλαδή ερήμην των Τοπικών Κοινωνιών που χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν προς αξιοποίηση τα συγκεκριμένα ακίνητα, προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός, καθώς βρίσκεται στον αντίποδα του αφηγήματός της περί τέλους των μνημονίων και έσπευσε να υλοποιήσει την απαίτηση του Υπερταμείου με την αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ  Β’ 2320 / 19-6-2018).

Όπως είναι γνωστό, τα Ιχθυοτροφεία Λευκάδας αποτελούνται από δύο ιχθυοτροφεία: Το μεγάλο ιβάρι ή Αυλαίμων και το μικρό ιβάρι, γνωστό ως Παλιώνι. Θυμίζουμε, πως με την απόφαση 485/2016 το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας αποφάσισε τη μετατροπή της Λιμνοθάλασσας Παλαιό σε Ιχθυοτροφικό – Οικοτουριστικό Πάρκο και την εκμίσθωση του Αυλαίμωνα.

Μετά την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης, η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι άραγε σε ισχύ, ή τα Ιχθυοτροφεία Λευκάδας περιλαμβάνονται στα 10. 119 ακίνητα που εκχωρήθηκαν σκανδαλωδώς στην ΕΤ.Α.Δ. ΑΕ;

Υπάρχουν άλλα ακίνητα στα οποία ο Δήμος Λευκάδας αποποιείται την κυριότητα και με την ανοχή του, συναινεί στην μεταβίβασή τους στο Υπερταμείο;

Περιμένουμε από την Δημοτική Αρχή να τοποθετηθεί σχετικά και συγκεκριμένα, ώστε να ενημερωθεί υπεύθυνα η Τοπική Κοινωνία.

Διότι, αν από την πλευρά μας κρίνουμε αρνητικά τις  επαχθείς και αχρείαστες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση έναντι των δανειστών, πως θα πρέπει να κρίνουμε πιθανές ύποπτες μεθοδεύσεις σε τοπικό επίπεδο, που εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνον τις ανάγκες των δανειστών;

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λευκάδας, 15 ΣΕΠ 2018.

Προηγούμενο άρθροΕννέα άτομα συνελήφθησαν στην Λευκάδα την προηγούμενη εβδομάδα
Επόμενο άρθρο3ο Μοναστικό συνέδριο στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδας